nautnaut

Cel mai gustos pilaf din lume: cu naut!

Sunt o mare fana a mancarurilor orientale si, in special, a mancarurilor cu naut. Asa ca am facut un pilaf cu naut, de inspiratie turceasca, pe care vi-l recomand din inima: e super super delicios si se face foarte repede.

(n-am poze pentru ca m-am trezit prea tarziu ca as putea pune reteta pe blog:) )

Ce aveti nevoie

O ceapa

O ceasca ( de cafea)  cu orez

O conserva cu naut

Bors ( 2 cesti)

O lingura de bulion

Zeama de la o lamaie

Ulei de masline

Mirodenii pt falafel

Sare piper

 

Cum se prepara> ceapa tocata marunt se caleste in ulei de masline, apoi se adauga ceasca de orez. Se lasa impreuna pe foc 2-3 minute, dupa ce s-a adaugat si zeama de la o lamaie.

Se adauga 2 cesti (aceeasi ca dimensiune care a fost folosita pt masurarea orezului) de bors si conserva de naut si se lasa la fiert la foc mic cu un capac acoperit. Dupa 5 minute se adauga bulionul si mirodeniile pentru falafel (le gasiti la plic in supermarket) si se mai lasa la foc pentru alte aprox 10 min.

Se lasa acoperit pentru inca 10 min, iar apoi se poate manca fara niciun fel adiacent. Daca totusi pentru voi o masa fara carne nu e mancare, merge bine cu un gratar:)

Rezultatul e divin aromat, pentru ca totul a fost fiert in bors mancarea e dulce-acrisoara, e diferit texturata (orezul trebuie sa nu fie foarte fiert)  si e perfecta pentru o cina dupa o zi grea la munca. E si ieftin si are si masa calorica mica. Si multe proteine 🙂

 

 

Leave a Comment


× 7 = twenty eight


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!