fasole cu lintefasole cu linte

mancare marocana cu fasole, linte si naut

Daca nu mai aveti idee ce sa gatiti, dar vreti multe proteine si sa mancati fara carne am eu o retata de mancare marocana cu fasole, linte si naut

Cate o conserva din fiecare – naut, fasole (de data asta am pus rosie, dar uneori pun fasoole alba) si linte rosie impreuna ca legume tocate: un ardei capia, un cartof mediu, 3 morcovi medii.

Am condimentat cu foi de dafin, boia ulce, usturoi, ceapa, chimen, turmeric, gran masala, zatar, lamaie si desigur sare, am pus totul pe foc cu putin ulei de masline. Dupa cateva minute am adaugat 2 litri de apa si am lasta la fiert 20 de minute.

Eu n-am rabdare sa toc marunt legumele, le curat si le pun vrac in blander care le face o pasta perfecta sa o pun eu pe foc cu condimente…

De cateva zile ma gandesc sa gatesc asta, si abia ieri pe racoare am gatit… acum am o oala plina, am mancat si ieri si astazi din ea, rece e cea mai buna.

Am slabit mult in ultimele doua luni, nu am facut nici mult sport si nici canicula nu m-a ajutat, asa ca acum sunt preocupata sa mananc multa proteina si chestiuni fara gluten, iar marocanii, turcii sunt geniali pentru asemenea mancaruri.

Sper sa va inspire si sa o preparati ca e foarte gustoasa si satioasa, plus ca pregatiti pentru toata familia foarte repede si usor. Se mai pote pune ceva branza ccubulete in ea, pentru cine doreste…

Acum 2 ani nu ma puteam atinge de turmeric, acum as putea manca cu lingura 😊 ce-i drept l-am introdus treptat in alimentatie si e divin pentru sanatate. in fiecare dimineata mananc iart turmeric, seminte de Canepa si susan, plus ulei de cod… multe vitamine si proteine.

Leave a Comment


2 + three =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!