jurnalismjurnalism

Atelier de scriere creativa

am mai descoperit un atelier de creative writing in romania si ma bucur sa vi-l prezint.
cred ca si daca scrii de 20 de ani, profesionist, din cind in cind, e bine sa te reintorci la radacini ca sa -ti reimprospatezi mintea, asa ca e bun un curs de scriere creativa.

in contextul in care in presa noastra e mare voiosie, jurnalistii tineri au mai mult ca oricind nevoie de ateliere de scriere.

asa ca iata detaliile.

Atelierul este dedicat celor care vor să scrie de-adevăratelea, nu doar ca hobby și este singurul cu preselecție: pentru înscriere, fiecare candidat trebuie să trimită cel mai bun text pe care l-a scris vreodată pana pe 1 martie la adresa simina[at]revistadepovestiri[punct]ro .

Pentru cele două luni de cursuri (4 martie – 1 mai), Revista de Povestiri a ales ca tutori pe Florin Iaru și Marius Chivu.

Tutorii vor aborda teme precum structura unui text literar, personajul, conflictul, dialogul, descrierea, timpurile verbale, ce precede scrisul, cum ținem cont de cititor, cum găsim un final puternic și mai multe nu dezvăluim.

Vor fi două ședințe pe săptămâna, fiecare ședință va cuprinde 60 de minute de prezentare + 30 de minute de discuții.

One Comment Published

8 years ago / Reply

Eu sunt abonata la noutatile celor de la Fundatia Calea Victoriei, unde am vazut atatea cursuri interesante … Din pacate eu nu locuiesc in Bucuresti, offf. Ar fi minunat daca s-ar putea copia modelul pe care il ofera platforma Coursera, prin implementarea unor cursuri online interactive, la care sa putem participa si noi, cei care nu locuim in Capitala. Zau daca nu ar fi SIMPA de tot!

Leave a Comment


six + 1 =

Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!