Expozitie Barbara Hangan la Carol Parc Hotel

cum se aseaza tablourile intr-o expozitie? era marea mea dilema;

uneori, ca in dupa amiaza asta, unele tablouri isi cer ele locul, stii cumva ca acolo si doar acolo pot avea viata lor.

*
de miine, puteti vedea in Hotel Carol Parc o expozitie cu o stare aparte; te uiti la tablouri si tragi aer in piept: Barbara Hangan – Baroque.

nu ma pricep la pictura dar dupa ce m-am uitat la toate tablourile, pe unele le-am si luat in brate la propriu, am spus ca e un omagiu adus femeilor de toate formele. e o eleganta si o gratie in ele care te face sa le iei in brate; si-o atmosfera care coboara din cap in stomac pe un traseu care te face sa tragi aer in piept.

pictura mea favorita (Se face ziua, trebuie sa plec)

*
Barbara e delicata, dar ferma si are ceva din gratia femeilor pe care le picteaza. Mi-a spus ca atelierul ei e luminos si curat si ca a stiut ca o sa se faca pictorita inca de la 6 ani.

Picteaza femeile care o inspira; aduna fotografii vechi de prin anticariate sau fotografii din reviste celebre; ia chipurile si le reinterpreteaza dindu-le o viata noua.

“Nu ti-e greu sa te desparti de ele? Banuiesc ca te atasezi de ele cind le pictezi, ca dezvolti o relatie cu ele”, am intrebat-o tocmai pentru ca picturile au o stare foarte speciala.
“M-a fost greu la inceput, dar acum m-am obisnuit. Si ma incurajeaza faptul ca oamenii isi schimba casa ca sa faca loc tablourilor mele”

Sunt si tablouri pe care nu le poate vinde pt ca nu s-ar desparti niciodata de ele, cum sunt si cumparatori pe care i-a refuzat pentru ca stia ca tablourile ei n-ar fi fost potrivite in contextul caselor respective.

*
Daca vreti sa o cunoasteti pe Barbara Hangan va invit miine la vernisaj; pun aici la bataie 5 invitatii la vernisaj. Va voi fi o companie simpa in hotelul acesta magic.
Va inscrieti prin comentarii pe blog; regula e simpla: primul venit primul servit

P.S. pentru prima data la o expozitie, daca nu va puteti permite un tablou ( Barbara are o cota foarte mare:) ), puteti sa-l cumparati dintr-o selectie de medalioane din portelan, in editie limitata, pe care au fost transpuse citeva dintre lucrari. pretul unui asemenea medalion este de 150 de euro si arata incredibil. e unul dintre cele mai elegante cadouri de Craciun.

8 Comments Published

13 years ago / Reply

Me, me, me! 🙂

13 years ago / Reply

eu vreau 🙂

[…] This post was Twitted by CroquanteSpoons […]

[…] articol a fost de încalzire şi doar ne-a prezentat în linii mare ce înseamnă un hotel de 5*+. Al doilea articol este despre expoziţia Barbarei Hangan, expoziţie al cărei vernisaj va fi mâine 24 noiembrie. […]

13 years ago / Reply

Wow Superb!!! Vreau si eu sa vin. Se mai poate?

13 years ago / Reply

sigur ca se poate, va anunt pe mail or sms- daca am telefoanele voastre – cum ne vedem

13 years ago / Reply

sunt tare curios de cota Barbarei Hagan… se poate sa ma ajutati cu niste cifre?

m-am uitat pe site-ul doamnei Hagan si picturile sunt excelente.

[…] de a vizita inedita expoziţie, vă prezentăm mai jos câteva fotografii de la vernisajul din luna noiembrie, unde am admirat picturile […]

Leave a Comment


9 × one =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!