Bicicleta – a Mercedes love affair (in constructie)

Timp de 5 zile testez o bicicleta Mercedes Benz Trekking 2009. Iata Jurnalul intilnirii noastre.

Ziua 1.
Vineri – prima intilnire. N-a fost dragoste la prima vedere. Am inceput cu nabadai.

Nu mai mersesem de citiva ani buni cu bicicleta si-mi era frica, dar mi-am propus sa ma duc acasa cu/pe bicicleta. So, am facut-o.
De la o virsta (cam ca a mea) e nevoie de ceva timp de tatonare pentru o noua iubire. Asa ca am mers o vreme la pas cu bicicleta pe care am decis ca o va chema Mertzy. ( e un nume neutru, poa sa fie si domn si doamna, dupa necesitati)

*

Cel mai bine imi statea la trecerea de pietoni, cind asteptam sa se faca verde: asa frumos mi se vedeau bratele arcuite pe ghidon, o minunatie. Si descoperisem si o pozitie in care imi era pusa talia in evidenta :)

*
Cind mi-am facut curaj sa stringem rindurile si sa devenim mai apropiate, am mers 200 de metri pina m-a depasit un pusti de max 12 ani, cu o greutate aproape de doua ori cit a mea. Mi-a adresat un rinjet arogant si ceva sunete dubioase, asa ca am rostit suparata, dintre multele frine si butoane din dotare: “fii cuminte, buflei ingimfat”.
Din spate, tot pe bicicleta, a aparut si mama copilului, iar eu am coborit usurel de pe minunata Mertzy, murind de rusine.

Am ajuns acasa, mai cu bicicleta, mai pe linga bicicleta, in 40 de minute. La un moment dat am fost privita f admirativ de un domn care biciclea cu casca, manusi si pantaloni adecvati. I-am soptit discret “nu e bicicleta mea”.

Ziua 2.

Din pricina programelor diferite, ne-am revazut abia seara. N-a apucat insa sa ni se faca dor, pe mine oricum ma dureau picioarele.

Am facut o noua plimbare in noapte si am avut timp de un bilant:
– in 20 de min m-am hotarit cu ce sa ma imbrac (am schimbat nenumarate tricouri si vreo 3 perechi de jeans, trebuia sa nu-mi fie nici cald, nici frig. si mai erau un teanc de alte conditii de indeplinit :D)
– in alte 10 am schimbat tenesi ca sa aleg unii care sa-mi fie mai comozi decit comozi,
– 5 minute am desfacut la bicicleta securizata cu mega lantz si…
– dupa 20 de minute de plimbare eram fleasca si obosita moarta.

Ziua 3, duminica

O plimbare matinala pe bdul Dacia. Mirosea a fum si-a toamna.
Deja iubirea noastra a capatat alte valente, puteam sa cascam ochii in peisaj si, da, tineam cararea dreapta. Aveam amindoua acelasi drum.
Am descoperit insa ca am niste muschi pe care nu i-am folosit de mult: unii pe la ceafa, altii pe brate si, desigur, la picioare. Vai, muschii de la picioare.

Seara Mertzy ca o vedeta ce este, a fost star la Bikewalk nr 6. Cu George care a si inteles ce stie ea sa faca, pentru ca eu doar o exploatez. Pe unde a umblat cu suratele biciclete si ce faimoasa si admirata a fost Mertzy, aflati de la George de pe blog. ( de unde am si furat o poza pentru ca n-am descarcat inca fotografiile mele)

Ziua 4
Azi nu ne-am plimbat. Mertzy sta cuminte la locul ei, ancorata atit de serios incit sper sa nu i se trezeasca nici cel mai mic gind de fuga de la mine. Cei care mi-au adus-o la teste dateau azi anunt ca sunt in cautarea unui asigurator de biciclete Mercedes. Nu mi-a sunat bine.

*
Mai am doua zile de teste, revin cu alte aventuri desigur

8 Comments Published

11 years ago / Reply

Dupa ani de zile in care am pedalat facand naveta 17 km zilnic, iti zic doar atat. Felicitari :)

11 years ago / Reply

Nu pot să cred că ai mers pe ea cu ghidonul nestrîns şi nereglată la derailleur! Îţi mulţumesc că mi-ai împrumutat-o puţin. Sper că şaua a fost blîndă cu tine, că la băieţi face figuri (ştiu băieţii de ce).

11 years ago / Reply

@george, sa stii ca m-am gindit ca domnii nu se simt f bine pe ea:) dar cred ca e o sa pt doamne

cit despre reglaje de nush ce, lasatz:) nici n-am inteles ce ai zis ca trebuia reglat

11 years ago / Reply

Of, bine, dar acum e cît de cît reglată, ţi-am salvat viaţa. Cînd o veni o biclă BMW sau Peugeot pe la tine, sună-mă!

11 years ago / Reply

Cristina: Maine am treaba la spitalul militar. Poate ma duci si pe mine cu bicla sa fac economie la taxi :) .

11 years ago / Reply

Aaah, hai cu pozele alea pe blog !
Si sper sa te induplec sa mi-o imprumuti “o tura” – daca ne intalnim la plimbare. Aduc catelul “de jucarie” la schimb !

11 years ago / Reply

salut!

citesc cam tarziu dar un sfat bun ar fi fost sa lasi conversii balta si sa pui ceva cu talpa mai rigida cat pedalezi si cu jeansii tot asa , niste pantaloni care sa nu te tina deloc sau unii scurti sunt cu mult mai comozi :)

[…] review-uri: Cristina Bazavan si George Hari […]

Leave a Comment


× nine = 36

Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!