commedia-785850commedia-785850

Comedia dell’arte la Undercloud

Mult public si in aceasta seara la festivalul Undercloud, ceea ce inseamna, cred eu, ca sunt aduse spectacole foarte bune, dar si ca avem public dornic de teatru.

Astazi s-a jucat “Un exercitiu de comedia dell`arte”, un gen de teatru pe care eu nu l-am mai vazut pana acum pe viu. Un spectacol delicos in care se imbina foarte placut improvizatia, actoria si mima, delectand publicul cu o poveste plina de umor si energie, despre iubirea sincera a doi tineri venetieni, Prudenzia (Raluca Aprodu) si Cintyio (Andrei Hutuleac). Dragostea lor e pusa in dificultate de nenumarate ori, insa fara succes, de diavolul simpatic interpretat de Stefan Lupu, mai intervine si El Purcinella care-l slujeste pe capitanul rus Akaki si un amuzant Arlechino, un pierde vara vesel si jucaus.

M-au uimit pe de-o parte usurinta acestor tineri, inca studenti la actorie in anul 3, de a improviza si a interpreta o scena de slow-motion, si pe de alta parte viziunea regizorului Tudor Lucanu de a introduce mici pasaje din reclamele TV actuale, una chiar a sponsorului principal al festivalului care a starnit ropote de ras si aplauze.

La recomandarea lui Chris Simion, directorul festivalului, am luat-o la spectacol si pe fiica mea de 9 ani, dar nu mi-am putut inchipui ca va rade atat de mult si ca la sfarsitul piesei ma va pune sa ma interesez unde se va mai juca pentru ca ea mai vrea sa o vada inca o data!

Si uite asa s-a mai terminat o zi in care teatrul m-a coplesit cu stari emotionale care mai de care mai diferite.

*
corespondenta de Ioana Tugearu.
mai puteti vedea piese din festivalul de teatru independent de orice Undercloud, la Muse, pe Lipscani, pina simbata, inclusiv…
dati click pe foto ca sa vedeti programul

One Comment Published

13 years ago / Reply

La Commedia Dell“Arte am ras asa de mult incat la un moment dat imi puneam problema daca mai pot.
Eu am vazut spectacolul anul acesta la Ideo si am auzit din greseala o discutie a lui Stefan Lupu la telefon unde spunea ca are foarte mari emotii. Dupa ce am vazut spectacolul nu am mai apucat sa ma duc la el sa-i zic, ca emotiile alea i-au prins foarte bine. A fost absolut genial!
Mi-a placut foarte mult seriozitatea, straduinta si dorinta de a face totul perfect chiar daca jucau in fata unui public format din adolescenti, netratand cu superficialitate clasa de varsta.
O alta parte a spectacolului care m-a lasat cu gura cascata, a fost aceea cand s-au cerut cuvinte din sala pentru rimele lui Andrei Hutuleasc. A fost pur si simplu genial!

Leave a Comment


one + 4 =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!