culise UNITER 2009 – doamna Margareta Pogonat

Pt ca i se inmina premiul pentru intreaga activitate, dna Margareta Pogonat a vnt la gala. era insotita de Alexandru Bindea si statea in spatele cuplului Rebengiuc- Mihut.

Cu 10 minute inainte de a se ajunge la premiul domniei sale si-a scos din geanta o hirtie. Impaturita in patru, o coala A4, cu insemnele unui hotel; un logo cu o fetita imbracata cu roshu si verde.
Pe ea scris de mina, cu cerneala albastra, cu litere ondulate, cu “l” si “T” unduit, era discursul.

L-a citit in gind, tremurind. O vedeam cum ii creste emotia in timp ce-l parcurgea. Alexandru bindea a incurcat sectiunile si i-a fct semn ca va urma dinsa, l-a linistit discret cu mina stinga in timp ce cu dreapta tinea in continuare hirtia.
A impachetat apoi atent hirtia, a pus-o in geanta maro si s-a intors cu gindul la ceremonie.
Peste o vreme l-a rugat pe Alexandru Bindea sa-i verifice salul cind se va ridica, sa nu se agatze de ceva si sa i se vada urit din spate.

Domnul Bindea si-a facut treaba ca un elev constiincios si gesturile lui te faceau sa crezi ca ar fi dus-o pe brate pina pe scena, numai sa-i fie bine.

Discursul doamnei Pogonat a fost poate cel mai emotionant din toata ceremonia; simplu, direct, cu vocea gituita de emotiile lucrurilor care erau spuse printre cuvinte.

Cind s-a intors in sala, Alexandru Bindea i-a sarutat mina.

*
Cind ma gindesc la doamna Pogonat de aseara, am in minte elasticul cu care avea prins parul, poate pentru ca stateam chiar in spatele sau. O banda neagra din aceea cu un fel de sirma in ea, care se stringe in jurul parului in tot felul de forme. Era rasucit pur si simplu, si ascundea un alt elastic negru.

Un par proaspat spalat prins in coada- coc cu elasticul ala.

Ma gindesc ca ar fi meritat cel mai bun coafor din oras. Cadou. Cu abonament pe viata.

5 Comments Published

15 years ago / Reply

Intr-adevar emotionant discursul doamnei Margareta Pogonat. Pana la lacrimi emotionant.
Minunata actrita, o iubesc mult!

15 years ago / Reply

Si mie mi-a placut ce a spus doamna Pogonat, a fost cele mai frumoase cuvinte care se puteau rosti pentru un astfel de premiu.
Pentru premiile de interpretare am reticente, artistii tineri nu trebuie amendati pentru varsta pe care o au. Asta o spune o dama de peste 57 ani.
Inca o data BRAVO pentru DOAMNA POGONAT.

15 years ago / Reply

“o dama de peste 57 de ani” care citeste bloguri si se joaca pe net?
virsta de pe dinautru e cu vreo 25 de ani mai jos:)

f dragutz

15 years ago / Reply

Draga Cristina, vreau sa te anunt ca cel care a insotit-o pe d-na Pogonat este Cristian Toma si nu Alexandru Bindea.

15 years ago / Reply

Draga Cristina,cred ca ar trbui sa te informezi putin inainte sa vorbesti…domnul care era alaturi de Dna Margareta Pogonat era Domnul Cristi Toma,asistentul doamnei la Facultatea Spiru Haret…V-as ruga sa numai vorbii prostii si sa numai face paparzzi la niste Mari actori!Nu esti tu cea mai potrivita critici!sau nu Esti in masura sa criticii marii nostri actori!

Leave a Comment


9 − = eight


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!