dinner timedinner time

retete de toamna: Gustare cu praz si-o placinta care se face singura

intr-o alta viata am fost ruda cu Jamie Oliver (asta e cel mai tinar si mai simpatic, de aceea cu el am fost ruda), numai asa se explica inclinatiile mele inspre gatit.

am doua noi retete care respecta regula dupa care ma ghidez in bucatarie: sa muncesc maxim 15 min (la copt, fiert etc poa sa stea cit vrea) si sa fie  gourmet (texturi si gusturi mixate surprinzator)

*

gustare cu praz

se prepara un sos magic dintr-un galbenus de ou, ulei de masline, mustar, lamiie si miere. se taie prazul pe vertical, se scoate in foite, se pune sosul si se adauga putina scortisoara.

e asa un amestec de arome acolo… o bucurie.

(eu cind scriu maninc tot felul de lucruri. ca sa nu ma ingras – intrucit imi petrec mult timp in fata calculatorului scriind in fiecare zi – inventez gustari cu zarzavaturi: morcovi, praz si alte radacinoase sau cu prune, gutui (despre astea scriu alta data)

placinta care se face singura… curata magie

fix 5 minute munciti pentru ea. 5 minute.

mai exact cit puneti intr-un blender: 4 oua, o jumatate de ceasca de unt, o jumatate de ceasca de faina, 2 cesti de lapte, o ceasca de fulgi de cocos, o ceasca zahar, 2 ligurite vanilie.

apesi pe butonul de la blender 30 de secunde sa se mascareasca toate si le pui in tava, la 180 de grade una bucata ora. nu stiu cum, dar chiar nu stiu cum, amestecul asta face o crusta jos si sus, iar la mijloc ramine moale ca o umplutura de placinta.

e de vis pentru un mic dejun de week end si miroase minunat in casa.

eu ca sa evit complicatii cu tavi, forme de prajituri si alte lucruri, am pus maglavaizul in robotelul phillips multicooker (desi nu are trecut in retetar ca poate gati asa ceva, dar tre sa -si depaseasca si el zona de confort ) si cind a expirat timpul programat si a cintat robotelul, am putut scoate prajitura perfect rotunda…

cum ziceam, sora lui Jamie Oliver, in varianta viteza, sunt…

*

n-am facut foto pt ca, la momentul cind le-am preparat, nu credeam ca vor avea succes si la prieteni si ca merita promovate… poate data viitoare:)

coverphoto Shutterstock

Leave a Comment


4 − = zero

Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!