ikeaikea

Ma mut. iara.

de-a lungul existentei mele de provinciala translatata-n bucuresti, m-am mutat de citeva ori bune. de fiecare data in casa altuia, casa care pastra amprenta celui care locuise inainte, dar si a proprietarului.

acum stau intr-o casa dragutza, aproape de Centru Vechi si, pentru ca a fost decorata pentru mine, pentru personalitatea mea, nu mai poarta amprentele altora.

dar in septembrie ma mut din nou. pentru o saptamina, intr-o casa in care mai stau inainte sau dupa mine, tot cite o saptamina, Andressa, Mazilique si Augustin Radu. e parte dintr-un experiment IKEA in care veti vedea putin personalitatea noastra, dar si cum se reflecta ea in amenajarea unei case.

veti urmari pas cu pas ce facem in casa (nu chiar tot, nu va ginditi la negindite), ce si cum modificam pentru ca acelasi spatiu sa devina “acasa” pentru fiecare dintre noi pe durata sederii sale si… ne veti putea vizita (dar despre asta, pe 10 septembrie cind intru in casa:) )

***
experimentul face parte din campania de lansare a noului catalog IKEA, “Da noua viata casei tale” si sunt sigura ca va va demonstra cit de usor este ca un spatiu nou sa devina AL TAU cu eforturi si bugete mici.

***
de fiecare data cind ma mut in casa noua (v-am zis ca am experienta la mutat) ma gindesc la asta:

cind dormi pentru prima data intr-o casa noua, ai simturile alerte.
auzi toate zgomotele, vezi toate detaliile tencuielii, simti detaliile fiecarui material pe care-l atingi.
dupa o vreme, stii frecventa cu care apar zgomotele, stii de unde vin, cunosti obiectele din casa, mintea se obisnuieste cu ele si… nu le mai auzi/simti.

v-ati gindit ca e la fel si intilnirea dintre doi oameni?
la inceput suntem atenti la orice vorba, orice gest. decodificam emotiile din spatele cuvintelor si cautam intelesuri.
dupa o vreme, ni se pare ca stim, ne obisnuim si…

***
va astept in septembrie in noua mea casa:)

3 Comments Published

8 years ago / Reply

Hahaha…eu cu fi-miu avem o relatie de mare amor cu magazinul Ikea, nu atat de cumparatori (pentru ca stam intr-o casa veche mare si demult- dar nu prea mult- mobilata, dar desigur partile mici au intrat rand pe rand la noi in sertare, s-au asezat pe masa sau in frigider. Suntem insa vizitatori ultrafrecventi si admiratori ai ingeniozitatii si ai spiritului de anticipare…Pe scurt, cred ca am fost de cel putin 10 ori vara asta si am decis ca la implinirea a 16 ani, Barbu sa incerce sa capete un job de vara la asamblat si decorat showroom, acum, in perioada de reasezare anuala de dinainte de noul catalog…asa ca, daca ai nevoie de diversificarea virstelor vizitatorilor, primeste- ne si pe noi :) Barbu (10 ani jumate) si Ozana

8 years ago / Reply

va astept cu mare drag, daca vreti si aveti timp, va invit si cind merg sa aleg chestiunii din noul catalog :)

[…] she likes the most. Also, she will present the house to her friends during a house warming party Cristina Bazavan also said yes to IKEA’s challenge, promising the experiment will also show some of each […]

Leave a Comment


four − 1 =

Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!