Si anul acesta suntem #impreunalateatru la Undercloud, festivalul de teatru independent.
Prietenii mei de la Raiffeisen, care sunt pentru al 4-lea an consecutiv sustinatori ai festivalului Undercloud, ma ajuta sa va fac cateva surprize. Una dintre ele e legata de atractia suprema a acestei editii de festival – spectacolul lectura al primei piese de teatru scrisa de Pascal Bruckner.
Lectura se intampla la ora 19.00, la Sala Mare ARCUB – Hanul Gabroveni, intr-o distributie de exceptie (Marian Râlea – Președintele, Răzvan Vasilescu – Frizerul, Dana Dogaru – Soția frizerului, George Ivașcu – miniștrii, Vlad Logigan – doctoral și…Pascal Bruckner – majordomul Președintelui) iar eu am doua invitatii duble la eveniment.
Ce trebuie sa faceti ca sa fiti norocosii care-l vad pe Pascal Bruckner facand pe actorul intr-un spectacol lectura la Undercloud, pe prima piesa de teatru pe care a scris-o?
Sa-mi spuneti o carte a lui Bruckner care v-a placut si, mai ales, sa spuneti de ce v-a placut.
Spectacolul e la ora 19.00, stabilim castigatorii la ora 17.00, succes.
*
Sa stiti ca gratie Raiffeisen vom mai avea cateva concursuri spectaculoase cu premii nu doar in invitatii la spectacole, dar… si maine e o zi.
Pana atunci inca o precizare – Sa incercati sa vedeti astazi unul din cele 2 spectacole din program – Era ok si la 60, un oneman show cu Razvan Vasilescu si The Sunset Limited cu Șerban Pavlu si Richard Bovnoczki, amandoua sunt minunate.
Oricum ne vedem in sala pentru ca mergem #impreunalateatru.
P.S. daca va cumparati bilete la Undercloud cu un card Raiffesen primiti pe loc inca un bilet gratuit. Asta pentru ca, la Raiffeisen, viata fara cash e mult mai simpla, e simpatica si cu muuuulte avantaje.
Desi la o prima vedere am crezut ca dupa primele 5 pagini, o las, “Luni de fiere” a fost o experienta incredibila. O sondare a psihicului uman incredibil de atenta si rafinata. Pascal Bruckner este, cu adevarat, un foarte inzestrat romancier. Si, desi alege deseori sa socheze prin imaginile literare puternice si oarecum neortodoxe, reuseste sa realizeze o fresca a relatiilor interumane contemporane extrem de reusita.
“Luni de fiere” e prima carte citita…dupa ea au urmat si altele, dar raman la aceasta,pentru ca mi-a ramas in minte ca fiind o lectura cu totul si cu totul altfel decat ce citisem pana atunci.Tot ei i se datoreaza si celelalte carti scrise de Pascal Bruckner cumparate si citite apoi.
Hotii de frumusete, pentru ca se pune si el in discutie ori ca sa isi recunoaste anumite limite ori ca sa se ofere drept exemplu de urmat si pentru ca nu povesteste la nivel abstract, se leaga de lucruri cotidiene, ceea ce pe mine ma face sa pot empatiza cu situatiile.
Luni de fiere. Sa fie 5 ani de cand am citit-o, insa scena de scatofilie imi este si acum vie in minte. Era o provocare sa citesc si sa recunosc pana unde putem merge, in relatii cu ceilalti si cu noi insine. Prima carte la care mi-a venit greata. Si singura.
“Luni de fiere”-prezintă iubirea ca pe o legătura indisolubilă si fiziologică plină de pasiune si erotism
Daca iubirea e un viciu, orice forma de iubire, oricat de armonioasa ar fi ea, adaposteste o drama sau o farsa latenta. Iar in omul cel mai cinstit oricand ramane destula stofa ca sa devina un ticalos.
“Noua dezordine amoroasa” – pentru ca e o radiografie corecta, onesta si savuroasa a raporturilor de putere erotica dintre femeie si barbat. O sampanie eseistica spumoasa, excelent conceputa, care a reusit sa decanteze postmodern adevaruri pe care, in ciuda evidentelor, nicio civilizatie moderna – deci patriarhala – nu vrea sa le recunoasca. Pentru ca, asa cum spunea cineva, toate marile civilizatii au avut ca piatra de temelie reprimarea fenomenalei puterei sexuale a femeii.
Senzationala carte, recomand calduros
Am citit “Luni de fiere” cand eram inca la liceu si este una dintre cartile care mi-au ramas in minte dupa ani buni. M-a socat, mi-a impins limitele, m-a facut sa vad alte laturi ale vietii si ale iubirii.
Iubirea fata de aproapele, care a fost si primul contact cu stilul lui Bruckner. Mi-a placut pentru ca ascunde numeroase idei filosofice despre iubire, sex, erotism si psihologie sub o poveste stranie.
Va multumesc frumos pentru participare, Nida si Tudor mergeti diseara la teatru
Maine fac concurs cu carticu autograf de la Pascal Bruckner, sa stiti:)