Pancakes with fresh fruit and honeyPancakes with fresh fruit and honey

NEO HEDONISM. Un trend de care vom auzi tot mai des si care ne-a atins deja fara sa stim. Si care ne exploateaza banii si emotiile, desi pare ca e in folosul nostru.

Unul dintre lucrurile care ma preocupa mult e echilibrul dintre lucrurile care imi aduc placere si confort cand le fac versus lucrurile pe care stiu ca trebuie sa le fac ca sa progresez, sa invat, sa evoluez si sa-mi fie mai bine pe termen lung.

De la pandemie incoace, simt ca am cautat mult confortul si placerea, instant gratification, in locul unei discipline care sa ma provoace. Incerc sa nu ma complac doar intre lucrurile care-mi plac (mancare, petrecerea timpului liber etc).

Zilele trecute, cand citeam trendurile anului acesta, am descoperit ceea ce se numeste NEO HEDONISM.

Trendul se mai numeste si placerea 2.0 si a fost incurajat (si influentat) de multele indemnuri ale trainerilor de toate categoriile care incurajeaza efortul pe care sa-l facem pentru a ne trai cea mai buna viata adunand experiente care ne bucura sufletul. Pentru gameri sunt castile VR care le deschid ochii si mintea, pentru gurmanzi, mancarea nu este doar combustibil, este o aventura cu oameni care urmaresc
comorile alimentare de pe strada, pentru altii sunt concertele sau excursiile, vacantele exotice. Intr-o epoca in care am pus in fata emotiile si placerea imediata (iar social media a dezvoltat mult asta pentru generatia nativ digitala), aparitia neo-hedonismului marcheaza o schimbare semnificativa in comportamentul consumatorilor, persoanele acordand prioritate experientelor semnificative in fata posesiunilor materiale.
Aceasta tendinta reflecta o dorinta de implinire emotionala si o respingere a notiunilor traditionale de lux. Conform unui sondaj realizat de Experian, in loc sa economiseasca pentru pensie, majoritatea celor din Generatia Z si a milenialilor aleg sa isi cheltuiasca banii pe experiente precum concerte si calatorii.

Prin urmare vom vedea schimbari semnificative ale activarilor si campaniilor brandurilor care doresc sa intre in contact cu acesti consumatori. Nu va mai fi vorba doar de implus la vanzare (cumpara de aici, eventual o reducere), ci mai degraba despre comunicarea unui stil de viata si a unor valori si experiente care merg dincolo de produsul in sine. Brandurile trebuie sa profite de etosul neo-hedonismului prezentand modul in care produsele lor pot contribui la un mod de viata mai indulgent si mai luxos.

Pentru noi ca persoane autonome, care ravnim la o viata autentica si nu foarte mult ghidata de publicitate, social media va fi in continuare locul unde trebuie sa privim atent si circumspect pentru ca a devenit epicentrul activitatii consumatorilor, servind atat ca platforma pentru descoperirea produselor, cat si ca piata pentru achizitii directe.
Neo-hedonismul si reevaluarea modului in care ne cheltuim bani, cautand modalitati inovatoare de a trai placeri si experiente semnificative in viata de zi cu zi, mai degraba decat etalarea ostentativa a bogatiei, ar trebui sa fie mereu ca un semnal in mintea noastra.

Sunt sigura ca aceasta tendinta va continua sa evolueze in acest an, redefinind rasfatul pentru consumatorii din toate categoriile.
Poate va ganditi la asta in dreptul vietii dvs. 😊

Leave a Comment


seven × 7 =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!