broscutzabroscutza

printzesa, a printzesi, printzesire

Verbul a printzesi nu e in dictionare, desigur nici actiunea “printzesire”, dar in lumea femeilor e foarte usor de inteles si nu-ti cere nimeni sa aduci Doom-ul cind il aude.

pentru voi, astialaltii nenorocosii care nu traiti in lumea femeilor, “printzesitul” e o stare: e rasfatul care vine din lucrurile marunte, din atentia la detalii si din bucuria de a petrece intr-un spatiu care – pentru ca e plin de oameni frumosi – pare magic.

printzesitul e cam ca fotografia aceasta.

poate sa se intimple acasa la tine, in vacanta, in parc sau pe o terasa, la soare.

***

daca mi-ar fi spus cineva ca voi printzesi intr-un showroom auto, care – de cele mai multe ori – e rece si “sales- oriented” n-as fi crezut.

dar ieri am petrecut o zi plina de rasfat (cu portelanuri fine de la Casa Wagner, cu fandacsii simpatice, cu pantofi creati de Dan Coma, cu prajituri din cele mai fine, cu valeti maestrii in ale umorului – trupa Obligo, si cu sampanie desigur) in show room-ul Porsche, unde un Beetle verde, dupa ce a fost sarutat de buna voie de noi, s-a tranformat in print.

ce nu stiti voi astia care nu printzesitzi e ca un print trebuie sa fie exact ca in povesti – sa ramina vesnic tinar (ce ati vazut voi vreun Fat Frumos in povesti pe la 80 de ani?!) si sa fie mereu actual (cindva avea parul blond si pina la umeri, eventual tuns rotund; acum are freza lui Ken – iubitul lui Barbie-, sau freza lui Beckham – iubitul Victoriei, alta Barbie) .

de asta numai unul putea fi printul masinilor pentru printesele urbane: broscuta Beetle – care n-a imbatrinit din anii 60, ba din contra, s-a digitalizat si a invatat sa o rasfete mai bine pe printesa. si stie el sa se transforme intr-un loc magic, care sa salveze printesele de cenusiul lumii urbane, stresante.

***
cu regret in suflet va anunt ca la sfirsitul balului printul nu m-a ales pe mine, ci pe Carmen Albisteanu si a plecat acasa cu ea. pardon, acasa la ea.

n-am plins foarte tare pentru ca a fost foarte dragutz balul si-a fost minunat sa (re)descopar ca printesitul e starea de spirit a femeilor frumoase.

P.S. am primit cadou de la ajutoarele printului o umbrela in forma de inimioara, care o sa faca sa zimbeasca orice printesa voi intilni pe strada in zilele ploioase. si am si un dar special pentru voi – pe care-l pun la bataie miine – si care va va ajuta sa va luati o broscuta acasa la voi. adica un print Beetle.

6 Comments Published

10 years ago / Reply

A fost o zi tare frumoasa! :)

10 years ago / Reply

multumesc reverentios unei printese eteric de online pentru ca a intrat in joaca de-a preschimbat realitatea, purtand palarie, in viata
(uneori) fara de basm de zi cu zi

10 years ago / Reply

ne-a placut printzeseala si ne-a surprins placut fiecare moment. ar trebui sa organizam un meeting al umbrelelor-inimioare in urmatoare zi ploioasa

10 years ago / Reply

neaparat de organizat ceva! am savurat fiecare moment de duminica!

[…] si surprize, iar Matilda Tanascov, Roxana Bursuc, Cristian Sutu, Bogdana Dobre, Razvan Baciu si Cristina Bazavan au dat deja cateva detalii pe […]

[…] zi a minunilor nu se uita prea usor. Ipoteza e confirmata de Andreea Burlacu, Cristina Bazavan, Anne-Marie Chelariu, Oltea Zambori , Ruxandra Predescu, Roxana Precu, Lavinia Biberi si […]

Leave a Comment


4 + six =

Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!