on-off-tiff-edition-724x1024on-off-tiff-edition-724x1024

TIFF: din ON in OF(F)

in programul meu paralel de filme, de la TIFF, gasca vesela – formata din Codruta, Bogdan, Marian si Flavia – a avut grija sa-mi puna conferinta din On in OFF organizata de simpaticii de la tvdece

am mers asadar cuminte si-am ascultat of-urile comunitatii online din Cluj.
ca de obicei la aceste intilniri of-ul cel mare este “voi faceti bani din blog pentru ca sunteti din bucuresti. noi aici, in provincie, nu avem cum sa facem bani”.

cum manafu si bogdana au stabilit de dimineata ca astazi e ziua bloggingului despre blogging, am ceva de comentat la acest OF.

*
comentariul meu sta in 3 intrebari la care, daca esti blogger, ar trebui sa-ti raspunzi pe hirtie. dupa aceea ar trebui sa stii de ce (nu) faci (inca) bani din blog.

1. ai o prezentare a blogului tau? in care sa definesti formatul contentului blogului, frecventa postarilor, publicul pe care-l vizezi, audienta pe care o ai. (e utila pentru potentialii clienti, dar te ajuta si pe tine sa-ti clarifici formatul “produsului tau” si sa ramii in cele pe care ti le-ai propus)

2. stii 5 campanii care se desfasoara in acest moment in online, pe bloguri? daca da, ai o idee cit de mica despre cum ai putea tu sa executi in formatul tau/ pe blogul tau ceva care sa-i ajute pe oamenii care au aceste campanii? (daca stii ce face piata, stii cum sa reactionezi la bugete si sa fii proactiv. asta nu apare intr-o zi, dar trebuie sa incepi de undeva.)

3. ai trimis vreodata o propunere de campanie pe blogul tau pentru vreun client (poate sa fie pizzeria din colt, floraria cea mai chic a orasului sau unul din marile branduri din romania)?

restul, vorba poetului, e tacere.

6 Comments Published

13 years ago / Reply

Mi-am luat domeniu, dar nu am scris inca niciun articol. Nu-mi doresc sa fac bani din blog, dar sunt 3 intrebari esentiale la care, totusi, ar trebui sa raspund inainte de a intra in aceasta lume. 🙂

[…] TIFF: din ON in OF(F) […]

13 years ago / Reply

Foarte bune intrebarile. La prima si la a treia nu m-am gandit niciodata. Tu cand ti le-ai pus prima data?

13 years ago / Reply

din momentul in care mi-am facut blog, dar eu am experienta de a fi lucrat in radio si in presa scrisa, in ambele fiind in ipostaza de a reformata prin content produsul.

13 years ago / Reply

E normal ca activitatea din presa ti-a format gandirea intr-un anumit fel. Ar fi interesant daca ai schimbat ceva pe blog dupa despartirea de Tabu. Si daca da, in ce sens?

13 years ago / Reply

nu, n-am schimbat. blogul era independent de Tabu.
probabil ca, peste o vreme, am sa -mi iau libertatea sa comentez pe blog ce face presa scrisa de femei. deocamdata nu pot face asta, nu e fair, pentru ca nu sunt suficient de detasata emotional de industrie.

Leave a Comment


2 × = sixteen


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!