like-facebooklike-facebook

cind “like” inlocuieste “love”

jonathan franzen are un editorial in new york times despre cum tehnologia actioneaza asupra ego-ului nostru.

A related phenomenon is the transformation, courtesy of Facebook, of the verb “to like” from a state of mind to an action that you perform with your computer mouse, from a feeling to an assertion of consumer choice. And liking, in general, is commercial culture’s substitute for loving.

Liking Is for Cowards. Go for What Hurts.

ii dau dreptate suta la suta si mai adaug la asta ceva ce spun in multe dintre prezentarile mele de la seminariile despre web:
like-ul de pe facebook-ul e cea mai perversa unitate de masura a internetului. ne perverteste ego-ul: facem tot posibilul sa avem mai multe like-uri, suferim daca nu obtinem like-uri, ne ajustam opiniile si comentariile – cam dupa criteriul cu care se fac focus grupuri pentru a livra ceva cit mai aproape de gustul majoritatii. si devenim altii.

si da, stiu…

One Comment Published

[…] Câteva răspunsuri și câteva întrebări de bun simț pe tema aceasta are Jonathan Franzen, într-un frumos articol din The New York Times (28-mai), sugestiv intitulat “Liking is for Cowards. Go for What Hurts.”.  Despre articol a mai scris Cristina. […]

Leave a Comment


+ 2 = ten


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!