Warlikowski_TeleramaWarlikowski_Telerama

o existenta in spate

Intr-o zi a trebuit s-o inlocuiesc pe Magda Cielecka in Dibuk. Era f greu de acceptat o fata tinara ambitioasa care vroia sa joace pt ca vroia sa existe. Caut oameni care sa aiba deja o existenta in spate. Atunci nimeni nu mai are nimic de dovedit nimanui.

Krzysztof Warlikowski, regizor

L-am intilnit pe Warlikowski la inceputul acestei saptamini si –am plecat de la intilnire cu senzatia ca e ingrozitor de destept, dar ca emotia lui interioara nu trece catre audienta. Cind vorbea despre posibilitatea de a lucra cu alti actori decit cei din trupa lui (cu care nu se simtea confortabil pentru ca nu ar fi putut construi in timp scurt o baza emotionala comuna) desena pereti in jurul ochilor cu mina dreapta, miscind-o de sus in jos cu viteza.
Se apara, se baricada.

Acum, dupa ce am citit o carte despre opera sa scrisa de Piotr Gruszczyriski, imi dau seama ca el e fix ca actorii pe care-i cauta. Are o existenta in spate si nu mai are nimic de dovedit nimanui.

*
Mi-as dori sa intilnesc cit mai multi oameni care sa “nu mai aiba nimik de dovedit nimanui in meseria lor”, care sa aiba deja o existenta in spate.

Uite de exemplu textele scrise despre Adrian Paunescu, in ultimele zile.
Sunt doua absolut minunate, dar care se diferentiaza prin tonul care spune “vreau sa exist” sau “am o existenta in spate”.

De ce Adrian Paunescu nu are nevoie de lacrimile noastre

Testamentul lui Adrian Păunescu

Abia acum la sfirsitul saptaminii in care l-am intilnit pe Warlikowski am inteles un pic din ce zicea si mi-as dori tare sa ajung la performanta de a nu mai vrea sa dovedesc nimanui nimic.
Teoretic, am o existenta in spate… practic, e cam greu:)

2 Comments Published

13 years ago / Reply

este f greu sa ajungi la acest nivel,de a nu mai avea nevoie sa dovedesti ceva. dar nu e imposibil.cred ca tine de sansa de a putea sa faci ce-ti place si ce te pricepi , dar sa aiba cine sa te aprecieze. adica sa fii la locul potrivit,in momentul potrivit.o fi si vrei chestie cu felul in care sunt aliniate astrele,nu stiu…

[…] Blogul Cristinei Bazavan » Blog Archive » o existenta in spate bazavan.tabu.ro/2010/11/06/o-existenta-in-spate/ – view page – cached 6 November 2010 | intamplari, personal, teatru | Postat de Cristina Bazavan Tweets about this link […]

Leave a Comment


five − = 3


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!