Woman sitting in deck chair at the beach readingWoman sitting in deck chair at the beach reading

Sapte carti de citit in vacanta de vara

Vara e vremea pentru citit, la soare, la mare sau la munte, momente de liniste pe care le folosim pentru a evada in alte lumi.

Am ales cateva carti, in marea majoritate noi, cu o exceptie – pentru ca editura are reuceri f mari, iar cartea care e superba, cost acum 15 lei.

E vorba de Dinti Albi, Zadie Smith. Una dintre cele mai talentate scriitoare contemporane britanice (eu o iubesc atat de mult ca, acum ceva ani, m-am dus la Londra special cand lansa una dintre carti si am luat autograf)

Dinti Albi e povestea prieteniei a doi veterani de razboi, Archie Jones si Samad Iqbal.

Archie se afla la a doua casatorie, cu o jamaicana care are pe jumatate varsta lui, si au impreuna o fiica, un copil precoce, cu o personalitate complexa. Casatoria aranjata conform traditiei ii aduce lui Samad fii gemeni, dar intru totul diferiti, si reinnoirea, pe baze selective, a devotamentului pentru islam.Pe fundalul diversitatii rasiale si culturale a Londrei, Dinti albi reda talmes-balmesul modernitatii si al asteptarilor confuze, cocheteaza cu dezastrul si imbratiseaza comedia existentei cotidiene.

Dinti albi Zadie Smith, editura litera, costa in aceste zile 15 lei si o gasiti aici.

Zilele abandonului Elena Ferante, Editura Trei

Cartile Elenei Ferante prezinta lumi in care sa te scufunzi cu multa emotie. De data asta avem povestea unei doamne care voia sa devina scriitoare, dar a renuntat la dointele ei dedicandu-se casniciei si cresterii copiilor. Cand e parasita de sotul ei, Mario, se refugiaza in propria nefericire si descrie zilele care au urmat plecarii lui ca pe un iad personal. Are treizeci si opt de ani, doi copii si un caine-lup de care trebuie sa aiba grija in continuare, desi i se pare ca viata s-a sfarsit.

Bestseller in Italia timp de aproape un an, Zilele abandonului descrie incercarea unei femei parasite de a gasi, dupa luni de furie, indoieli, autocompatimire si disperare, o cale de a-si depasi suferinta si de a-si construi o noua viata.

Ce am mancat intr-un an si alte ganduri, Stanley Tucci, Editura Publica

E o carte care o sa va inspire la noi meniuri de vacanta, dar o sa va si emotioneze pentru ca Tucci vorbeste si despre lupta lui cu cancerul (pe care l-a invins)

O vara doar pentru noi – Anne Prachet, Editura Humanitas

O tanara doamna care se indragosteste de un actor si o poveste de o vara care e un pretext pentru a rememora greselile tineretii, dar si curajul de a face aceste greseli.

In virtutea ineptiei, Radu Paraschivescu, Humanitas

O colectie de ziceri care de care mai amuzante si mai aiuritoare spuse in spatiu public de politicieni, vedete din multe domenii,  persoane publice. Nu e o carte care sa arate cu degetul pe cei vinovati de greseli de exprimare, e mai degraba un compendiu amuzant din care sa invatam sa nu facem si noi – prea multe – greseli similare.

Sapte ani stranii, Mircea Cartarescu, Humanitas

E un jurnal, al treilea, tinut de Mircea Cartarescu; se refera si la perioada pandemiei si e interesant cum vede un scriitor, care are oricum o lume speciala pe care o expune, viata din jurul lui.

Sa nu clipesti, Stephen King, Nemira

Stephen King reuneste personaje memorabile si fire narative tensionate intr-un roman care pulseaza de furie, durere si adevaruri tulburatoare. Sa nu clipesti nu e doar un thriller: este o radiografie a justitiei, a fricii si a unei Americi framantate de ura si obsesii. Paisprezece victime anuntate – treisprezece nevinovate si una vinovata.

E cea mai recenta carte a lui Stephen King, avem pe urban si un fragment din ea, il gasiti aici.

Leave a Comment


× nine = 27


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!