copenhaga primele ore

sunt de mai putin de 5 ore in copenhaga si deja m-am socat tare.

m-am socat din primele 20 de min. cind am vzt pe fereastra unei camere din hiltonul de linga aeroporrt o minunatie.

*
in aeroportul nostru mi-am facut o prietena, andreea popescu care locuieste in feroe si care facea in seara asta escala la copenhaga. la sosirea in copenhaga, am decis sa se cazeze mai intii ea – pentru ca locuia linga aeroport – ca apoi sa vina cu mine in oras, sa ma cazez si eu si sa-mi arate frumusetile daneze.

cind am intrat in camera ei, avea un geam de sticla cit tot peretele si in fata era cel mai frumos lucru pe care l-am vzt in viata mea.

un pod care iesea din mare si plutea pe mare – facea legatura intre danemarca si suedia peste marea baltica.
incredibil arata. in-cre-di-bil.

*
bunul simt m-a fct sa ma gindesc “cum naiba l-au construit peste mare?”
am inteles repede ca e un tunel prin care masinile merg pe sub apa o bucata de vreme ca sa iasa pe pod in mijlocul marii, dar…

e incredibil cum arata podul si cum rasar pilonii din mare, unul cite unul.
pare ca soseaua pluteste pe mare. ti se taie respiratia la propriu.

pe limba lor podul se numeste The Øresund Bridge. iata citeva fotografii luate de pe net, pentru ca nu am un aparat cu teleobiectiv ca sa-l surprind in toata frumusetea lui.


*
cind eram mica, foarte mica, si mergeam la mare cu parintii, cea mai mare bucurie a mea era sa ajung la “poduletze”. mi se parea o mare minune cum stau suspendate bucatile de ciment care formau soseaua.
au trecut multi ani, am invatat matematica si fizica, am inteles sistemul pe care se bazeaza constructia unui pod, dar in seara asta – cind am vazut podul asta – m-am simtit mai ceva ca-n copilarie.

nu pot sa-mi imaginez cum a fost construit. care sunt legile fizice sau matematice ca fac posibil ca o sosea sa pluteasca peste mare.

si m-am gindit ca noi nu putem sa facem o sosea pe cimpie:(

*
acum somn de voie, miine particip la Walkathon. pentru fiecare kilometru pe care-l parcurg, ECCO va dona un euro pentru o cauza nobila, asa ca trebuie sa fiu odihnita sa produc ceva banuti:)

6 Comments Published

[…] Blogul Cristinei Bazavan » Blog Archive » copenhaga primele ore bazavan.tabu.ro/2010/08/29/copenhaga-primele-ore/ – view page – cached m-am socat din primele 20 de min. cind am vzt pe fereastra unei camere din hiltonul de linga aeroporrt o minunatie. Tweets about this link […]

14 years ago / Reply

super:-) ma bucur pt tine..
sa scrii tot ce vezi fain.

14 years ago / Reply

🙂

14 years ago / Reply

Doamne, ce minunatie!
Succes Cristina! Sa castigi cat mai multi banuti!

14 years ago / Reply

Am o prietena foarte buna care se duce in delegatie destul de des in copenhaga si imi povestea de ce lucruri faine a vazut acolo, e un oras super

14 years ago / Reply

Si eu am fost de curand in Copenhaga (acum 2 saptamani). Este in oras in care as locui. 3 lucruri m-au impresionat: fericirea vizibila de pe fetele oamenilor(se spune ca acolo ar fi cei mai fericiti oameni), podul de care vorbesti si Christiania (pe care iti recomand sa o vizitezi). Atat despre pod, cat si despre acel loc incredibil am scris pe blog (http://living-brand.blogspot.com/2010/08/bridge-of-friendship.html). Sunt curioasa daca ai sa vezi aceleasi lucruri. Asteptam continuarea.

Si inca un lucru minunat care s-a intamplat acolo: am mers de nebuna cu bicicleta prin oras, printre masini. Mi-am invins frica. I can do this!!

Leave a Comment


+ two = 7


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!