Nu suntem toti norocosi sa putem sa ne luam vacanta toata vara si sa stam la plaja, sau la racoare…
Dar noi ne facem zilele mai frumoase indiferent de situatia in care ne aflam, asa ca iata 5 sugestii sper simpatice despre cum puteti aduce o briza de mare in mijlocul orasului…
Trebuie sa recunosc ca atunci cand a venit momentul sa scriu despre locuri care amintesc de mare si vacanta in Bucuresti, dar care sunt retrase si de super calitate, m-am gandit putin. Nu pentru ca n-as fi stiut ci pentru ca m-a apucat egoismul: sa nu vina foarte multa lume in locul in care imi petrec eu dupa amiezele sau serile. Dar…
Iata sugestiile mele
1. un look marin
tricouri in dungi, pantaloni trei sferturi bleumarin/fuste lungi si vaporoase espadrile si genti din rafie.
e o linie bine delimitata intre look-ul de plaja si look-ul marin de office. si are legatura cu masura. in lungimea pantalonilor si a tricoului, de exemplu.
1 bis bucle ca si cum sarea de mare se afla inca in parul tau.
exista solutii saline pentru par care dau structura si aspectul neglijent aranjat ca si cum briza marii tocmai ti-a deranjat putin coafura.
eu folosesc WILD STYLERS – L’Oreal Professional (am cumparat-o de la salonul unde merg, Beauty District), dar buclele usoare (si ceva mai ordonate) pot fi obtinute si cu creme care nu usuca parul pentru cine isi doreste asta.
Macadamia – crema spuma de par care se gaseste in magazinele Douglas poate fi o solutie.
Douglas are si magazin online de ceva vreme asa ca o gasiti aici
2. Dupa amieze linistite in mijlocul orasului, langa o piscina pe marginea careia o orchestra canta jazz.
Se poate experimenta in Gradina Floreasca, in fiecare zi a saptaminii. Cu Aperol Spritz alaturi, cu bere rece sau cu un pahar de vin bun. Mesele sunt asezate la o distanta respectabila de piscina, ba chiar separate prin plante ca sa existe discretie, vrabiutele (alea din manualul de biologie nu din glumele lui Toma Caragiu) sunt prietene cu consumatorii si vin si mananca de pe masa ta. Personalul e foarte simpatic, iar programul de la terasa e foarte variat. Sunt si vizionari de filme, nu doar concerte de jazz. Si ce poate fi mai ca la mare, ca la Anonimul, decat sa vezi un film pe marginea unei piscine?!
3. O seara pe marginea Herastraului cu mancare ca la mare, peste adica, doar ca muuult mai buna – Ancora.
In Herastrau exista cherhanaua Ancora si cum sunt o clienta fidela acolo pot sa va spun ca bucatele pregatite de Chef Florin sunt foarte gustoase si, mai ales, proaspete.
Felul intai incepe cu un bors pescaresc, comparabil cu cel de la „popasul” lui nea Vasile Briceag de la Olimp. Neobisnuit, pentru cei care stspanesc retetarul pescaresc, un singur peste a fost de ajuns pentru ca mancarea sa aiba gustul desavarsit: un crap bine, foarte bine ales. De crap e si delicioasa saramura in stil dobrogean – cu rosii coapte pe plita, cu ardei copt si, mai ales, cu ardei iute copt. (Stiu acum aveti apa in gura, cum se zice in popor. Si eu, dar perseverez sa va mai spun ce se mai gaseste la Ancora)
Calcan, lufar, barbun, uneori, lup de mare (sau biban de mare), hamsii, stavrid, zargan, guvizi şi hanus. Ah, si rechini mici, de Pontul Euxin. Si midii… Si rapane… Toate acestea se regasesc in meniul de la Ancora. Pe langa pestii din Marea Neagra Cheful gateste si tartar de somon, carpacio de creveti rosii, sepie, caracatita, creveti, lup de Chile sau file de dorada rosie, la plita.
Ca sa clacati cu totul emotional aici e link-ul site-ului cherhanalei… eu am o singura problema, as vrea sa faca si home delivery, desi stiu ca o parte din savoare e si faptul ca restaurantul e pe malul Herastraului.