sunt cea mai norocoasa fata din lume

really.

nu, n-am cistigat la loto si probabil ca nu o sa cistig vreodata desi, din cind in cind, ma mai apuca nebunia si-mi sun prietenii sa-mi spuna niste numere sa joc la 6 din 49 pe norocul lor:)

si dupa reperele clasice care stabilesc norocul omului probabil ca nu ma calific la statutul asta.

dar…. uite ce mi s-a intimplat astazi.

*
de dimineata, pe facebook, am gasit urmatorul mesaj

Mike Sager i love getting your posts when i look at my face book page every so often. i have no idea what they say, but visually your message and your picture make a welcome combination…. best
17 hours ago ·

si am explodat de fericire.

mike sager e un jurnalist minunat, unul dintre rarii oameni care pot transforma un text jurnalistic (reportaj l-ar numi batrinii din presa noastra) intr-o opera de arta. e domnul care a scris povestile care stau la baza filmelor Booggie Nights si Veronica Guerin. e un scriitor incredibil de talentat si de rafinat. are toate premiile pe care le poate lua un jurnalist, iar americanii care studiaza tehnicile de scris se inghesuie la cursurile la care e invitat special.

*
iata aici una din povestirile din Wounded Warriors aparuta in Esquire, USA, Wounded Batallion
*

pentru mine e in top 5 al oamenilor “care as vrea sa fiu cind o sa fiu mare”. i-am citit toate cartile, multe dintre articolele din reviste, ii urmaresc saptaminal cronica pe care o scrie intr-un ziar din san diego. dar,desigur, n-am vorbit niciodata cu el si nici nu speram sa se intimple vreodata asta. i-am dat add pe facebook intr-o seara cind, dupa ce mai citisem un pic din wounded warriors, m-am gindit sa-l googalesc din nou. mi-am zis ca o sa pot urmari mai usor ce si unde mai scrie.
atunci mi-a comentat ceva dragutz pe pagina, de welcome, am zburdat de fericire, dar mi-a fost rusine sa-i raspund. nu stiam ce i-as putea scrie.

asa ca in dimineata asta, mesajul lui mi s-a parut ca si cum as fi visat.
mi-a dat aripi brusc si am uitat de toate necazurile ultimelor zile.
mi-am facut, deci, curaj si i-am raspuns

Cristina Bazavan Mike, thank you. I promise I’ll write in English, from time to time, especially for you. You have no idea how happy I am you wrote me. I have carried a big smile this morning thanks to your comment. Not very long ago I had your Wounded Warriors next to my pillow, each night. I’m a huge fan of yours and it’s a little bit surreal that I’m talking to you. So, thank you.

Mike Sager How nice of u to be so kind. That makes MY morning. Do u have access to my other titles? I could send a care package of course…. best to radu if you see him.
What are you working on these days?

Cristina Bazavan I have ALL your books but I was re-reading Warriors because a friend of mine was writing about a Romanian soldier who died in Afganistan and I was her editor for this story. You have her in your list, Ana Onisei is her name.
Right now I’m writing a speech for a book I have to speak about this evening. I hate to speak in public. But the book is good (not mine, though:) )
Besides your books, I’m reading you column from San Diego newspaper, too:)

*
ziua a devenit muuult mai frumoasa, toate proiectele au prins viata, am gasit solutii la lucruri cu care ma luptam de citeva zile. si n-am mai simtit niciun pic de oboseala, m-am dus la lansarea de carte (frumosul sex al barbatilor) unde am vorbit despre sex, of cors. si m-am distrat nesperat de tare pentru genul asta de eveniment: lansare de carte.
*
pe drum catre casa, mergind lejer prin ploaie ca sa ma relaxez, mi-am dat seama inca o data ca sunt cea mai norocoasa fata din lume. mi se intimpla mie cumva sa-i cunosc pe toti oamenii aia dintr-un aluat magic pe care-i admir si ii iubesc. (am o lista lunga de asemenea exemple si locale, si internationale)
e absolut incredibil.

desigur am un zimbet cit toata fatza. sta acolo tâmp si nu vrea sa plece.
(si-mi vine sa pun acest post de blog intr-o sectiune necreata inca: “foarte foarte personal”)

10 Comments Published

14 years ago / Reply

Unele gesturi, la care nu te-ai fi asteptat, iti schimba, pur si simplu, starea. Esti intr-o stare de beatitudine din care nu vei iesi prea curand! Ti se intampla lucruri frumoase pentru ca le meriti!

14 years ago / Reply

Pe 20 februarie am scris un lucru identic (ca idee). Ma vedeam norocos pentru niste lucruri pentru care, nu stiu de ce, am primit un telefon cu intrebarea “te simti bine?”.
Da! unii ne considera un pic nebuni ca avem bucurii de genul asta.
Dar ele inseamna enorm!
intr-o zi am fost extrem de bucuros ca mi-am luat un mic busuioc la ghiveci…
Dar ce bine m-am simtit!!!
Lucruri mici care pot schimba lumea. De fapt ne fac pe noi puternici cat sa schimbam lumea!

[…] de frumos incat poate avea darul sa te schimbe. Cu mandria de a o sti, iti recomand articolul ei: Sunt cea mai norocoasa fata din lume! « Euforia Cuisine cu Băcănia Veche în/pe platou Încă 2 drumuri la Omnivore’s […]

14 years ago / Reply

Super tare. Eu la fel am reactionat cand mi-a raspuns Paulo Coelho la niste intrebari pe Twitter, banale, simple, dar mi-a inseninat ziua. Si da…esti cea mai norocoasa, gesturile mici ne umple inima

14 years ago / Reply

Ah…si de exemplu chiar daca nu e vorba de o persoana cunoscuta. In clipa cand sunt putin mai suparata sau nah am patit ceva, vin colegi de la facultate ce ma intreaba daca sunt bine, chit ca sunt doar obosita. De multe ori cei necunoscuti ne fac unele gesturi mici, nesemnificative pentru altii, dar care pe noi ne bucura

14 years ago / Reply

marius, poate nu e intimplator ca – desi ne vedem al dracului de rar – stim foarte exact ca suntem amindoi din acelasi aluat:)

14 years ago / Reply

Frumos! Intr-adevar e ceva, nu in fiecare zi ne intalnim idolii, fie si in mediul virtual. Sa-ti pastrezi zambetul foarte foarte personal cat mai mult posibil.

14 years ago / Reply

true… true…

14 years ago / Reply

Felicitari! Mi-a facut placere sa citesc ceea ce ti s-a intamplat si am simtit in sufletu-mi o participa din fericirea ta.

[…] sunt cea mai norocoasa fata din lume […]

Leave a Comment


one × 4 =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!