clujcluj

de ce m-as muta la cluj …

m-as muta la cluj (sau la sibiu) chiar astazi, daca meseria pe care o am n-ar fi mai eficient de facut din capitala (aici sunt oamenii cu care am mai des treaba in meseria asta, fi-ar)

*

ultima mea vizita la cluj pentru TIFF mi-a consolidat ideea asta, pentru ca mi s-au intimplat lucruri tres tres simpa…

toate au legatura cu oamenii de acolo, dar…sa le luam in ordine.

mai intii a fost gasca simpatica de la divizia on line cu care mi-am baut cafeaua dimineata ca si cum ne-am fi stiut de o multime de ani. (am vazut si fotografii de la nunta… ale Codrutei, dar ea nu stie ca le-am vazut si cit de mult mi-a placut rochia de mireasa:) cu participarea Flaviei Giurgiu si a lui Marius Perjoc )

in topul listei din gasca de on line, e Bogdan Besliu – care m-a avut in grija pe durata festivalului, o viata grea pentru el dat fiind faptul ca eu, by default, am tot felul de intrebari si zic cel mai adesea NU la chestiunile impuse.

ei bine, Bogdan trebuie premiat – nu doar ca m-a convins sa merg in virf de deal la nush citi km de Cluj la castelul minunat, dar m-am dus disciplinata si la emisiunea de la Realitatea Tv (unde a fost mai ceva ca in “a fost sau a nu fost” a dlui Porumboiu)… nici acum nu stiu cum a reusit asta, dar stiu ca deja suntem prieteni si-l astept la cafea in bucuresti. (pina la cafeaua pe care o bem in octombrie la cluj)

*
Vlad Cucu a fost o alta descoperire minunata de la Cluj; unul dintre cei mai gentleman-i domni dintre cei pe care i-am cunoscut in ultima vreme; super bun simt, gata oricind sa te ajute, super atent la detalii. am vazut impreuna filme tres tres simpatice si am ris tare la scurt metrajele romanesti. si, desi ii placea mult un film, a iesit cu mine inainte de terminarea lui pentru ca imi promisese ca ma duce la locul de unde incepea Autobahn. cea mai draga amintire a mea legata de Vlad (dincolo de semnele noastre de bucurie peste zeci de oameni, la gala, cind a cistigat filmul nostru preferat) e fatza lui in timpul emisiunii de la Realitatea TV cind vorbea moderatorul cu expresii de genul “velocitatea trecutului” si ni se roteau ochii in cap tuturor. am nevoie doar sa ma gindesc la ochii lui uimiti si rid instantaneu.

*

am avut doua experiente incredibile in doua magazine diferite;
mai intii intr-o farmacie de unde voiam sa cumpar o inventie pentru par pe care mi-o recomandasera cei de la salonul L’Oreal in orele mele de rasfat in festival; doamna farmacista a prins din discutia mea cu Ana Onisei ca suntem turiste si ne-a facut cadou cite un kit de turist (cu sampon si obiecte de igiena). “lasati sa aveti acoloo, ca nu se stie ce apare cind esti plecat la drum lung”

apoi intr-un alt magazin o doamna vinzatoare a cautat in depozit citeva minute bune sutienul care se potrivea cu rochia pe care tocmai mi-o cumparasem (avea un decolteu adinc) si dupa ce l-am cumparat mi-a oferit cadou mici accesorii cu zimbetul pe buze. ” o sa fiti foarte frumoasa cu rochia asta”. n-am imbracat-o la gala tiff, m-am razgindit in ultimul moment, specific mie:)

*
mai apoi a fost robi katai – cu prezentarea lui despre facebook si actorie – si cu bunul lui simt; acelasi bun simt pe care l-am remarcat si la adi hadean pe care abia acum l-am cunoscut. aaaa, si sa nu-l uit pe radu – care ar putea fi fratele meu daca nu ar avea diactritice in nume- fain domn si radu asta!

*
cum ziceam, as putea sa ma mut la cluj

15 Comments Published

11 years ago / Reply

Mulțumesc, ești o doamnă vero. Nu că ai putea, eu zic că ar trebui. 😀

11 years ago / Reply

Numa’ vină! Avem un loc pregătit pentru tine 🙂

11 years ago / Reply

iti mai multumesc si aici pentru haina de mi-ai dat-o cind mi-era greu si frig…
inca un super domn din cluj:)

11 years ago / Reply

ei, plăcerea a fost vizibil de partea mea 🙂

11 years ago / Reply

stiam eu ca prezentarea mea despre facebook a lasat de dorit 😀

11 years ago / Reply

nu pot decat sa-ti multumesc profund si sincer:)

11 years ago / Reply

Eu nu scriu numa’ ca o scris si restul mentionatilor din articol! 🙂

11 years ago / Reply

daca spuneam lumii si cit de bine vorbesti franceza si ca esti student la medicina, prietena ta avea mega mega concurenta. da’ mi-e drag de ea, de aia nu am zis:)

11 years ago / Reply

apropo Cristina, stii ca nu am uitat de ciocolata?;)

11 years ago / Reply

Apai nu prea mai am ce sa zic, decat ca te asteptam… cat mai des pe la noi 😉

11 years ago / Reply

Sa nu ma uiti, Cristina. Sa nu ma uiti.
Deci te mai asteptam prin Clujul meu si Sibiul meu.
Mai am si niste orase prin Siberia, da’ acolo nu te astept, alea-s pentru soacre de bloagheri.

11 years ago / Reply

Eu am luat decizia asta acum aproape un an, dupa 9 ani de Bucuresti. Am lasat agitatia din multinationale si m-am mutat intr-o agentie locala cu oameni muncitori si cu bun simt. Am lasat praful din Colentina si m-am mutat pe o strada fermecata din Grigorescu. Am uitat de orele pierdute in trafic si acum fac, pe jos, 3 minute pana la munca. Si mai am inca o mie de motive care ma fac sa cred ca am luat decizia corecta. Feel free to join! 🙂

11 years ago / Reply

M-au uimit oamenii din Cluj. Taximetristii intentionau sa-mi dea restul pana la ultimul banut. 60 de bani trebuie sa iti dau rest, donsoara? 60 de bani scot si ti-i pun in mana. Mi s-a parut un gest din alta lume.

11 years ago / Reply

eu tot mai sper că om bea o cafea împreună:)

11 years ago / Reply

Sunteti asteptata!
E un oras superb , putin mai micut decat Buc , dar superb!
😀

Leave a Comment


+ 5 = thirteen


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!