Proiectul Permis pentru viitor al Fundatiei Pentru Comunitate. Sa ajutam tinerii din familii defavorizate sa ia permis de conducere care va fi o sansa uriasa sa iasa din saracie. Inscrierile pana pe 24 ianuarie

Scriu din nou despre proiectul Permis pentru viitor al Fundatiei pentru Comunitate, in care sunt platite integral costurile pentru permise de conducere pentru cei care vin din familiii defavorizate.

Am scris in multi ani de acest proiect, nu ma plateste nimeni pentru asta, nici nu cunosc oamenii de la aceasta fundatie (primesc comunicat de presa ca orice journalist), dar scriu pentru ca stiu cat inseamna pentru iesirea din saracie scoala si un permis de conducere.

Pot participa: tineri din medii defavorizate, elevi sau absolvenți de liceu, școli profesionale sau școală generală care au vârsta cuprinsă între 18-25 ani.

Atenție!

 • Vârsta minimă pentru înscrierea la școala de șoferi în cazul categoriei D/DE este de 21 ani.

Perioada de depunere a solicitărilor:
24 noiembrie 2023 – 24 ianuarie 2024

Prin aceasta sponsorizare se urmareste acoperirea integrală sau parțială a costurilor obținerii permisului de conducere categoria B, C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie, și acoperirea integrală sau parțială a cheltuielilor aferente obținerii certificatului de competență profesională (atestat) pentru categoria C, CE, D sau DE.

Volumul total al sponsorizărilor: 75.000 lei’

Va rog sa cititi cu atentie cele de mai jos si daca stiti pe cineva dintr-un mediu defavorizat pentru care carnetul de conducer ear face diferenta in viata lui, dati-i informatiile.

 Eventual poate il si ajutati cu completarea actelor si verificarea dosarului, daca va e apropiat. Pentru ca e un dosar destul de bogat si tinerii se sperie (in anii trecuti i-am mai indrumat si eu unde puteam, la cum sa-si prezinte povestea si sa faca scrisoarea de motivatie, pe cativa tineri care m-au abordat pe facebook dup ace postasem anuntul. (nu le-am scris scrisorile, daca la asta va ganditi, le-am explicat la ce intrebari trebuie sa aiba raspunsuri in compunerea lor)

Sunt o sustinatoare a acestui program (spun din nou, fara sa stiu pe nimeni de acolo) pentru ca stiu cum e sa te indrume cineva si sa-ti arate pe ce usi ai putea sa mergi, cand esti tanar, n-ai multi bani si nici foarte multe cunostinte care sa te indrume in domeniul pe care-l vrei tu.

Si e nevoie de f f putin ca sa facem o fapta buna – in acest caz -, doar sa acordam atentie si sprijin real cuiva care ar vrea sa aplice.

am tot zis ca o sa-i caut pe cei de la Fundatie sa-mi dea cateva nume de castigatori sa vorbesc cu ei, ca sa vedem si mai bine cat de mare e importanta unui permis de conducere; luat corect, cu scoala autorizata si verificata.

*

Fundația Pentru Comunitate în colaborare cu MOL România anunţă programul „Permis pentru viitor”, ediția a noua, 2023, pentru tineri din medii defavorizate, născuți între 24 noiembrie 1998 și 24 noiembrie 2005 inclusiv, elevi sau absolvenți de liceu, școli profesionale sau școală generală, care au nevoie de sprijin material pentru acoperirea cheltuielilor necesare obținerii permisului de conducere (școala de șoferi și taxele adiacente).

Se pot înscrie tineri care:

 1. Sunt la începutul carierei profesionale și/sau
 2. Doresc să ocupe un loc de muncă, și la angajare este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere
 3. Au un loc de muncă / se află în activitate, și permisul de conducere ar fi un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu
 4. Au permis de conducere, dar pentru ocuparea unui loc de muncă sau îndeplinirea atribuțiilor de serviciu este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere categoria C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie
 5. Din alte motive doresc să obțină permis de conducere, dar nu au posibilități materiale pentru acoperirea cheltuielilor aferente

Modalitatea acordării sponsorizării

Un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 5.000 lei pentru acoperirea integrală sau parțială a costurilor obținerii permisului de conducere categoria B, C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie.

Anunțul  programului și formularele de înscriere se găsesc pe site-urile: www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.

Documentația de participare

Solicitarea se depune:

– online, pe site-ul Fundației Pentru Comunitate, prin crearea unui cont personal (în acest caz toate anexele se încarcă online),

sau

– pe hârtie (în acest caz dosarul complet se trimite prin poștă într-un exemplar).

Solicitarea trebuie să cuprindă:

 1. Formularul de înscriere completat
 2. Scrisoare de motivare personală care să detalieze studiile, locurile de muncă în cazul în care există, justificarea necesității sponsorizării din punct de vedere social și material, motivația personală pentru obținerea permisului de conducere
 3. Anchetă socială eliberată de către primăria de care aparține solicitantul sau de o organizație nonguvernamentală (ONG) acreditată în acest scop.
 4. Declaraţie de susţinere – o recomandare din partea directorului sau profesorului diriginte sau preotului sau asistentului social, etc. prin care cel care recomandă își asumă răspunderea susținerii și supravegherii solicitantului pe perioada instruirii și recomandă solicitantul pentru program. Se va utiliza formularul tipizat „Declarație de susținere”.
 5. Ofertă de preţ valabilă din partea instituției care asigură instruirea (școala de șoferi), cuprinzând perioada/perioadele de instruire
 6. Un document care să ateste nivelul studiilor absolvite (copie după diplomă, adeverință de la școală, etc.)
 7. Poate constitui avantaj: anexarea unei adeverințe din partea angajatorului din care să reiasă că existența permisului de conducere este o condiție sau un avantaj în obținerea locului de muncă.
 8. Poate constitui avantaj: anexarea unei recomandări din partea unei organizații nonguvernamentale (ONG) sau a unei instituții de stat (o școală, un centru de plasament, sau o altă instituție care aparține de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului) care să ateste necesitatea acestei sponsorizări în cazul solicitantului și care să recomande solicitantul pentru Program.

Notă: Tinerii care au obținut permisul de conducere într-o ediție precedentă a programului Permis pentru viitor și doresc să depună solicitare de finanțare pentru o altă categorie de autovehicule sau pentru Atestat, vor trimite doar un formular de înscriere completat, copia permisului de conducere, o ofertă de preț și o scrisoare de motivație personală.

Observații

 • Dosarele care nu conțin documentele solicitate la punctele 1-6 vor fi considerate neeligibile.
 • Doar dosarele complete, trimise în termen vor ajunge în fața juriului, nu se acordă posibilitatea completării ulterioare a dosarului.
 • Documentele expediate nu vor fi returnate solicitanţilor.

Termene limită

Înscrierea la școala de șoferi: în termen de o lună de la semnarea contractului.
Finalizarea cursurilor teoretice și practice la școala de șoferi (solicitantul este pregătit să se înscrie la examinarea în cadrul poliției): 31 octombrie 2024.

Dacă dosarul de participare se trimite prin poştă, expediați un singur exemplar la adresa:

Fundația Pentru Comunitate
O.P. 1, C.P. 390, 400750 Cluj-Napoca, jud. Cluj

Pe plic se menţionează: Permis pentru viitor

Termenul de depunere a solicitării de finanțare:
24 ianuarie 2024 (data ștampilei poștale).

Pe coperta dosarului vă rugăm să menționați numele solicitantuluinumărul de telefon și adresa de e-mail.

Nu vor fi evaluate dosarele trimise după termenul limită sau cele incomplete.

Dosarele complete vor fi evaluate de specialiști în educație și asistenți sociali; punctajul se va acorda în funcţie de rezultatele la învățătură, scrisoarea de motivație personală și situația socială. În procesul evaluării dosarelor, solicitanții pot fi contactați telefonic în vederea obținerii unor informații suplimentare. Lista câștigătorilor va fi aprobată de Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate. Fundația va încheia contracte cu solicitanţii câştigători. Câştigătorii vor primi sponsorizarea doar după semnarea şi returnarea contractului de sponsorizare.

Suma acordată fiecărui câştigător va fi virată în contul bancar menţionat în contractul de sponsorizare. Detaliile privind decontul referitor la suma sponsorizată vor fi precizate în contractul de sponsorizare.

Rezultatele vor fi publicate pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro până la data de 28 februarie 2024, iar câştigătorii vor fi înștiințați în scris până pe 15 martie 2024.

Informaţii şi detalii suplimentare se pot obţine sunând la numărul 0752-018760 (în zilele lucrătoare, între orele 10.00-17.00) sau scriind la adresa de e-mail permis@pentrucomunitate.ro.

2 Comments Published

4 months ago / Reply

Buna ziua dacă am 26 de ani mă pot înscrie pentru permisul de conducere

3 months ago / Reply

nu cred, mergeti pe site-ul pe care l-am pus in articol si cititi cu atentie regulile de eligibilitate si dosarul pe care trebuie sa-l pregatit

Leave a Comment


+ 9 = eighteen


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!