Daca esti profesor la o scoala generala in Bucuresti, ai predat si la clasa VIII-a si ai avut un elev exceptional, care vine dintr-o familie modesta, e cazul sa citesti asta.
Daca stii un copil exceptional la invatatura de clasa VIII-a dintr-o familie modesta din Bucuresti, te rog da-le parintilor lui acest text.
Ii poti schimba cu totul viata acelui copil.
*
In Bucuresti (si in toata tara, dar propunerea pe care o am e pentru un copil din capitala), sunt o multime de copii exceptionali pentru care parintii – oricat de multe eforturi financiare ar face – nu pot asigura ore private de limbi straine, ateliere de personalitate si chiar ore de studiu adaptate pentru abilitatile copilului.
Sansele ca statul roman sa ii ajute, astazi, acum, sunt foarte mici, dar fiecare dintre noi putem face un mic gest ca sa le schimbam viata. Uneori, oricat de straniu suna, e sufficient un share pe facebook. Insist ca e important sa ajunga aceasta informatie la cat mai multi parinti de copii care au terminat acum clasa VIII-a.
*
Liceul International Ioanid ofera 18 burse full pentru copii exceptionali. Locurile sunt distribuite in mod egal in clasele de filologie, stiintele naturii si pedagogic.
Principala conditie este ca media de absolvire & cea de la examenul de capacitate sa fie minimum 9.50.
Cateva lucruri care sa linisteasca parintii, scrise direct ca de un fost elev care vine dintr-o familie foarte foarte modesta.
- Totul este platit de scoala: manuale, auxiliare, orele suplimentare de engleza (e vorba de un liceu international, cu predare intensiva engleza si posibilitatea de a da la absolvire si bacalaureatul international.
- Masa de pranz este platita tot de scoala, la fel si orele de teme (un fel de after school, in care temele se fac cu profesorul de la ora, iar copilul cand pleaca acasa nu mai are nicio alta treaba; deci parintii nu mai sunt incurcati ca nu stiu sa-i ajute la lectii:) )
- Nu se face diferentiere intre cei mai instariti financiar si cei mai modesti: copiii nu au voie cu telefoanele mobile in scoala, se imbraca standard toti in tricou alb cu insemnele liceului si ceva de culoare inchisa in partea de jos)
- In scoala vor beneficia de consiliere profesionala, iar profesorii le vor urmari aptitudinile; in plus activitatile din scoala urmaresc sa le dezvolte spiritul de voluntariat, toleranta, increderea in sine.
- Bursa merge pana la sfarsitul terminarii liceului daca elevul are in continuare note foarte bune la scoala.
Exista chiar activitati inspirate din clasele din Harry Potter:)
Ce trebuie sa faca un parinte pentru a fi admis copilul lui – gratuit – la Liceul International Ioanid?
Atentie, inscrierile se pot depune pana pe 31 iulie!!!!!!!!
DOSARUL va conține:
-
Adeverință de elev, eliberată de școala la care acesta a fost înscris și prin care se atestă media 10 la purtare si minim media 9,50 in clasa a VIII-a
-
Formular de înscriere pe care-l gasiti aici.
-
Copie a carnetului de elev
-
Recomandare din partea profesorului diriginte
CRITERII DE EVALUARE:
- Etapa I – dosarele depuse vor fi analizate de o comisie a școlii și se va selecta un număr de elevi (în funcție de rezultatele obținute) care se vor prezenta la următoarea etapă – 20p
- Etapa a II-a – test interdisciplinar (limba română- matematică – limba engleza), durata de 120 de minute. Locul și data desfășurării se vor stabili în funcție de numărul înscrierilor, testul fiind elaborat și evaluat în cadrul Școlii IOANID de către o comisie numită de directorul unității – 30p
- Etapa a III-a – nota obtinuta la examenul de Evaluare Nationala – 50p
! proba de dosar este eliminatorie
! bursele se vor acorda în ordinea descrescătoare a punctajului obținut
! anterior etapei a II-a va avea loc o întâlnire a candidaților și a părinților cu conducerea școlii
Alte detalii la 0758. 054 437 sau prin email la [email protected].
Inscrierile sunt pana pe 31 iulie, va rog dati mesajul mai departe, putem schimba viata unor copii cu un gest atat de mic.
(imaginile sunt din Liceu si de la terenul de sport al scolii)
Am primit intimplator acest articol și l-am citit in întregime. Sper ca acel cistigator al bursei, o sa se revanșeze la timpul lui, continuind acest lanț pozitiv.
Cu riscul ca cine ma citeste și nu este de acord cu sentimentul meu, voi continua sa mi-l exprim. Luați in considerare faptul ca sint plecată din România de 35+ ani și am terminat doar 10 clase (terminind-mi studiile superioare aici) realizez ca voi face greșeli in ce scriu.
M-a șocat acest articol pentru ca este scris pentru romani, intr-o publicație romană și autorul roman, de asemeni. Nu-mi explic de ce este necesar sa introducem cuvinte din vocabularul american, cind limba romană are echivalentele. Nu înțeleg care este scopul? Limba romană este atit de bogata, avem nuanțe și multe jocuri de cuvinte care alte limbi nu le au.
Dar, încă o data ne lăsam fascinați și nu ne dam seama de bogăția care o avem.
Realizez ca am un vocabular limitat, dar cind ma exprim refuz s-o fac intr-o amestecătură, care pina la urma denota lipsa de respect. Poate cineva-mi poate explica in termeni civilizati cum s-a ajuns la aceasta hibridizare lingvistica. Poate-as accepta-o mai ușor dacă s-ar practica la nivel de adolescenți, care visează și doresc la o viața oriunde altundeva decit unde se găsesc; in nici un caz in articole scrise de jurnaliști care vor sa fie luați in serios, prezentatoare TV, programe TV, etc. Nu ne este de ajuns ca România trăiește intr-o infamie jalnică (nici lucrul acesta nu-l înțeleg), dacă este pomenită -indiferent de conjunctura, de program in SUA, filmările sint făcute numai in sate de țigani, cai cu căruțe pline de copii cu muci la nas și sa nu uitam de acei căței sărmani care sint peste tot. Degeaba încerc sa-mi explic familiei mele ca secventele arătate nu reprezintă țara unde m-am născut, dar aceleași înregistrări sint repetate indiferent de subiectul reportajului.
Cu stima,