magnetzii

“vreau sa tin camera pe sambata ca se poate comprima coerent”

“8 min si 32 de sec d aplauze”

“arata, nu spune”

“200 de oameni in sala”

“da cu capul de bolovan”

“dar stii ca asta e un lucru obisnuit, sa se modifice o piesa de teatru pina in ultima zi.
da, dar publicul nu stie!”

***

S-au pornit sa faca un articol pentru ca au simtit un conflict:). Pentru bucuria de a scrie despre ceva nou, intr-o forma noua. S-au distrat.

M-am uitat la ei fascinata. Mai degraba am simtit decit inteles ce au fct, pentru ca n-am baza teoretica si ma intriga tehnica in sine pe care nu o pot stapini.
Mai intii si-au ales locul de actiune si personajele, apoi le-au dat drumul si s-au uitat la ele cum interactioneaza. Si-au aratat faptele prin detalii.

Teoretic si eu, si multi altii cind ne apucam de scris un articol facem asta. Practic, pt ca ei au o smekerie interioara (o structura mentala, un schelet pe care-l urmaresc) ei procedeaza diferit.

Is ca niste magneti; aduna pilitura de fier si, dupa legi care par magice, transforma praful in flori spectaculoase.
Dar acolo e o explicatie stiintifica. Pt ca nu speculeaza nimik, doar arata. Si ai o imagine completa insotita de senzatia pe care ti-o provoaca fapta in sine, senzatie pe care a trait-o personajul. Mai am de sapat, analizat, la psihologia din spatele unor anume descrieri, pt ca nimik nu e intimplator in alegerea lor si cred catz tre un mic instinct d psiholog pt alegerile bune.

*
Despre ce text e vorba, aflati in revista de decembrie. Magnetii sunt Lavinia Gliga, Cristi Lupsa si o tinara domnisoara pe care inca n-am cunoscut-o, dar am simtit-o frumu din ce a adunat “de pe teren”, Georgiana Ilie.

5 Comments Published

15 years ago / Reply

de cand am citit ca cristi lupsa a devenit freelencer, speram intr-un fel sa ii ajunga materialele si prin tabu:) asadar, YEY!

15 years ago / Reply

patriotism local exacerbat de la distanta (al meu, al meu!):ambii sunt din Tirgu-Mures! (ar putea fi si al treilea magnet, tanara domnisoara, dar daca nu ii stiu numele nu ma pot entuziasma:)yeah!

15 years ago / Reply

Multumesc pentru cuvintele frumoase, Cristina. A fost o aventura foarte amuzanta si ma bucur ca ai sustinut-o. Abia astept sa vad textul in revista.

@Monica: eu sunt doar din Eforie Sud. 🙂

15 years ago / Reply

uf, nu spune cu “doar”, ca ma simt prost:) dar ma entuziasmez ca sunteti romani cu totii!

15 years ago / Reply

raspund in ordinea comentariilor:

@ nisip: intreaba-ma pe mine or pe cei din jurul meu (mimo, ana etc) cam ce Yeeeeeeeeey am strigat eu la intilnire.:)

@ monica: stim cum e cu patriotismul local, mai ales cind esti la mega distanta d casa… cum iti e pe acolo? scrie si tu un mail cu pove

@ jo: mi-a fo f f drag de proiectul vostru. a stiut cristi cum sa-l vinda bine:) e o intreaga istorie in spate. oricum, abia astept sa te cunosc.

Leave a Comment


+ eight = 10


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!