Meniu-Kebun-MIX webMeniu-Kebun-MIX web

Mystery shopper la Condimental de Calif (unde il cunosc pe patron): bune si rele –

Prietenul Radu Tanase (co proprietar Calif) a deschis cu partenerii lui un nou restaurant, Condimental de Calif.

N-am ajuns la lansare, dar m-am dus in vizita ca mystery shopper fara sa stie cei din restaurant ca am numarul patronului in telefon.

Inainte de orice precizez ca suntem amici si ma mandresc ca un produs pe care l-am creat impreuna – falafelul cu sos de vinete, tahina si boabe de rodie – e unul dintre cele mai vandute produse Calif.

Condimental de Calif are insa un produs nou – Kebun – care e altceva…

E next level, e mai rafinat, e mai orientat catre mancarea sanatoasa (dada, se poate si fast food sanatos) si reinterpreteaza aromele orientale intr-o zona proprie. E ca si cum si-ar fi luat un chef cu multe diplome pe care l-au rugat sa creeze mancaruri care sa pastreze aroma orientala dar sa fie fara prajeala, fara lipie daca se poate…

Rezultatul?

Au eliminat complet prajirea in baie de ulei. Cartofii sunt rumeni, dar sunt copti cu un strop de ulei in cuptoare. Chiftelutele de falafel sunt crocante si aurii, iar miezul moale, de un verde crud garanteaza ca produsul isi pastreaza proprietatile nutrivite. Falafelul e pregatit tot la cuptor, iar orezul este preparat la abur.

Kebun  este o gustare f f speciala – sau un pranz (practic la cat mananc eu mi-a ajuns de  o masa si jumatate, am plecat la pachet cu restul) – in care poti combina pe pat de orez sau cartofi  prajiti niste minunatii ca sos tahina, seminte de rodie, humus, taboulleh, carne de vita, carne de pui…

E delicios ce am testat eu – kebun cu vita pe pat de orez cu sos tahina si seminte de rodie … (seamana cu falafelul simpa, desigur si m-am bucurat tare ca au reinterpretat ceva de succes intr-o forma si mai sanatoasa si… mai pentru cei care mananca si carne).

Data fiind amicitia mea cu Radu, profit de acest moment ca sa-i spun si ce nu imi place la restaurantul lui… care e foarte chic si minimalist, f curat si in care m-am speriat cat de repede a fost mancarea gata. Pe bune, am facut 2 pasi in lateral de la casa la masa de servire si mancarea mea era gata!

Dar, revenind

Draga Radu,

Doresc sa spun ca ma enerveaza tare tare tare doua lucruri la Condimental de Calif.

  1. Nu e deschis si in week end si eu nu pot sa ajung in timpul saptamanii decat foarte rar. As manca mai des, daca ar fi deschis si in we (aici am dat virtual din gene, poate poate se va intampla o minune curand)
  2. Nu exista cu livrare acasa. Pai si io care stau in partea cealalalta de Bucuresti si nu mi-am facut birou pe langa Ministerul Culturii si biblioteca nationala ce fac? Da, stiu, o sa fiu intelectuala si o sa petrec multe ore la biblioteca, dar tot mai bun e un home delivery.

Altfel, imi place tare numele, inteleg ratiunea de ce il cheama Kebun (chiar e bun), dar mie imi place ca rimeaza cu nebun (si asta imi aduce aminte cum ai pus-o tu pe mama ta sa stea la casa la Calif-ul din Iancului ca sa fii sigur ca sunt toti clientii multumiti. Bine, si ca doamna a acceptat cu gratie sa munceasca in picioare multe ore ca sa nu mai ai tu o grija in plus ca nu e lumea fericita care vine sa manance la tine, ca sunt toti tratati ca-n familie, cu dragoste)

*

Aaa, pt restul lumii, luna asta daca va duceti la Condimental de Calif si ziceti #maipotsidesert primiti desert gratis:) cand eram acolo a venit un tanar cu prietena lui si stiau parolaJ

Daca n-ati mancat astazi, nu va uitati la fotgrafiile de mai jos. In caz de extrema urgenta e bine sa stiti ca adresa Condimental de Calif este Bdul Marasesti 100, la intersectia cu Splai Unirii. Programul e luni vineri de la 11.30  la 20.00

Meniu-Kebab-Mix web Meniu-Kebun-MIX web

2 Comments Published

2 months ago / Reply

Draga mea Cristina,

Iti multumesc in primul rand in numele intregii echipe, si nu e una mica, suntem aproximativ 150 :), pentru cuvintele de lauda. Sunt profund onorat ca am avut sansa sa te cunosc, chiar in acest moment in care scriu aceste randuri am flash-uri cu momentul in care tu erai extrem de emotionata vis a vis de produsul pe care urma sa-l creezi. Dar pas cu pas am realizat impreuna un produs de exceptie care asa cum ai spus si tu mai sus si intaresc si eu, este produsul tractor pentru vegetarieni si nu numai.
Kebun este pasul catre o noua etapa in evolutia noastra iar Condimental de Calif este schimbarea atat de necesara oricarui brand care se respecta si care urmareste mereu asteptarile clientilor.
Raspund celor doua puncte care te “enerveaza” tare tare tare astfel:
1.Cand am luat decizia sa deschidem doar in intervalul 11:30 -20:00 ne-am gandit la cateva aspecte care tin de acel respect fata de oameni si cand spun oameni ma refer in primul rand la personalul operator care sincer are nevoie de timp liber in asa fel incat in fiecare zi de munca sa vina cu zambetul pe buze in fata voastra, a clientilor. Munca in bucatarie este una grea ce implica mult stres, multe taskuri…etc iar inamicul numarul 1 este TIMPUL. Noi trebuie sa fim rapizi! In al doilea rand, tot oameni sunt si vecinii nostri care si ei au nevoie de odihna si cred nimanui nu-i convine un program prelungit de zgomot de bucatarie. Da, raspund in avans celor care vor spune: Dar Iancului si Militari functioneaza pana la 04:00. Ei bine vor deveni in curand Condimental de Calif. Si nu in ultimul rand, tot oameni sunteti si voi clientii nostri si stim cu sfintenie ca mesele tarzii nu sunt deloc recomandate…
Promit in schimb ca avem in plan totusi ceva pentru cei ce vin infometati noaptea tarziu. Dar si aici vom servi mancare doar cu TOATE BUNE!
Probabil unii ar spune ca suntem nebuni deoarece pierdem vanzari respectiv profit! Da, au dreptate, dar castigam oameni frumosi din toate punctele de vedere…
2. Ne pregatim si in acest sens, si stii foarte bine cat de mult imi doresc sa pot livra mancare celor ce nu pot ajunge in punctele noastre. Dar pana cand eu Radu Tanase nu sunt convins ca timpii de livrare sunt perfecti pentru produsele noastre care NU au agenti de “pufosenie, prospetime…etc” nu voi face acest demers. Da, prefer sa vii la mine mai rar dar sa stiu ca te pot trata corect.

Toate Bune!

Disclaimer: “Daca am suparat pe cineva prin comentariile mele, promit ca ma pot intalni face to face pentru a-i explica orice nelamurire insa cu siguranta eu NU ma voi schimba :)

2 months ago / Reply

Stimate domn Radu Tanase… inca recitesc raspunsul Dvs si efectiv mi se face pielea gaina, atat de mult m a impresionat respectul Dvs vis a vis de angajati si de toata lumea care va înconjoară, in general… Nu am stiut ca se poate si așa: un antreprenor care sa renunte la o caruta de vanzari din ratiuni umane. Pentru asta, jos cu toate palariile, cu toate ca si pe mine ma supara tare programul acesta de la Condimental… Va rog insa, sa aveti in vedere si plaja de clienti Calif din zona de Sud a Bucurestiului care nu se pot incadra in intervalul orar 11- 20 si pentru care e tare incomoda locatia din Iancului…

Cu toata stima posibila pe lumea asta,
Unul dintre primii Dvs clienti de la inceputurile Califatului Iancului…

Leave a Reply to Anca Stefiuc Cancel reply


8 − seven =

Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!