webstock 09: +/ – si ce-as vrea sa vad data viitoare

e pentru prima data cind ma duc la o conferinta/intilnire a oamenilor strins legati de industria web-ului din romania, asa ca iata-ma cu un bilant personal.

Ce mi-a placut:

– organizarea. Arata ca la orice conferinta mare la care am fost pe afara. Brici.

– Cristian Manafu. Care – surprinzator pentru mine (habar n-am cum reusesti) – are timp de o vorba buna cu toata lumea, de o mica discutie, o mica atentie. Gazda perfecta. Si mai e un mister pt mine cum reuseste sa adune atit de multa lume la evenimentele sale, care- teoretic- sunt nishate.

– faptul ca erau si multe femei in sala, nu doar barbati.

– prezentarea lui Bob Rapp. Se simtea relaxarea unui om care stie sa vorbeasca in public, pentru asemenea conferinte. A avut substanta si finete in informatii.

– prezentarea lui Stefan Tanase. Calda. Concisa. Si fara nicio fitza. (era despre pericolele virusilor si, desi nu credeam ca ma va interesa subiectul si nici ca-l voi intelege, l-am urmarit cap coada cu maxima atentie)

Ce nu mi-a placut:

– ca n-au venit colegii mei de la alte publicatii. Vorba lui Dragos Bucurenci, tovarasul meu de suferinta, alaturi de Cristi Lupsa, la webstock09: “e bine sa stii si ce fac dusmanii”, iar despre net ne vaitam deja ca ne e dusman:)

– ca n-au fost in sala top management de companii ca sa vada cum e si ce face noua generatie de… ce o fi ea, generatia asta.

– ca oamenii de net n-au cohones. M-a socat tupeul lor on line (pe un perete erau afisate mesajele pe twitter pe care le trimiteau cei din sala) si lasitatea la prezenta fata in fata. Pe perete erau remarci de genul “sa-i spuna cineva lu nenea ala ca…” si urma ceva cu mult tupeu. De ce nu s-a ridicat semnatarul mesajului sa-i spuna direct? “Nenea” fiind vorbitor la conferinta si avind sesiune de intrebari, comentarii si raspunsuri

– prezentarea Bogdanei Butnar. Ar fi trebuit sa fie despre spatiul privat in spatiul public digital aka retelele sociale. A fost un bullshit cu mesaje amestecate cind pentru utilizatori de retele, cind pentru posibilii beneficiari (desi nu prea erau in sala), cu asumari de fapte si idei. Fapte din experienta personala generalizate la rang de comportament de consumator; idei ale altora, cu sursa “uitata”. E prima data cind am vazut-o pe Bogdana, dar prezentarea ei mi-a spus f f multe despre caracterul si personalitatea ei. Ii trimit cadou un set de pahare de vin. Rosu. O sa o ajute, sunt sigura.

Ce mi-ar placea sa vad data viitoare, daca ma mai invita domn Manafu (multzumesc inca o data de invitatie):

– o prezentare despre contentul on line/ informatiile care sunt livrate on line.
Sper sa-i ajute pe bloggeri sa depaseasca incestul media pe care-l practica acum (comenteaza informatia aflata de la altul, care a aflat-o de la altul, care a aflat-o….. fara a incerca sa duca stirea mai departe cu un telefon la o noua sursa/ un nou unghi de abordare etc. Rezultatul se vede in mutantii de pe bloguri, ca la telefonul fara fir din copilarie)

*
Ca sa intelegeti ideea de incest media, daca sunteti bloggeri, ginditi-va si raspundeti la urmatoarele intrebari:

– Cind ati dat ultima data un telefon ca sa aflati niste informatii in plus pentru o stire pe care ati preluat-o de undeva?

– Cind ati fost preluati ca sursa de stire ultima data?

Toate blogurile mari din Romania sunt (si) surse de noi stiri. Cind scrieti, ginditi-va si la asta.

*
webstock este un eveniment anual, ajuns al editia a II-a, cu conferinte si workshop-uri dedicate blogging-ului si fenomenului web. detalii pe site-ul webstock

12 Comments Published

[…] Blogul Cristinei Bazavan » Blog Archive » webstock 09: +/ – si ce-as vrea sa vad data viitoare bazavan.tabu.ro/2009/09/19/webstock-09-si-ce-as-vrea-sa-fie-next-time – view page – cached e pentru prima data cind ma duc la o conferinta/intilnire a oamenilor strins legati de industria web-ului din romania, asa ca iata-ma cu un bilant — From the page […]

15 years ago / Reply

Bine punctat si sunt pareri personale bine exprimate:).

[…] negative. Cel mai rautacios comentariu l-am vazut pe blogul Cristinei Bazavan (redactor-sef Tabu, link) [prezentarea] a fost un bullshit cu mesaje amestecate cind pentru utilizatori de retele, cind […]

15 years ago / Reply

Ti-ar fi placut sa fie “top management din companii” ?! Inteleg bine ca asta nu-i o simpatie pentru generatia de … ce-o fi ea ?

Doar un gand: Daca in public ar fi fost (si) alti oameni … probabil si prestatiile ar fi fost altele.

[…] FratiiMiron, Fotolitiera, Titus, Adina Necula, Blogatu, Dan (de ce?), Phoebs, Marius Tudor, Cristina Bazavan şi lista e […]

15 years ago / Reply

@Parvan. mi-ar fi placut sa fie top management de companii pentru ca asta ar fi insemnat ca incep sa faca pasi catre generatia noua, sa-i inteleaga.

mi-e draga generatia asta, (si) de asta eram acolo.

15 years ago / Reply

Cristina. Faptul ca nu erau prea multi acolo nu inseamna ca nu au “inceput” sa faca pasi. Implicarea unora in finantare, altora in multele proiecte de care s-a facut vorbire, prezenta la un nivel de middle management, interesul pentru eveniment … sunt dovezi ca multi pasi s-au facut deja.

15 years ago / Reply

ok, dar asta nu se opune cu nimik dorintei mele de a-i fi vzt acolo pe mai multi oameni din top managamentul companiilor mari.

[…] FratiiMiron, Fotolitiera, Titus, Adina Necula, Blogatu, Dan (de ce?), Phoebs, Marius Tudor, Cristina Bazavan, Andrian, Bimus, Manafu. VN:F [1.6.2_892]please wait…Rating: 0.0/10 (0 votes […]

15 years ago / Reply

da’ ce misto nu ne-am intersectat deloc pe acolo 😀

[…] , Alin San , Dumis , Tudor Moldovan ,Adina Necula, Blogatu, Dan (de ce?), Phoebs, Marius Tudor, Cristina Bazavan, Andrian, Bimus, […]

15 years ago / Reply

M-a amuzat comentariul tau referitor la prezentarea Bogdanei Butnar…femeia e dusa…am vazut-o ieri la PR Week si am plecat de acolo consternata de aberatiile ei…a jignit audienta, o parte dintre oamenii de la prezidiu si s-a mai facut si de 2 lei cu un status pe twitter :”well well, it seems I was not “elegant” enough for PR Forum hingie….LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL” Daca esti bun in ceea ce faci si sunt convinsa ca este…nu inseamna ca esti implicit bun ca speaker…ori ia lectii, ori se lasa…

Leave a Comment


six − = 0


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!