Nu stiu despre voi, dar pe mine ma scot din minti reclamele la medicamentele care sunt promovate des in perioada sarbatorilor de orice fel: pe principiul, mancati voi ca niste inconstienti si dupa aia luati medicamentul nostru minune.
Sunt dintre cei care mananca moderat, dar dintre toate sortimentele caracteristice fiecarei sarbatori. Anul acesta am mancat drob, pasca, friptura de iepure…
N-am luat niciun kilogram in plus pentru ca nu am mancat kilograme intregi, iar de astazi incep sa echilibrez lucrurile (apropo, voi manca si mici)
Pentru micul dejun tarziu de astazi am pregatit o gustare cu multe vitamine si multe fibre, care e foarte racoritoare, fresh si ajuta la digestie.
Mei cu legume, lamaie si condimente de falafel…
Reteta e mai mult decat simpla – am taiat marunt doua feluri de dovlecei, cateva rosii mici, ceapa verde si le-am calit pe foc cu putin ulei de masline. Am adaugat o cana de apa, o lingura de bulion si un praf de condimente de falafel si dupa ce au fiert putin, am adaugat o felie de lamaie taiata marunt.
Separat am fiert o cana de seminte de mei cu doua cani jumatate de apa.
Rezultatul ( cat pentru doua portii) e foarte racoritor, foarte hranitor dar in acelasi timp bogat in fibre si in vitamine. plus ca s-a preparat totul in 30 de min.
O cană de mei gătit (174 gr) are 207 calorii și un indice glicemic mediu. Conţine: cupru 31%, fosfor 25%, mangan 24%, magneziu 19% *din doza zilnică recomandată.