t7rqbt7rqb

MOT – Jurnal de pisica in vizita

Prima noapte

Gazduiesc pentru o vreme pe numitul motan Mot pentru ca tatal lui (Alex Traila) se duce sa contribuie la dezvoltarea cinematografiei europene pe alte meleaguri.

Dupa o vizita scurta zilele trecute, de recunoastere si mirosire, aseara numitul MOT a sosit cu arme si bagaje in casa mea.
Castroane, saci de nisip, litiera, jucarele, picaturi de ochi (de astea imi e cel mai frica) in caz ca e nevoie, plus carnetul de sanatate daca Doamne fereste se imbolnaveste.

el e Mot fotografiat de taica-su, acasa la el, in curind si fotografii din resedinta lui temporara.


*

Dupa ce a stat pe hol o vreme sa vada daca nu care cumva se intoarce taica-su, a plecat in explorat prin toate colturile casei.

Mot e curios.
S-a oprit intr-o cutie de pantofi de sub un stander plin cu haine. S-a chinuit o vreme sa stea el in cutie in locul pantofilor dar a abandonat lupta pentru teritorii noi.

Mot e timid.
Nu m-a bagat deloc in seama in mod direct, dar a avut grija ca, din cind in cind, sa faca ceva sa se “loveasca” de mine: in trecere de pe pervaz catre parchet, de pe pat catre pervaz.

Mot e intelept.
i-am spus ca nu are voie in bucatarie, ca ala e singurul loc in care nu e voie si, cind intru eu in bucatarie, el sta la usa.

Mot e insomniac.
Nu cred ca a dormit in aceasta prima noapte a lui in casa mea. A stat mult pe canapeaua din camera alaturata, si mai mult pe pervaz, iar intr-o vreme era la picioarele mele.

Mot are gusturi bune la cosmetice.
A ales din baie sa se joace cu unul dintre cele mai scumpe lucruri: o crema guerlain de corp. are o sensibiliatte pentru crema guerlain pentru ca, de dimineata, i-a placut atit de mult mirosul incit a reusit sa vina linga mine ca sa ma miroasa metodic pe picioare☺, ocazie cu care a primit si primul mingiat/scarpinat.

Astazi vom reevalua asezatul lucrurilor in casa. Ce e pe jos diseara e clar ca trebuie mutat in alta parte.

*
intre timp, adica azi noapte, am descoperit via net ca pisicile au creierul la fel ca oamenii, doar ca mult mai mic; sunt insa capabile sa simta exact aceleasi emotii ca si noi, formate in aceleasi parti ale creierului.

si, ciudat, m-am recunoscut in alerta lui la zgomotele noi. de fiecare data cind ma mut intr-un loc nou, remarc toate zgomotele, oricit de mici ar fi. dupa o zi-doua nu mai aud nimic din zgomotele acestea.

7 Comments Published

13 years ago / Reply

i-ai “spus” si el a inteles? Ma, cristina, tu esti vrajitoare sau asa ceva? nu vrei tu sa-i spui niste lucruri si domnului sony?! :))

(PS vreau interviu cu MOT!)

13 years ago / Reply

pai vino zilele astea pe la mine sa-l intervievezi. simbata sau duminica, te astept

13 years ago / Reply

So cute…

13 years ago / Reply

Duamne ce motanel frumos! Am si eu unul de aproape 5 ani 🙂 Pisicile au nevoie de rasfat, iubire si atentie, plus ca sunt incapatanate uneori. Inca e cuminte si timid pentru ca nu te cunoaste, nu cunoaste nici spatiul. Ramane de vazut peste cateva zile. Astept jurnalul de pisica 🙂

13 years ago / Reply

pisicile in general sunt atasate de spatiul lor:) si oricum nu prea dorm noaptea:) aseara probabil a vizitat casa ta, isi freaca capul de diverse obiecte ca sa se imprime mirosul lui si apoi va trece sa te cucereasca pe tine!. Si locurile cele mai placute sunt cele in care pot sa se ascunda, de aici cutii, locuri retrase, etc:)

13 years ago / Reply

doamne ce scump e….vreau si eu unu’ 🙂

13 years ago / Reply

Eu am 2 intelepti acasa : unul varstnic si una mica . Cea mica ne trezeste (mult prea) devreme dimineata , nu stie ce este “ala” weekend , ma musca de barbie si de cercei pana ma trezeste. Suflete si ele , suflete de care avem nevoie .

Leave a Comment


eight + = 14


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!