Prin Bucurestiul meu

Cum arata Bucurestiul pe care vrei sa-l prezinti prietenilor tai? Bucurestiul cu care te mindresti si in care iti gasesti citeva lucruri frumoase?
*

in week end-ul acesta, ca o prelungire actiunii Prin Bucurestiul meu, le-am aratat Andreei – tomata cu scufita, Titzei – nebuloasa si Elenei aka minxieee o parte din ce-mi place mie in Bucuresti.

Am inceput cu un tur al celor mai spectaculoase camere din hotel Carol Parc – un loc rafinat, secret si select (fostul Palat Suter). Au stat aici mai toate vedetele mari care au venit in Romania si au vrut sa fie departe de ochii lumii.

Am continuat pe strada cu scari, acum in constructie, dar tot simpatica.

Am ajuns la Arenele Romane unde se repeta pentru un concert de seara, am facut o escala mica pe Strada Mintuleasa si am zimbit cind Andreea si-a dat seama ca una dintre case semana cu ce-si imaginase ea cind citise La Tiganici a lui Eliade.

Am facut o escala mai mare la redactia Tabu, tirziu spre seara, ca sa mincam inghetata in curte pe bancutze si sa birfim despre vedete, dar am mincat un prinz sanatos si bun in oaza de liniste care se numeste terasa UNITER.

Abia acum seara, mi-am dat seama ca, din instinct, le-am prezentat ceva “glam”, ceva legat de muzica, altceva legat de carti, ceva legat de artisti & liniste si, desigur, redactia unde-mi petrec o mare parte din timp.

Si ca, de fapt, asa e “bucurestiul meu”.

later edit: ultima oprire a fost la Casa Enescu. imi place mie pilda care se ascunde dincolo de gardurile ei. Palatul mare a fost pentru evenimente mondene, Enescu a trait in casa din spate. Simplu, ba chiar auster.

*
Scrie pe blog-ul tau/ sau pe facebook care sunt 3 locuri pe care le-ai arata prietenilor daca ar veni in Bucuresti. Nu e o leapsa. E o provocare de a crea o oaza de frumos. Te bagi?

*

In acest week end intr-o campanie f f smart de promovare a Bucurestiului turistic, bloggeri din Bucuresti sau din tara au vizitat punctele de maxima atractie turistica, insotiti de ghizi profesionisti. Campania s-a numit Prin Bucurestiul meu, a fost gindita de Corina Georgescu si organizata in colaborare cu Paralela 45, Blue Air & Norc.

Le fac reclama aici pentru ca merita. Desi miine ziarele nu vor scrie despre asta si probabil ca nici la stirile de la tv nu veti vedea altceva decit ce mai face Basescu, un grup de tineri- bloggeri- au vazut in week end-ul asta Bucurestiul dintr-o alta perspectiva. Si o sa-l prezinte si cititorilor lor.

8 Comments Published

14 years ago / Reply

Multumim, Cristina! 🙂 Lovely time.

14 years ago / Reply

E prima oara cand iti citesc blogul si parca te aud povestind. Vocea ta calda si jucausa mi-a ramas intiparita in memorie si de-acum inainte cand o sa citesc orice rand scris de tine o sa am impresia ca te aud vorbind.

Eu ma bucur enorm de mult ca am avut ocazia si privilegiul sa te cunosc si sa petrec atat de mult (si in acelasi timp atat de putin) timp cu tine.

O sa recitesc La tiganci pentru ca e incredibil cat de bine semana imaginea din capul meu cu ce am vazut pe strada Mantuleasa. 🙂

14 years ago / Reply

dragelor, placerea a fost de partea mea.
pe cuvint:)

ne revedem curind

14 years ago / Reply

Poate ca Andreea chiar are dreptate, cand vede “umbra” lui Eliade, la Mantuleasa… Intr-o astfel de casa, in partea nedemolata a Caii Calarasilor, la intersectia cu Mantuleasa, m-am nascut si am trait copilaria celor sapte ani de-acasa. Uneori, ma mai poarta pasii prin acel cartier, al Bucurestiului meu, pierdut in mare parte…De aici, de pe gardul acesta, ma cocotam si furam corcoduse, de dincolo…liliac.Acolo , pe scarile Casei de Cultura , ne dadeam cu ghiozdanele sub fund, pe derdelus, in iernile copilariei…
Daca ar fi sa aleg trei destinatii interesante , spre care mi-as conduce prietenii veniti in Bucuresti, as alege: “Vila cu clopotei” (Casa Minovici), de la Fantana Miorita, Parcul “Ioanid” cu casa maestrului Ion Voicu si Palatul Bragadiru (zona 11 Iunie/ B-dul.Libertatii). Si, pentru ca n-as fi un ghid profesionist, seara i-as duce la cina ,la Locanta “Jaristea”, pentru a asculta povestile adevarate ale Bucurestiului interbelic, spuse intr-o inedita limba romaneasca, de amfitrioana si stapana casei, jupaneasa Calita.
In rest, gropi cu strazi si parfum cu iz de Bucuresti…

14 years ago / Reply

ce tareeee…

si eu le-am zis fetelelor de vila cu clopotei, dar n-am mai apucat sa ajungem la ea.

altfel, ieri am vzt o casa f aproape de vila maestrului voicu si era so close sa ma mut acolo, dar… n-a fost sa fie:)

ca sa nu mai zica cineva ca nu exista legaturi invizibile intre oameni:)

[…] Ştefancu, Ligia Adam, Cezar Dumitru, Nebuloasa Petruş Lungu, Alexandra Puşcaşu, Ciupercutza, Cristina Bazavan (care nu a fost alături de noi în tur, dar a apreciat ideea), Mihaela Pană, Tomata cu Scufiţă, […]

14 years ago / Reply

Şi eu iubesc Casa cu Clopoţei, acolo mă ducea bunicul meu când eram copilă. Din păcate acum este închisă, dar este un muzeu superb 🙂
PS: mulţumesc pentru apreciere!
PPS: aproape am fost geloasă pe fete, când am aflat unde le-ai dus. Aproape pentru că am vizitat şi eu Hotelul Carol Parc şi eram prea obosită pentru plimbări.

[…] plimbarea #prinbucurestiulmeu au mai scris: Andra, Alina, Nebuloasa, De Ce, Petrus Lungu, Minxieee, Cristina Bazavan, Tomata cu Scufita, Ciupercutza, Alexandra, Lumea Mare, Lilisor , Mika Pana si Hoinaru , iar poze […]

Leave a Comment


− 1 = zero


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!