Posta Romana, ca-n Ionescu

Dilema postei romane: daca ai buletin, legitimatie de presa cu fotografie, serie si nr de buletin incluse, o recipisa pe care scrie numele tau si amazon.com – si tu poti spune by heart ce e in coletul amazon, care e valoarea lui, cind a fost expediat, cum faci dovada ca tu esti tu si ca e coletul tau cutia care a venit pe adresa redactiei?

– Daca n-ati primit recipisa nu a venit coletul, noi nu ratacim.
– A venit doamna pentru ca am verificat cu furnizorul, mi-a confirmat ca a ajuns.

Pufnituri, trintit de dosare pe birouri, verificat in multe catastife.
15 min o doamna m-a cautat intre dosare. Cind in sfirsit mi-a gasit numele, a inceput nebunia.

– Va trebuie o imputernicire.
– Care sa spuna ce?
– Ca dvs sunteti dvs si ca lucrati la adresa de pe colet.
– Nu e suficient buletinul?
– Nu. Poate nu e coletul dvs.
– Pai nu v-am spus eu de colet? Si ca mi s-a confirmat ca a venit? Cum stiam de el?
– Imi trebuie imputernicire care sa spuna ca sunteti dvs.
– Va dau si legitimatia de serviciu, nu e buna?
– Nu e. Daca nu mai lucrati acolo?
– Doamna e ca-n Ionescu. Daca e sa faca institutia imputernicirea asta, eu trebuie sa semnez pentru ea. Eu semnez toate imputernicirile. Tre sa semnez ca eu sunt eu?
– Faceti glume pe seama mea.
– Nu doamna, sa ne uitam la legitimatie. Va mai arat si alte acte care fac dovada ca eu sunt eu. Am si carduri in portofel tot pe numele asta. Si ca numele asta e ca numele de pe colet. Ce va mai trebuie?
– O imputernicire. Eu de unde sa stiu ca nu luati acte ale companiei la care nu aveti acces.
– Doamna, sa va arat comanda de la amazon. Aveti internet?
– Nu. Noi nu suntem asa de dotati.
– Bine, ma conectez pe telefon.
– Nu. Ca nu ma intereseaza ce imi aratati dvs acolo. Puteti sa-mi aratati orice.
– Va arat ca sunt niste carti, alea care apar si pe avizul coletului.
– Si de unde stiu eu ca nu le-ati comandat pt altcineva si ca acum le luati in locul lui?
– Da doamna le-am comandat pt altcineva, le-am platit din contul meu, au venit pe numele meu si acum le iau in locul altcuiva, le fur adica. Am fatza de infractor?
– Nu. Dar imi trebuie imputernicire. Asa scrie in regulamentul meu, asa facem.

(dupa alte 10 min, timp in care am inspirat aer curat, afara la soare, vizualizind cum o ucid in chinuri, am dat doua telefoane, o doamna simpatica a sunat la posta, m-a sunat inapoi si iata-ma-s la ghiseu din nou)

– Da’ de ce trebui asa faceti atita tambalau? Nu puteati sa veniti si miine cu o imputernicire?
– Doamna, n-am timp sa vin de 10 ori. Muncesc.
– Pai si io muncesc.
– Da doamna, dar dvs munciti pe banii mei. Eu platesc pentru coletul asta niste bani din care dvs va luati salariu.
– Imi dati o declaratie?
– In care sa scriu ce?
– Ca luati pe propria raspundere si ca in cazul in care cineva reclama, dvs platiti contravaloarea coletului. Si nu era nevoie sa dati telefoane ca sa interveniti, ca toti stiti numai cu pile sa obtineti lucruri.
– Cum nu era nevoie? Nu ati vrut si pace sa imi dati si acum iata ca se poate.
– Pai daca nu aveati imputernicire.

Culmea e ca desi as fi ucis-o in chinuri, i-am zimbit si i-am urat o zi buna dupa ce mi-am luat cartile.

13 Comments Published

14 years ago / Reply

Sunt convinsa ca zâmbetul tau a chinuit-o mult mai rau. Asta cu împuternicirea am mai auzit-o acum mai bine de zece ani, tot pentru un colet, prietenul meu era directorul firmei si ei îi cereau împuternicire semnatã de el.

14 years ago / Reply

Eu am scapat prima oara cu o carte de vizita. A doua oara – nu…

Blestemul sfintei imputerniciri m-a lovit si pe mine

14 years ago / Reply

Culmea e ca desi unii sunt vajnici aparatori ai regulamentelor, cand e sa se incalce se incalca. Adica e foarte posibil ca, desi atunci cand era coletul tau pe bune nu ai putut sa ti-l iei pentru ca nu aveai imputernicire, altcineva altadata sa-si insuseasca bunul tau fara sa aiba nici buletin, nici imputernicire si nici macar doua apeluri telefonice bine plasate.

In alta ordine de idei, ai fost in categoria celor care rezolva problema cu un telefon. Altii trebuie sa plece si sa nu-si mai ia in veci cartile. Si nu pentru ca n-au avut imputernicire ci pentru ca, desi primisera aviz acasa de la posta, avizul coletului nu exista prin urmare nu se stie contul unde trebuie depusi banii de pe ramburs. Iar drumul pana la posta se face doar ca sa se poata preciza raspicat ca nu se poate ridica pachetul. yay!

14 years ago / Reply

OMG! Aproape ca nu-mi vine sa cred ca e reala aceasta intamplare. Te rog, spune-mi ca doar te-ai jucat scriind si atat. 😀

In alta ordine de idei, felicitari pentru carti! Eu una ador sa deschid coletele cu miros proaspat de la amazon, unde se ascund delicii inaccesibile altfel.

14 years ago / Reply

nu m-am jucat scriind. doar m-am descarcat dupa ce imi venea sa o ucid pe doamna aia.

cit priveste cartile, aseara aveam dubii: cu cine ma culc – sager sau orlean?
🙂

14 years ago / Reply

pot spune ca ai fost norocoasa. da da!

pen ca se poate si mai rau:

coletul meu era jumatate ud si nu puteam returna cartile distruse ci doat tot coletul si in plus, atentie, daca comanzi de pe amazon.com si nu uk sau fr mai nou platesti si taxe vamale… ca sa fie placerea mai mare:)

14 years ago / Reply

stiu, am platit si taxe vamale.
as fi platit orice, as fi facut orice (daca ma punea sa ies in strada si sa urlu, ieseam) numa’ sa-mi dea odata cartile.

intre timp citesc la ele:)
sunt zen

14 years ago / Reply

De regula,se cere delegatie la posta atunci cand ridici orice trimitere sau colet venit pe numele unei firme.Aceasta cerere e logica,oficiantele n-au de unde sa stie daca dvs sunteti reprezentant al firmei respective,daca mai colaborati cu acea firma si daca sunteti in masura sa reprezentati firma la posta.In caz de reclamatie,angajatul postei da cu subsemnatul cui i-a dat coletul sau trimiterea respectiva.Delegatiile repective se acteaza,nu se arunca,si raman ca dovada a faptului ca dvs,in calitate de imputernicit ati ridicat acel colet.

14 years ago / Reply

Am uitat sa mentionez ca adresa de corespondenta e cea din C.I.,multe persoane fac greseala de a comanda diferite obiecte pe adresa firmelor unde lucreaza.

14 years ago / Reply

bine v-a facut ma! documentatzi-va mai intai de a face afirmatii sau reclamatii! daca pe colet e adresa firmei la care s-ar zice ca lucrezi, nu crezi ca ar trebui sa vada si omu o dovada ca lucrezi acolo? IN ROMANIA ACTUL DE IDENTITATE PENTRU CETATENII ROMANI ESTE BULETINUL SAU CARTE DE IDENTITATE SAU ADE3VERINTA PROVIZORIE ELIBERATA DE POLITIE!!! NU CARTE DE VIZITA , CARTE DE ALEGATOR, CERTIFICAT DE NASTERE SAU ORICE ALTE LEGITIMATII!!! 2 TAXELE VAMALE SE PLATESC PENTRU MARFURI CE DEPASESC O ANUMITA VALOARE, dak atzi platit contravaloarea coletului deja, atunci treb sa faci dovada cu o factura . PS AM AUZIT CA LA FANCOURIER SAU ALTE FIRME PRIVATE E MAI IEFTIN SI MAI USOR DE PRIMIT COLETE! nu va obliga nimeni sa intrati pe usa oficiilor postale. daca suntetzi capabili sa retzinetzi citeva reguli esentziale, pe care le putetzi gasi oriunde….atunci totul vafi ROZ ! :))

14 years ago / Reply

ia mai citeste o tura
aveam si buletinul si dovada ca lucrez la adresa in cauza:)

respira si ocupa-te cu ceva mai frumu.
zen, fii zen

14 years ago / Reply

desteapto ,esti in eroare .ce taxe vamale ai platit ? ti-a cerut vreun vames taxe vamale si ti-a dat chitanta ? (taxele vamale se percep de catre vama )se plateste transportul si magazinaj dc pachetul stationeaza la posta .abtine-te ca te faci de ras .

14 years ago / Reply

Inainte de a incepe sa aruncam cu acuzele ar trebui sa ne informam. Cu toate ca multora li se pare ceva aiurea chestia cu imputernicirea, oficiantul de la ghiseu nu a facut nimic altceva decat sa-si respecte atributiile de serviciu. Asa cum a spus si “Oficiant” sunt foarte multi oameni care fac greseli de genul acesta. Si asta doar din cauza lipsei de informatie. In privinta taxelor vamale vad ca se tot arunca “informatii”. Poate multi nu stiu dar in fiecare localitate importanta exista cel putin un oficiu postal care desfasoara activitate vamala. Nu direct ci prin intermediul angajatilor din Ministerul de Interne – vamesii. Mai pe intelesul tuturor. Coletele primite din exteriorul Uniunii Europene sunt supuse obligatoriu controlului vamal si se percepe o taxa in functie de valoare. Asadar daca vreti sa scapati de taxe vamale comanda-ti de pe .uk .fr sau orice altceva din cadrul UE iar in cazul .com interesati-va din ce tara se face expedierea. Daca doriti va pot oferi si alte informatii

Leave a Comment


4 + = ten


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!