bye bye Hollywood, welcome Nollywood

nigeria vine puternic din spate in industria filmului.
in 16 ani s-au produs 872 de filme in nigeria, conform statisticilor UNESCO.
fara ajutor guvernamental. asta intr-o tara in care mai mult de jumatate din populatie traieste cu mai putin de un dolar pe zi.

in materie de productie, doar india (bollywood) e mai prolifica decit nigeria.

cu inovatii de genul doua filme trase simultan, cu camere in directii opuse, filmele produse in Nollywood sunt scoase cel mai adesea direct pe dvd si se vind in 25.000- 50.000 de exemplare.

conform cifrelor UNESCO, peste 200.000 de oameni lucreaza in domenii legate direct de industria filmului si alte aproape 1 milion in domenii conexe, ceea ce transforma cinematografia drept a doua mare industrie dupa agricultura, in Nigeria.

cea mai cea actrita pe care am gasit-o pe net din Nollywood se numeste Kate Henshaw si a facut peste 100 de filme in cinci ani.

asta ma face sa cred ca Nollywood va fi un cuvint pe care-l vom folosi des in foarte scurt timp.

3 Comments Published

14 years ago / Reply

Credeam va referita la un nou circ care incep cu acest fim cu Monica Barladeanu. Sa vedem cum dupa sase ani toti regozorii au refuzat-o peste tot in tara va fi considerat ca un talent inegabil. Mai este unul cred ca din criticii deja imprieteniti cu Bobby care le leaga de un singur cuvant din ” Variety” involving sustinand ca in engleza este pasionat. Daca Variety vroia sa o laude chiar o lauda cum au facut cu actrite de valoare Lara sau Marinca care au aceeasi virsta ca si Barladeanu

14 years ago / Reply

Ti am trimis asa ca informatie,despre ei..eu nu stiam ca sunt intrati in lumea artelor,in domeniul asta…

14 years ago / Reply

ce mi-ai trimis simona?

cinefil, n-am vzt inca filmul, il vad miine. nu ma pot pronunta. daca ar fi sa-mi citez prietenii, filmul e bun si monica e f ok in personaj.
promit insa sa scriu dupa ce vad

Leave a Comment


− 2 = seven


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!