automatul de cafea

In Piata Italiana a aparut de vineri un automat nou de cafea, linga usa unui Nonstop, aproape de niste masute de plastic cu un picior, unde beau tiganii votca la 7 dimineata.

Automatul e mare, roshu, poarta insemnele Nescafe si are multe butoane producatoare de licori care mai de care mai aromate.

Azi dimineata doi tigani priveau automatul de cafea de la distanta, de peste drum. Unul cam la 40 de ani, cu burta cit 40 de beri ingurgitate odata, il indemna pe celalalt, mai in virsta, sa scoata bani.

“Hai mai ca ai tu, nu se poate sa n-ai.”

Tiganca burtosului – si ea cu burta mare, dar din cauza de plod care e pe cale sa vina – plimba cu carutul unul din mostenitorii familiei. Mergea pina linga automat, se mai uita un pic la el si facea calea intoarsa catre barbati.

Pina cind capul familiei a luat decizia si-a strigat:

“Anăăăăăăăăăăăă, vino incoace Anăăăăăăăăăăă”

Dintr-o curte de dupa colt a aparut o fetita la 7-8 ani, cu cozi lungi care plecau din virful urechilor.

“Ia banii astia si ia monede”, i-a intins 2 hirtii de 1 leu, iar cind fetitza a zbughit-o vesela a strigat dupa ea: “Anăăăăăăă, fara zahar.”

Fata a intrat in chioscul nonstop, a schimbat hirtiile in monede, a iesit in strada si-a strigat:
“Mamaaaaaaaaa, apas pe 2, da?. Fara zahar a zis, da?”

Tiganca s-a indepartat cu caruciorul ca si cind n-ar fi avut niciun interes pentru ce facea fiica-sa acolo si-a urlat uitindu-se in urma “Doi, fa! Doi”, asta in timp ce tiganul – de peste drum- o privea admirativ.

“Ei, vezi ma. Am dat-o la scoala”.

*
Azi, pe la 9 juma, la 2 pasi de casa mea.

5 Comments Published

14 years ago / Reply

Eu am noroc ca acuma nu am tigani prin zona. Am trait 18 ani pe strada cu tigani si unele cuvinte le mai inteleg. In schimb acuma, in fiecare dimineata pe la 6:30 si uneori seara pe la 22:00 – 23:00, apar “gunoierii” pentru ca asa ii numesc eu. Sunt vreo 20 de tigani care cauta orice e folositor prin gunoiul menajer. Un lucru m-a surprins la ei: nu sunt nesimtiti, saluta pe toata lumea si daca ii intrebi ceva iti vorbesc pe un ton calm si relativ ok pentru nivelul lor.

[…] Blogul Cristinei Bazavan » Blog Archive » automatul de cafea bazavan.tabu.ro/2010/08/22/automatul-de-cafea/ – view page – cached In Piata Italiana a aparut de vineri un automat nou de cafea, linga usa unui Nonstop, aproape de niste masute de plastic cu un picior, unde beau tiganii votca la 7 dimineata. Tweets about this link […]

14 years ago / Reply

Huaaau, ce tareeee!!!!

Ce misto e sa-ti imaginezi cum a facut Cristina cand a trebuit sa lucreze la primul ei computer!
“Auzi Gicule, da si tu drumu’ la asta ca s-aude ceva din el da imi arata ecranu’ negru…Haiii, te rooog, ca tu te pricepi, ai facut la scoala”

treees siiimpaaaa!! hi hi!

14 years ago / Reply

de fapt nu era Gicu, ci Mishu. si eram spaima lui pt ca sfirseam prin a bloca computerul zilnic.

ceea ce nu s-a schimbat prea mult. sunt printre putinii utilizatori care reuseste performanta sa blocheze un Apple:)

14 years ago / Reply

He he:)
Tziganco!

Leave a Comment


× 9 = forty five


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!