Imi place foarte foarte mult ce fac cei de la Galeria Posibila si modul in care inteleg sa prezinte publicului artistii pe care-i au in grija, cum inteleg si nevoile publicului, modificarile comportamentale de-a lungul anilor pentru consumatorii de arta.
Saptamana viitoare la Galeria Posibila are loc un eveniment care reuseste sa faca o minune si-o face cu o eleganta si-o discretie minunate.
Mai exact, prezinta lucrari ale maestrului Stefan Caltia, alaturi de creatii vestimentare ale desingerului Valentina Vidrascu , toate curatoriate de stilistul Marian Palie, intr-o intilnire a artistilor cu publicul.
Prin proiect, Maria Palie impreuna cu Galeria Posibila vorbesc indirect si despre lupta cu trivializarea excesiva a creatiei vestimentare care s-a petrecut odata cu liberalizarea sa si propun o dezbatere de forma si fond asupra faptului ca prin cunoasterea si respectarea traditiilor se poate provoca aparitia de forme noi, vii.
Practic, odata cu acest eveniment se pune inca o caramida in structura care ar trebui sa existe in educatia noastra vestimentara.
Imi place mult modul in care sunt unite aceste trei laturi intr-un eveniment care are loc intr-o galerie de arta. Aceeasi galerie de arta care a reusit prin concepte super inteligente si atractive pentru tineri sa -i faca pe mult bucuresteni sa se duca pana la Timisoara, anul trecut, la expozitia maestrului Stefan Caltia.
Mi-ar placea ca oamenii din spatele conceptelor de marketing de la Galeria Posibila sa povesteasca din perspectiva tehnica despre modul in care vad ei promovarea artei. Ar fi cateva minunate studii de caz din care ar avea de invatat multi.
Vernisaj Tăietura perfectă, artist Marian Pălie Joi, 15 octombrie, ora 19.00 Galeria Posibilă, str. Popa Petre, nr. 6
Evenimente conexe
Proiectul este completat printr-o conferinţă care are loc în data de 22 octombrie de la 18:30 susţinută de Marian Pălie la UNA Galeria, în cadrul Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti. Stilistul va explica demersul curatorial, cu intervenţii din partea lui Ştefan Câlţia şi a Valentinei Vidraşcu.
În data de 29 octombrie, la ora 19:00, la Showroom-ul Valentina Vidraşcu are loc cel de-al doilea vernisaj al proiectului în care Vidraşcu expune o serie de obiecte vestimentare care reinterpretează în altă cheie lumea lui Câlţia, de data aceasta printr-un colaj pe trup.
Poveştile spuse de Câlţia sunt recontextualizate în materiale precum mătase, catifea şi borangic.
Ateliere pentru copii
Pentru a face subiectul proiectului şi mai accesibil publicului, Galeria Posibilă organizează o serie de ateliere gratuite pentru şcolile din cartier în care elevii vor putea să se familiarizeze cu spaţiul galeriei, să afle despre dialogul dintre modă şi pictură, să experimenteze tehnicile folosite de artiști prin propriile lor colaje.
Prin această latură a proiectului, galeria urmează strategia educaţională constantă trasată în ultimii ani în care expoziţiile galeriei au fost mereu însoţite de ateliere educative pentru copiii din cartier, strategie detaliată pe platforma online Copii Creativi.
Pentru mai multe detalii despre evenimentele proiectului, intrati pe pagina Galeriei Posibilă.