AVENTURILE UNEI MUTARI IN BATISTEI -poveste fara de sfirsit

Dorobantiul e departe, toate bagajele mele sunt in Batistei si, la momentul la care scriu, din cele 18 cutii si 3 saci cu bagaje, mai am 4 cutii nedesfacute (haine groase si pantofi).

S-ar zice ca stau bine, dar… aventurile mutarii curg in valuri.

Curatenia

Dintr-un motiv pe care nu-l cunosc, m-a apucat excesul de zel si am refuzat ajutorul oricarei doamne specializate in curatenie. “pot si eu, n-am cum sa nu pot”, mi-am zis amintindu-mi de momentele cind, acasa la mama, executam curatenie generala.

Uitasem insa cum injuram cind ma punea mama sa spal geamuri, dar recolta de vorbe de duh a fost mai bogata acum, desigur.

Cind am tras linie, curatenia m-a costat mult mai mult decit daca as fi pus o doamna sa lucreze pt mine:

am cumparat cele mai scumpe mascari de curatat, uneori si cite 2 pentru o categorie – chiuveta, geamuri etc;

am executat totul cu o incetineala de melc – cu pauze generoase de spalat si de cremuit miinile;

am tinut-o dintr-o eroare in alta.

Mai intii am aruncat peria veche de WC (am aruncat totul din casa de fapt). Dupa care m-am prins ca in magazinele de fitze din cartier nu vinde nimeni perii de WC, de parca oamenii de pe aici nu merg la toaleta. Ce cosmaruri am avut imaginindu-mi cum voi spala toaleta fara perie. Am gasit la mare distanta de casa, in timp util.

Mai apoi n-am descoperit unde se arunca gunoiul. Acolo unde teoretic s-ar arunca gunoiul e o usa de fier incuiata. Asa ca iata-ma coborind seara de seara, discret, cu sacul cu gunoi in fata blocului, unde stiu ca pe la 11 trec gunoierii.

Cind casa a fost curata, am trecut la decorat. Pentru asta a fost nevoie de o excursie la Ikea.

*

Vizita la Ikea

Pe acelasi principiu “pot eu singura” am refuzat categoric sa merg cu un posesor de masina. “Am de luat o masa si un scaun, plus nimicuri, ce poate sa fie greu? Oricum ce e greu, ii rog pe cei de la Ikea sa le transporte”, am sustinut sus si tare.

Foarte corect, doar ca nu mi-am pus problema ca scaunul si masa, frumos si compact ambalate, vor fi in raft cit mai sus puse, asa ca de la inaltimea mea de 1,56m nici o sansa sa ma descurc.

Pina la urma, am dat din gene pe la toti angajatii care mi-au carat cele 4 colete, pe care mi le-au si adus acasa. Eu, ca o doamna respectabila, am carat cu taxiul 2 pungi cu decoratiuni si nimicuri.
Doar ca atunci cind am ajuns acasa (mai corect, la 4 ore dupa ce am ajuns acasa), am descoperit ca unui dintre lucrurile pentru care ma dusesem la ikea – niste tevi suport pentru uscatorul de vase – nu se mai afla in bagajele mele.

Banuiesc ca le-am uitat in taxi, dar nu sunt sigura 🙂

*

Acum sunt la faza decoratiuni. Trebuie sa cumpar un paravan si nu stiu de unde 🙂

Si sunt aproape gataaaaaaaaaa.

Asa ca pot sa ma gindesc la prezentarea mea de la Connect|FB

9 Comments Published

14 years ago / Reply

Asa-i ca ne arati si poze cand e gata? 🙂

14 years ago / Reply

sigur, ti le trimit pe mail. si cind ajungi la bucuresti te astept pe la mine la o limonada, pe balconul cu flori (nu le am inca, dar apar curind).

14 years ago / Reply

Btw de ConnectFB, se poate participa la aceasta conferinta? (se fac inscrieri, e vreo taxa?). Mersi.

14 years ago / Reply

accesul e pe baza de invitatii, sunt multe concursuri pe net cu invitatii, inclusiv pe site-ul tabu.

14 years ago / Reply

Multumesc pentru raspuns 🙂 Seara faina!

14 years ago / Reply

esti haioasa 🙂

sedere frumoasa si buna si relaxanta in noua casa !

14 years ago / Reply

Ce fel de paravan vrei? Dintr-acela de schimbat dupa?
Iti trebuie repede?

14 years ago / Reply

da, din acela. dar tre sa fie pe dimensiunea potrivita, in culoarea potrivita, sa se asorteze cu “clima si ambientul”
operatiune delicata, stiu:)

14 years ago / Reply

nice…imi aduc aminte acum un an ca eram in aceeasi postura, aceeasi strada…este superb sa stai langa teatrul national, asa in centru…partea proasta e ca nu ai nici un magazin deschis dupa ora 21 in zona, nu mai spun de o piata cu fructe. cel mai aproape supermarket unde gasesti cat de cat mai multe lucruri e cel de la unirii…cam departe ce=i drept cand nu ai de luat prea multe lucruri..apoi mai e non stop cel de pe Regina Maria, OK…gasesti ceva mai multe lucruri decat la benzinaria din spatele TNB. Bine ai venit in cartier!!!

Leave a Comment


× 4 = twenty


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!