OldwomanOldwoman

cum te loveste virsta peste ochi cind te astepti mai putin

iau de la Marriott (am fo la conferinta Marketing 360, f fain, multzam manafu) un taxi catre centru.
zic adresa de acasa, apoi ma razgindesc:
– mai bine lasati-ma in centru, la Universitate; sa ma duc la librarie sa-mi iau o carte.
– sigur ca da domnisoara, zice taximetristul insinuant, de la cei maxim 30 de ani ai lui.
eu zimbesc suav, bucurindu-ma de apelativul domnisoara, el incepe sa faca glume cu subinteles:

– pai asa de la hotel direct la librarie?!

nu-i mai raspund, ma uit pe geam,dar cind ma dau jos din masina imi zice ” sa ai o zi frumoasa”, mutindu-si tigara dintr-un colt in altul al gurii, de parca e cel putin Pacino.

intru la Dalles, ma uit dupa carte – nimik. cercetez pe web sa vad editura si anul de aparitie, mai verific o data in raft, nimik.

ma duc catre tinerii care se ocupau de aranjatul cartilor, spun ce problema am, explic clar ca e la Humanitas , nu la Polirom desi autorul (Vasili Gossman) e tradus la amindoua. vad ca tinara din fata mea ma priveste fix, dar pun totul pe seama eruditiei mele. “iete cum stiu totul despre cartea pe care vreau sa o cumpar”, imi spun in gind plina de mine.

si fata imi raspunde:

va stiu, v-am avut la un curs.

si-are un ton de parca vorbeste cu mama.

ma uit mai bine la ea, sigur are peste 25 de ani, imi iau cartea, o platesc si mi se pare ca sunt cel batrin om din lume.

*
P.S. Humanitas este rugat sa-l premieze pe domn regizor Radu Jude. pentru ca a scris asa misto despre Panta Rhei a lui Grossman, azi am cumparat-o.

7 Comments Published

13 years ago / Reply

LOL. La bataia cu apa din Herastrau, din weekend, doua pustoaice de 17-18 ani s-au apropiat si m-au intrebat “Nu va suparati, unde o sa puneti pozele?”.

Daca adaugau si un “nenea” le aruncam in fantanile arteziene.

13 years ago / Reply

uf, nici nu banuiesti cit de bine te inteleg:)

13 years ago / Reply

:)..emanati maturitate , so …be happy!
Eu inca am probleme si acum cu apelativul “domnisoara” cu anumite persoane care m-au vazut si gravida si acum si cu bebe in brate si tot domnisoara imi spun.

13 years ago / Reply

am noroc ca, fiind si invatatoare si predand si la facultate imediat dupa ce am absolvit, am avut parte de d’astea de la 23 de ani… am avut ceva vreme sa ma obisnuiesc cu ele.

13 years ago / Reply

criss-ule eu am avut primul soc de genul asta pe la 25 de ani
pe la charles de gaulle m-au oprit cateva pustoaice de a 9-a a 10-a -deci pe la 14 -15 ani- si mi-au zis “nenea, aveti sa ne dati si noua niste marunt?” nu mai stiu pentru ce le trebuiau banii ca nu am mai retinut nimic, si zau ca in mod normal le-as fi dat ceva for fun, dar cand am auzit nenea…s-a terminat totul…:)

13 years ago / Reply

Si eu ma adresez cu “dumneavoastra” unor persoane apropiate de varsta cu mine (+/-), dar pe care le respect.

Cel putin pana mi se acorda permisiunea sa ne tutuim. E pur si simplu metoda mea de a ma apropia politicos de cineva.

Cat despre tinerete/batranete, eu as inclina mai degraba spre varianta taximetristului. (Ne-am vazut de curand face to face, si e o parere sincera).

13 years ago / Reply

pe mine m-a izbit week-endul trecut, cand varul meu in varsta de 10 ani (pe care nu l-am mai vazu de cand avea 2 ani) s-a incapatanat sa ma ia la dvs, desi eu cu mama lui sunt la per tu de cand ma stiu… Mi-a frant inima in doua.

Leave a Comment


nine × 3 =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!