final_moldova_trophy_03_400 valentina nafornitafinal_moldova_trophy_03_400 valentina nafornita

Valentina Nafornita a cistigat BBC Singer Of the World 2011

Valentina Nafornita a cistigat aseara concursul BBC Singer Of The World, una dintre cele mai importante competitii din lume destinate cintaretilor de muzica clasica.

Valentina a cistigat 15.000 de lire sterline si inca un premiu: cel al publicului.

Valentina Nafornitza are 24 de ani, este originara din republica Moldova. A absolvit Colegiul de Muzica «Stefan Neaga» din Chisinau, iar apoi — a studiat la secţia de canto din cadrul Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, fiind studenta a vestitei soprane Maria Slatinaru-Nistor.

Acum este solista a Operei Nationale din Bucuresti.

( in urma cu o luna s-a casatorit 🙂 , asa ca a plecat de la nunta direct la concurs )

detalii despre finala de aseara aici

Valentina nu este prima romanca victorioasa in aceasta competitie, Marius Brenciu (da, fratele lui Horia Brenciu) a cistigat acelasi concurs in 2001, cind a batut un record absolut in lumea muzicii clasice cu 2 premii grele in acelasi an: Singer Of the World si Singer of the Year.

*
e 1.30 in miez de noapte cind scriu asta (via Mr. P) si nu pot sa nu ma intreb: o va prelua oare vreo televiziune miine la stiri?!

2 Comments Published

12 years ago / Reply

Raspuns final- Nu. Poate ma insel(chiar sper sa fie asa), oricum, din fericire pentru doamna Valentina Nafornita, succesul ei prezent si viitor nu este influentat de presa din Romania.

[…] de muzica clasica, 15.000 de lire sterline si premiul publicului, scrie Cristina Bazavan pe blogul sau.Intr-o finala fantastica, ce a avut loc la St David’s Hall, Cardiff, s-au intrecut, […]

Leave a Comment


one + 3 =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!