shutterstock_110187893shutterstock_110187893

cum imi afecteaza viata Dieta Oshawa – ziua 4

Tocmai incep ziua nr 4 a dietei de detoxifiere Oshawa. care e la fel ca ziua 1 sau ziua 2 sau 3. adica maninc doar griu, hrisca, mei si orez. in orice combinatie vreau eu , gatit doar cu apa si sare.

cel mai mult imi plac turtitele de secara pe care mi le pregatesc in doua etape: pun faina cu apa de seara intr-un vas, le las peste noapte si abia dimineata coc turtitele.

imi mai place, si era oricum in alimentatia mea, griul copt. pe tigaie, la foc mic, boabe de griu integral coapte. sunt mai bune decit floricele sau decit semintele. si cind nu tin aceasta dieta obisnuiesc sa maninc griu copt intre mese, cind scriu, sau sa-l pun in salate.

si-mi mai place meiul copt putin cit sa aiba o aroma speciala si apoi fiert in apa. se traforma intr-o garnitura minunata care ar putea fi servita (nu acum in timpul dietei cind nu am voie nimic altceva decit grine si apa) cu sos de soia.

uitasem de mei, mi-a placut si data trecuta cind am tinut dieta asta.

in primele 3 zile n-am mincat deloc orez. dar mai am timp:)

ce nu-mi place?

dieta imi complica foarte foarte mult viata sociala. si aici e o observatie pentru cei care au alaturi pe cineva care tine o dieta: n-are sens sa faceti tumbe si sa insistati sa manince omul altceva decit are voie.

pe linga prieteni, la capitolul complicatii viata sociala intra niste cine sau prinzuri de business. astea au fost greu de purtat de la inceputul saptaminii pentru ca trebuie sa dai lungi explicatii in care sa spui de ce te afli doar cu un pahar de apa plata in fata.

miine seara am din nou o cina de business importanta, sunt singura femeie de la o masa cu multi domni, eu va trebui sa fiu un fel de gazda si… voi sta cu un pahar de apa in fata intr-unul dintre cele mai rafinate restaurante din bucuresti.

asa ca daca e sa tineti aceasta dieta de detox e bine sa va alegeti 10 zile in care nu aveti o viata sociala complicata.

*

altfel, nu mi-e greu deloc si nu simt nicio frustrare ca nu maninc vreun aliment sau altul. dar stiam ca asa va fi, aveam amintirea de data trecuta cind – cel mult – mi-a fost pofta de ciocolata; pe vremea aia mincam foarte multa ciocolata, acum , in bucatarie, e o ciocolata Godiva (una dintre cele mai rafinate ciocolate din lume) si nu am nici cea mai mica dorinta de a minca din ea.

sunt niste ani intre cele doua dati cind am tinut aceasta dieta, ani in care am inteles si lucrat mult cu intelesul dintre cuvintele “cele mai mari razboaie sunt in mintea noastra, nu in afara ei”.

inca mai lucrez, dar nu pe chestiuni care sa tina de mincare.

*

efectele dupa 3 zile de dieta?

ceva mai multa energie si acuitate a mirosului si a privirii. adica da, am inceput sa simt iar mirosuri de la mare distanta si sa vad mai bine la distanta (sunt mioapa, stiu foarte bine cit pot vedea fara ochelari:) )

*

dieta continua pina pe 29 ianuarie, deci… mai revin.

despre dieta de detoxifiere (care nu este o dieta de slabire!!!!, ci una de curatare a toxinelor din organism si de linistire a mintii ) puteti citi aici

*

foto via shutterstock (am contract/licenta, nu o folositi fara sa aveti un contract) obtinuta cu un search dupa  ”wheat, oatmeal”

 

 

4 Comments Published

11 years ago / Reply

am cartea lui si stiu ca nu se consuma decat grau, orez, hrisca, mei pentru ca sunt yang. nu se consuma secara sau alte cereale. Am tinut si eu regimul si m-am simtit foarte bine dupa. Iti pot recomanda si orezul “prajit”: il uzi un pic, il pui in tigaia de teflon incinsa si pui sare. este mai bun decat floricelele:) si da, chiar nu sunt recomandate iesirile, socializarile, expunerea la informatii ce te pot impacta pentru ca in timpul regimului esti mult mai vulnerabil. eu nu am iesit deloc, nu m-am uitat la TV, la filme. am citit numai lucruri faine, am alergat si am ascultat muzica. Mai stiu ca se recomanda acest regim cand se schimba anotimpurile, la solstitii si echinoctii. Spor!:)

11 years ago / Reply

Eu sunt in a noua zi de Oshawa. Inceputul a fost foarte promitator si fara pofte; am avut pofta doar de… ceai 🙂 Dar dupa ce am trecut de jumatate, a inceput sa-mi fie tot mai dor de “mancarea obisnuita”. Vestea buna este ca ma simt plina de energie si cu chef de viata!

11 years ago / Reply

Doamne, ce bine rezisti – eu sunt o pofticioasa in toate privintele si tin minte singura data cand am tinut oshawa ca ma urcam pe pereti. In schimb am prieteni care n-au nicio treaba, all temptations included. Va admir, ce sa mai!

Motto-ul meu ca sa ma tin de treaba toate cele 10 zile a fost “omg, iti dai seama ce gust bun vor avea toate dupa”. Si merita, ce sa mai 😀

11 years ago / Reply

Auzisem de Oshawa, dar abia acum mi-a picat fisa ca in esenta asta e pana la urma ce se zicea pe vremuri cu “doar paine cu sare” Zic pe vremuri adica atunci cand painea chiar era paine (doar faina de grau+apa+sare adica facuta cu maia naturala=faina+apa si nu cu drojdie “imbunatatita” etc.) Lolz, toate-s vechi si noi is toate.

Leave a Comment


1 + = five


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!