va rog, dati-o afara pe doamna directoare de mrkt

La aceasta ora, 23. 50, duminica seara, daca am fi trait intr-o tara normala, acum m-as fi pregatit sa ma duc la un teatru sa vad cum niste muncitori monteaza tablourile unei expozitii care se verniseaza miine.

Aveam aprobare de la directorul teatrului caruia i se paruse interesanta idéea mea de a scrie despre un minunat eveniment cultural avind drept rama (inceput & sfirsit de text) cum se monteaza expozitia vedeta a evenimentului.

Imi si imaginasem cum textul va fi aratat ca o nuvela; muncitorii carind fotografiile ca sa le inrameze/expuna in timp ce comentau lucruri cotidiene (atit de aproape de semnatarul fotografiilor), tot asa cum imi imaginasem ca ei – fata in fata cu arta ironica si sexy din fotografii – vor fi avut remarci pline de umor.
Aveam trimiteri din biografia autorului pentru toate situatiile pe care mi le imaginasem posibile, ba chiar si pentru altele, neimaginate, pentru ca imi place mult fotograful in cauza si-am scris despre el de multe ori.

Numai ca o doamna directoare de marketing a decis (duminica la prinz, desi vineri nu obiectase nici ea) ca e total neinteresant sa ma uit la asa ceva. Si ca “eu decid, imi asum, nu e important”, asa ca nu mi-a permis accesul. Nu era un secret de stat, nu era ceva care afecta strategia teatrului (de miine expozitia e deschisa publicului); era vorba de niste oameni care plimbau niste rame cu fotografii intr-un hol de teatru. Atit.

Nu s-a intrebat nicio clipa de ce un jurnalist s-ar duce in miez de noapte intr-o duminica, sa munceasca, daca nu din credinta ca rezultatul muncii sale va fi unul bun/memorabil/diferit. Si din pasiune pentru munca sa.

Doamna directoare de marketing a purtat cu mine o discutie halucinanta in care mi-a spus ca si regizorii pastreaza secret unele lucruri si nu permit accesul la repetitii. Desi aici era vorba de asezat rame pe pereti.
Cind i-am spus ca unii dintre cei mai mari regizori din Romania m-au primit la repetitiile lor a raspus ofuscat isteric “ei, sunt oameni si oameni”.

Doamna asta e platita din banii publici ca sa faca promovare unei institutii de stat, iar ea ingradeste accesul la o informatie pentru ca “nu mi se pare interesant, nu ai ce sa vezi acolo”.

In fata nesimtirii si lipsei sale de profesionalism mi-a venit sa pling: m-am lovit de un zid isteric format dintr-o femeie fara viziune si perspectiva, care a urlat la mine (cit de rau imi pare ca nu aveam cu ce sa o inregistrez) si care si-a facut rau evenimentului ei. In orice tara normala, cel care se ocupa de promovarea unui eveniment s-ar bucura sa intilneasca un jurnalist care isi sacrifica timpul personal pentru a-l ajuta sa-si duca munca la bun sfirsit.

Miine dimineata urma sa scriu acest story, cel putin doua mii de oameni l-ar fi citit in on line, iar peste 2 saptamini, ale citeva zeci de mii l-ar fi citit in revista. Iar cititorii ar fi avut o perspectiva noua asupra unei expozitii pe care doamna asta e platita sa o promoveze (si din banii mei, btw)

Stiu ca Ministerul Culturii tocmai a decis sa mai faca niste concedieri in teatre.
Domnule Ministru, Domnule Director al Teatrului National de Opereta, faceti-va un bine: dati-o afara pe doamna Alina Moldovan.

Va recomand eu citeva tinere incredibil de constiincioase si serioase, gata sa munceasca pe mai putini bani decit doamna Moldovan, din credinta de a face un lucru bun.

Multumesc.

P.S. va rog sa mergeti sa vedeti expozitia lui Saudek de la Teatrul de Opereta. Se deschide de miine si e chiar un eveniment cultural.

20 Comments Published

14 years ago / Reply

permiteti? e o vaca care crede ca e un fel de Dumnezeu si care vrea salariul inapoi cu 25% mai mare, plus sporuri .. (nu, nu fac politica)

14 years ago / Reply

Parca e Kafka ce scrii tu aici. Incredibil.

14 years ago / Reply

Halucinant! E atât de plictisită de munca ei încât nu le dă nici altora şansa de a avea o altă opinie…

14 years ago / Reply

Da, teribil, genul ala de oameni care paraziteaza orice.

[…] Blogul Cristinei Bazavan » Blog Archive » va rog, dati-o afara pe doamna directoare de mrkt bazavan.tabu.ro/2010/11/07/va-rog-dati-o-afara-pe-doamna-directoare-de-mrkt/ – view page – cached La aceasta ora, 23. 50, duminica seara, daca am fi trait intr-o tara normala, acum m-as fi pregatit sa ma duc la un teatru sa vad cum niste muncitori monteaza tablourile unei expozitii care se verniseaza miine. Tweets about this link […]

14 years ago / Reply

pai daca e asa importanta si isi asuma sa o ajutam zic sa-i facem putina publicitate!!!te rog pune pe peretele meu -o distribui si eu! daca asa se face promovarea …

14 years ago / Reply

Banuiesc ca expozitia e in colaborare cu Institutul Ceh care nu va fi foarte fericit sa auda ce ti s-a intimplat.
Cum nici Primaria Capitalei, care finanteaza Opereta, nu va fi incintata.
Sigur cunosti oameni acolo si, daca nu cunosti, ai cititori aici care cunosc.
Sa-i anuntam, zic.:)

14 years ago / Reply

pai cred ca asta e un sfant gabriel pe care nu o sa-l uite. cumva ironic ca i se-ntampla asta intr-o zi care il sarbatoreste pe un reprezentant al dreptatii 🙂

14 years ago / Reply

ce gandire opaca! asta numai marketing nu face,zau. nu ma mira atitudinea reticenta pe care o afiseaza multi cand vine vorba sa comunice/colaboreze cu o institutie de stat. spun asta ,pt ca si eu reprezint o institutie de stat si ma lupt in fiecare zi sa demonstrez ca o comunicare eficienta si o imagine buna sunt la fel de importante intr-o institutie de stat ca si intr-o corporatie.imi este jena cand aud asemenea lucruri!:(

14 years ago / Reply

Daca ea ar fi singura care procedeaza astfel, poate am trai intr-o Romanie mai buna. Dar, din pacate, e plin de astfel de specimene cu titulatura de Marketing Manager/Director/etc. care nu sunt in stare sa gandeasca o strategie coerenta de promovare si, mai presus de atat, au o rea-vointa sora cu prostia.

Uff, mi-am descarcat si eu frustrarile acumulate de-a lungul timpului in care am avut contact cu astfel de oameni – si, atentie, ei exista atat in mediul public, cat si in cel privat!

Daca primii fac rau institutiei pe care o reprezinta, cei din mediul privat pot duce de rapa o intreaga afacere. Asa ca ii sfatuiesc pe toti cei din jurul meu sa aleaga intotdeauna oameni super, super pasionati de ceea ce fac, chiar daca au mai putina experienta decat niste “dinozauri” cu viziune extrem de inchistata.

14 years ago / Reply

oh, da, cunoastem specimenul. si mie mi-a facut niste faze… si eu tot jurnalista de altfel. ma bucur k i-ai dat numele 🙂

14 years ago / Reply

Pana la urma, vei scrie si despre expozitie mai mult de 2 randuri sau nu?
Nu de alta, dar fotograful nu are nici o vina pentru conflictul cu directoarea de marketing.

14 years ago / Reply

ce inseamna aprobare?scrisa?in orice tara civilizata nimeni nu intra cand vrea intr-o institutie noaptea.trebuie privit si din punctul asta de vedere…

14 years ago / Reply

Dna. Bazavan creioneaza foarte bine comportamentul “doamnei” Moldovan. Spun asta in cunostinta de cauza, avand in trecut o colaborare cu TNO si cunoscand astfel natura conflictuala si accesele de isterie ale directoarei de marketing.
Intrebarea mea este: cu dl. director Dinca ati luat legatura imediat dupa ce v-a fost refuzat accesul?
Intreb acest lucru deoarece, relatez tot din experinta, de fiecare data cand ma loveam de refuzuri din partea Alinei Moldovan, reuseam sa comunic foarte bine, sa gasesc intelegere si aporobare din partea domunului director. Dumnealui este o persoana deschisa, cu viziune, cu care se poate ajunge la un consens.
Dincolo de comunicarea deficitara cu persoana care face obiectul articolului, am ramas un mare fan al TNO dupa colaborarea avuta. Am vazut cum a renascut Opereta, asta datorandu-se nu numai viziunii manageriale de exceptie ci si eforturilor echipei (se munceste foarte mult in aceasta institutie, sunt oameni dedicati si lumea ar trebui sa cunoasca si acest aspect).

14 years ago / Reply

Draga Catalina,
numai respectul pentru Razvan Dinca (despre care si eu cred ca este unul dintre cei mai buni manageri de teatru din tara) m-a oprit sa nu postez pe blog incredibilele abuzuri pe care le-a facut doamna Moldovan cu angajatii TNO sau cu alti jurnalisti.

Odata postata nemultumirea mea au aparut oameni cu marturisiri foarte grele, cu nume si date si fapte.
Daca aveam o mica mustrare de constiinta la inceput ca i-am mentionat numele, dupa o saptamina m-am bucurat ca am scris in seara aceea. Cindva trebui asa iasa la suprafata toata mizeria asta.

Abuzurile descoperite, documentate cu acte, vor ajunge curind la cei care pot lua masuri.

14 years ago / Reply

Inteleg ca ne referim la aceasta doamna director de marketing, cu fix 9 conexiuni (intregi!) pe LinkedIn (http://www.linkedin.com/profile/view?id=67845144&authType=name&authToken=Pwvq&locale=en_US&pvs=pp&pohelp=&trk=ppro_viewmore). Bun marketing :))

14 years ago / Reply

asta e doar un mic detaliu… aproape nesemnificativ in raport cu restul lucrurilor/faptelor descoperite…

ma aflu insa in dilema: e un act de justitie daca le fac publice sau e o razbunare?

inca ma mai gindesc:)

14 years ago / Reply

Din pacate exista si multi jurnalisti mizerabili, care te determina uneori sa fii refractar….

11 years ago / Reply

Doamna Bazavan daca nu este prea mult cand ati publicat acest anunt este de actualitate???

11 years ago / Reply

acum 2 ani

Leave a Comment


5 + = fourteen


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!