samuel naomisamuel naomi

victorii si fapte bune

la inceputul acestui an, fosta mea colega de la tabu, Andreea Vasile descoperise un subiect pe care voia sa-l urmareasca: doi frati cu deficiente de vedere s-au calificat la Jocurile Paralimpice la inot, in conditiile in care e foarte greu sa inveti sa inoti pentru competitii cind nu ai repere vizuale. mi-a pitchuit subiectul ca sa-mi ceara parerea si sa ma intrebe daca vreau sa fiu editorul povestii ei. am zis da, imediat.

cu citeva zile inainte primisem de la Olympus o cutie cu sticle de plastic, cu lapte Oly, sticle pe ale caror capace erau scrise in Braile informatii nutritionale. ideea de a sti ce contine frigiderul tau cind esti orb mi s-a parut geniala.

am facut usor legatura intre subiecte si am prezentat-o pe Andreea reprezentatilor de PR ai companiei Olympus Dairy Industry. Andreea s-a angajat la Tv (digi 24), n-a mai avut timp de subiectul acesta, insa tot a ramas ceva din el.

***

aflind povestea, Olympus Dairy Industry a decis sa fie sponsorul celor doi copii la Jocurile Paralimpice si a demarat o campanie care se numeste “Hai Romania! Impreuna putem invinge!” prin care, la fiecare sticla de lapte Oly vanduta doneaza 10 bani catre echipa paralimpica de inot, prin Comitetul National Paralimpic.

***

Samuel (17 ani) si Naomi Ciorap (15 ani) s-au apucat de inot in urma cu 3 ani. Naomi nu se putea tine nici la suprafata atunci si ii era teama de apa. Pentru Samuel, lucrurile erau mai simple, dar nici el nu putea spune ca stie sa inoate prea bine.

Acela a fost momentul in care s-au intersectat cu Emeșe Maniu, antrenoarea care le-a schimbat viata. Pentru ca Samuel si Naomi au deficiente de vedere, iar Emeșe s-a dedicat antrenarii copiilor cu deficiente, pentru a atinge performante in inot. Fara sa fie platita, din pura pasiune pentru inot si pentru copii, Emeșe si echipa de copii antrenati de ea au inregistrat rezultate spectaculoase intr-un interval de timp foarte de scurt.

Calificarea lui Samuel si a lui Naomi la Jocurile Paralimpice de la Londra este o performanta unica pentru Romania, care nu a mai avut pana acum niciun reprezentant la proba de inot in aceasta competitie.

În acest an, în clasamentul european, Naomi se află pe locul 5 la individual mixt și pe 6 la 50 m şi 100 m liber, precum şi la 100 m bras.

În topul mondial, Samuel ocupă locul 7 la 100 m bras și locul 9 la 100 m spate, în timp ce la 200 m mixt individual este clasat pe locul 15.

***

Campania “Hai Romania! Impreuna putem invinge!” se deruleaza in perioada 19 iunie – 9 septembrie, prin urmatoarele canale:
– la raft, prin ambalaje special create pentru aceasta campanie
– in social media, prin intermediul paginii oficiale de FB a companiei: Facebook.com/OlympusRomania; aici, va fi urcata o aplicatie prin care toti romanii vor putea trimite incurajari celor doi frati; incurajarile vor fi transmise catre Samuel si Naomi intr-un format pe care il vor putea accesa.

***

iar aici, pe blogul meu, veti gasi un jurnal al pregatirii lui Samuel si Naomi pentru Jocurile Paralimpice. abia astept sa ne povesteasca cum au vazut simtit ei competitia de la Londra. in bazin si in afara lui.

4 Comments Published

12 years ago / Reply

extraordinar!felicitari!

12 years ago / Reply

poti si tu sa contribui, cumparind laptele in cauza:) fiecare sticla cumparata inseamna o donatie pentru aia micii.

12 years ago / Reply

Wow, wow, wow. Bravo Andreea, Bravo Cristina, chapeau celor de la Olympus Dairy Industry.

12 years ago / Reply

Tot despre acest subiect, puteti citi si un articol despre implicarea in activitatea sportiva paralimpica româna a unei mari doamne, Sally Wood-Lamont, in articolul din link-ul de mai jos

http://www.paces.ro/ro/resurse/interviuri/233-sportul-este-viaa-mea

Leave a Comment


+ six = 12


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!