flori de craciunflori de craciun

Pregatirile mele de Sarbatori sau cum e sa fii ambasadoarea Doamnei Craciun

#DoamnaCraciun, sotia lui Mos Craciun, m-a invitat sa povestesc ce fac eu de Sarbatori. M-a desemnat astfel una dintre ambasadoarele domniei sale (celelalte doamne ambasador sunt Ana Morodan, Dana Rogoz si Monica Tand) gindindu-se ca, daca spunem povestile noastre, aratam lumii cine sunt cele care fac ca magia sarbatorilor sa existe.

Doamna Craciun stie foarte bine cum sta treaba asta pentru ca, in timp ce sotul domniei sale imparte daruri prin lumea intreaga, dansa ii pregateste cadouri, ii face de mincare si il asteapta cu casa curata, mirosind a prajituri minunate.

Pe mine cred ca m-a ales putin gresit drept ambasador, dar am promis ca scriu onest ce am pregatit pentru aceste sarbatori.

Desigur am decorat casa (dupa ce am facut curat). La fel ca in ultimii ani, prefer ca mirosul de brad sa vina dintr-o coroana din crengute si sa nu am un brad mare in casa. Asta nu inseamna ca nu am pregatit cadouri:)

cadou

Decoratiunile sunt din bijuterii pe care le aveam deja. Tot ce am facut a fost sa ramin in culorile traditionale de Craciun – alb, rosu si verde.

globuletzdoamna craciun 1

Eu am gatit de ieri pentru ca astazi stiam ca am sa am putin de muncit de dimineata (a trebuit sa trimit catre presa fragmente din declaratiile emotionante ale invitatilor de la Desteptarea de la Europa FM), iar apoi ma voi intilni – in serie –  cu prieteni pentru urari in avans de Craciun si pentru a fi mesagerul Mosului cu ceva daruri.

Nu stiu sa fac sarmale (dar va fi o vizita, miine la prinz:) ), dar pentru cei care vin in vizita am pregatit gustari – in varianta ”pe dulce” (brinza si struguri) sau ”pe sarat” (slanina, masline, brinza, rosii – si exista si in varianta nefotografiata: jumari, ceapa, muraturi, piftie si toba ).

bradutzcraciun desert

Desigur am pregatit si salata de boeuf (o pun mereu in pahare pentru ca mi se pare mult mai simplu si mai practic de servit, plus ca urasc stratul ala gros de maioneza care sta drept cuvertura la decorat.

Dar ceea ce fac de fiecare data cind ajung la pregatitul salatei boeuf sunt taiteii cu legume si pui care rezulta din apa in care  au fiert legumele. Pun multi taitei chinezesti, din orez, in apa in care mai las citiva cartofi, morcovi si bucatele de carne de pui. Pentru acesti taitei ma mobilizez, de fapt, sa fac salata de boeuf :)

salata

taitei detalii taitei

Cum ziceam am facut toate astea ieri, pe indelete cu deviza care ma calauzeste in viata in asemenea situatii ”cheia marilor succese, pauzele mici si dese”, cu cafea aromata alaturi.

pauza

Cozonac am cumparat, iar miine dimineata voi face o placinta – programez de seara robotelul de bucatarie, iar dimineata miroase in toata casa a prajitura si e tocmai buna pentru un mic dejun insotit de o cafea fierbinte.

Ea va arata cam asa ( e o placinta facuta saptamina trecuta cind trebuia sa ma trezessc foarte de dimineata, dupa multe zile grele, si m-am mobilizat cu gindul ca voi avea un mic dejun de sarbatoare )

placinta

Ziua de miine e doar pentru celebrare, vacanta, liniste, cadouri si vorbe frumoase catre cei dragi.

Desigur primim colindatori, am pregatit muuuuulte bomboane pentru ei.

colindatori 1

*

E frumos ca Doncafé s-a gindit sa puna lumina si pe femeile care muncesc in aceasta perioada ca sa faca magia Sarbatorilor posibila. In fiecare casa exista o Doamna Craciun care sigur, sigur e muuult mai talentata decit mine la bucatarie.

Craciunul e despre caldura din casa (acum e simplu ca sunt 15 grade afara, am primit flori de primavara – care miros demential – chiar daca e decembrie, de la spiridusa Mosului pe nume Fifi cu care m-am intilnit putin mai devreme), dar mai ales despre caldura vorbelor si a gindurilor.

Crestineste, Craciunul e despre Nasterea lui Iisus. El e insa generos și imparte aceasta sarbatoare cu Mos Craciun care ne aduce daruri.

Sa aveti parte de zile in care sa daruiti si sa primiti multa iubire si multe ginduri bune.

flori de craciun

 

Leave a Comment


− five = 4

Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!