Sylvie Guillem – de ce tre sa o vedeti la Bucuresti

astazi am scris pentru tabu de octombrie un articol despre Sylvie Guillem – una dintre cele mai mari balerine ale lumii.

iata cite ceva din ce e Sylvie, ca sa intelegeti ce artist special este si cit de important e sa mergeti sa o vedeti la tnb, pe 22 oct.

*

Si acum, dacă nu mă străduiesc, fug de lucruri. Când eram copil, îmi era frică de toate. Părinţii mei erau timizi, genul de oameni pentru care este un chin să mergi să cumperi pâine sau orice altceva.

*
‘Oamenii timizi sunt foarte sensibili din punct de vedere emoţional, extrem de sensibili. Am suferit mult din cauza asta. Dacă nu găseşti o modalitate să exprimi o sensibilitate dureroasă, cred că duce la depresie. Trebuie să găseşti ceva care să îţi permită să spui ce simţi.’

*
‘E ciudat: îmi place să fiu în faţa publicului, dar am o altă latură, opusă, căreia îi este frică să întâlnească oameni. Mă simt ca şi cum aş avea o piatră înăuntrul meu, de îndoieli şi timiditate.
Aşa afli ce poţi să faci, având limite pe care să le împingi. Întotdeauna am fost plină de contradicţii. Sunt timidă, dar îmi place libertatea scenei. Am nevoie de încurajări, dar în acelaşi timp nu le vreau. Urăsc să îmi fie frică, dar nu mă pot abţine să nu doresc să mă înfricoşez. Aşa creşti.’

*
pe Sylvie Guillem o puteti vedea dansind pe 22 oct la TNB in cadrul intilnirilor JTI

One Comment Published

14 years ago / Reply

M-ai convins!!! N-am sa ratez acest spectacol…

Leave a Comment


3 + eight =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!