Tazovsky_VodkaTazovsky_Vodka

distilarea personala – inteligenta

un tinar si-a intrebat mama “cum o sa gasesc femeia perfecta?”
mama, zimbind, i-a raspuns “ nu fi preocupat sa gasesti femeia perfecta, concentreaza-te sa devii barbatul perfect.”

imi place mult povestea asta pentru ca vorbeste despre asteptarile noastre…gresite.
ne punem mereu problema cum sa facem sa obtinem ceva mai bun – sau cel mai bun – dar ne gindim rareori ca solutia este “sa devenim noi mai buni”

*
stiu foarte putini oameni care sa fie cu adevarat preocupati sa devina oameni mai buni. care sa lucreze cu ego-ul lor sa-l domoleasca si care sa exerseze sa aiba curiozitatea mereu proaspata.
stiu foarte multi oameni care spun ca sunt preocupati de perfectionarea lor profesionala si personala.

dar drumul slefuirii interioare nu e unul usor de urmat. trebuie sa treci/ simti/ traiesti / locuiesti pentru o vreme in cele mai afundate pesteri ale sufletului si vietii tale si, doar dupa ce te ridici din cel mai jos punct, si-o faci singur (a), incepi sa apreciezi ceea ce ti se intimpla. si sa capeti incredere in tine. nu tupeu, increderea aceea care are si ceva smerenie.

*

v-ati gindit vreodata ca daca vrem sa fim oameni buni trebuie sa fim ca o bautura tare? sa trecem prin procedeul “distilare” de multe ori prin viata si ca rafinarea noastra vine din “flacarile” / incercarile prin care am trecut? ca de fapt, oamenii buni sunt cei “distilati” inteligent?

distilarea inteligenta – cind e vorba despre bauturi – inseamna un proces tehnologic prin care alcoolul este distilat de mai multe ori, iar rezultatul e o bautura de o puritate si o finete extraordinare.

in Romania exista o votca pentru realizarea careia se procedeaza la distilare inteligenta,cea mai pura din categoria sa – de 7 ori distilata – Tazovsky. e proaspat lansata pe piata si puteti afla mai multe detalii despre ea aici

mi-ar placea sa va ginditi la voi si sa-mi spuneti trei atribute ale unui caracter distilat inteligent.
cel mai frumos raspuns primeste un “intelligent kit” Tazovsky care include o sticla de Tazovsky Vodka, carte de cocktail-uri, un shaker, un set de pahare de cocktail-uri – ca un accesoriu de pornit discutii frumoase alaturi de prieteni despre cum devenim oameni mai buni.

*
P.S. stiu ca stiti ca povestea cu care am inceput e valabila si pentru gasirea “barbatului perfect” 🙂

15 Comments Published

11 years ago / Reply

kindness, care, generosity

11 years ago / Reply

Bun, modest si altruist.

11 years ago / Reply

Da, frumoasa metafora. Pentru mine un om bun e in primul rand credincios. Secondly, credinta (in Dumnezeu, in tine, in oameni) iti da entuziasm pentru ca stii ca minunile se intampla on a daily basis, iar esecurile sunt binecuvantari deghizate, pe principiul “profita de o criza buna, ptr. ca nu stii cand se mai iveste.” Si al treilea atribut ar fi curiozitatea. Omul bun e mereu curios pentru ca stie ca nu e buricul pamantului si ca mereu are ceva de invatat. Cand ai ceva de invatat esti umil, ptr. ca stii ca mereu va exista mereu cineva mai bun ca tine, si perfectionist – pentru ca nu te compari cu altii ci cu “your former self”. Always striving to get better. At what you do, but even more importantly at what you are.

11 years ago / Reply

putere, generozitate, curiozitate

11 years ago / Reply

Caracteristicile unei persoane de calitate in viziunea mea:
• Cere persoanelor din jur exact ceea ce ofera
• Este modesta si cu bun simt
• Este preocupata de propria evolutie, nu este interesata de “ce face vecinul in curtea lui”…observa, trage propriile concluzii si merge mai departe cu eleganta.

11 years ago / Reply

O minte deschisa-neaparat o minte deschisa, un straniu amestec intre incredere genuina si putin scepticism si o curiozitate constructiva.

11 years ago / Reply

Nu ma pot abtine de la un comentariu, cu toate ca nu vedeam asa intim legate perfectionarea personala si vodka.
Depinde mult si ce distilezi. Daca distilezi de sapte ori tuica de pufoaica, tot tuica de pufoiaca obtii.
Insa sunt de acord cu existenta divergentei intre ceea ce se spune despre evolutia eului(un fel de publicitatea personala) si ceea ce se produce in fapt.
Autoanaliza se invata. Cand esti in cadere, atunci cand nu stii cat de mare e haului in care te afunzi, suferinta e prea profunda ca macar sa te intrebi unde se va sfarsi. La un moment dat ajungi acolo, jos, cel mai jos posibil. Si acolo trebuie sa-ti dovedesti tie insuti ca-ti esti prieten, sa ai puterea de a zice: partea buna e ca mai jos de atat nu pot sa cad. Ar fi timpul sa ma ridic. Si incet-incet, ca un fulg care incepe plutirea, sufletul ti se invioreaza la vederea unei flori, a unui rasarit de soare sau a unui prieten vechi. Si, fara sa realizezi asta, urci.
Este insa foarte important ca sa-ti amintesti mereu caderea, sa o inveti, pentru ca ea, asa cum bine ai zis, va mai veni in viata ta. Dar vei fi calit, vei sti cararea de intoarcere, drumul prin suferinta nu va fi mai usor, insa va fi mai scurt. Si vei iesi de doua ori invingator. Perseverent in a gasi lumina, in a-ti pune intrebari despre tine, despre rolul si locul tau, despre interactia ta cu universul si cu persoanele ce-ti sunt aproape. Devii schimbat, mai profund, mai echilibrat, respiri inainte de a raspunde la intrebari. Iti acorzi timpul de a fi cu tine insuti, te imblanzesti pe tine insuti, te redescoperi.
In toate incursiunile acestea in necunoscut pe care viata ni le «ofera» gratuit, singurul punct de sprijin ne sunt prietenii. Si spunand prieteni, incep cu tine insuti. TREBUIE, repet: trebuie sa-ti fi prieten, cel mai bun prieten, ai nevoie de tine insuti pentru a inainta, pentru a evolua. Dar si ceilalti prieteni sunt importanti. Sunt punctele de sprijin de care avem nevoie pentru a darama universul mohorat din sufletul nostru in cadere.
Pentru a sintetiza si a da trei atribute ale unui caracter distilat inteligent, as vota pentru: perseverent in a gasi lumina si a-ti pune intrebari despre sine, locul si rolul tau in microcosmosul existentei tale, prieten de nadejde pentru sine insusi, deschis la a invata, a acumula din orice experienta, pozitiva sau negativa.

11 years ago / Reply

Poate nu sunt foarte clar delimitate cele trei atribute, de aceea le enumar:
1) Perseverenta;
2) Prieten cu tine insuti;
3) Deschis la a invata in mod continuu.

11 years ago / Reply

Ce bine ca nu-mi distilez tzuica decat de doua ori…Pentru ca mi-o distilez intotdeauna singur, la a doua distilare, ma imbat:)). Asta deoarece, gustand de foarte multe ori, nu din viciu ci pentru a sesiza momentul cand aromele impure apar, hotarate sa strice calitatea distilatului, nu am cum sa scap de efectul pur al alcoolului de calitate. Daca as face sapte distilari…ar fi mare bai:))
Acum referitor la tema: Prin distilari repetate inveti sa taci – tacere inteleapta, sa asculti – ascultare inteligenta, adevarata, si, daca ai noroc, inveti sa iubesti, sa privesti, sa astepti, sa intrebi, sa dovedesti, sa-ti invingi teama, sa intinzi mana primul, sa daruiesti, sa te bucuri, sa te intristezi, sa suferi, sa invingi, sa accepti infrangerea, sa te ridici, intr-un cuvant, sa traiesti.

11 years ago / Reply

Modestie,responsabilitate,recunostinta

11 years ago / Reply

Carismatic, vizionar, determinat.

11 years ago / Reply

smerenie, altruism si cumpatare. pare portretul unui schimnic, dar sunt doar cateva dintre atributele esentiale, in opinia mea, pentru orice om

11 years ago / Reply

Un om distitilat inteligent in primul rand are RESPECT. Respect pentru propria persoana – sa nu isi bata joc de corpul si sanatatea sa, de principiile sale, de personalitatea sa – si respectul pentru ceilalti – sa vorbeasca frumos, sa aiba reactii normale, sa fie politicoasa. In al doilea rand, cred ca un om distilat inteligent are foarte buna INCREDERE. Incredere in sine – crede cu tarie ca este o persoana buna cu intentii bune, crede ca poate sa faca ce stie si ce viseaza, crede in ceea ce ii place si nu ii lasa pe ceilalti sa o desconsidere – si increderea in ceilalti – fiecare om in parte este tratat la fel si este considerat un om bun. Si nu in ultimul rand, persoana distilata inteligent stie ce inseamna ACCEPTAREA. Ea accepta ca are defecte, ca nu este perfecta si lucreaza in concordanta cu neajunsurile sale, nu impotriva lor incercand sa para perfecta; recunoaste ca imperfectiunea este parte din viata si accepta ca si ceilalti sunt diferiti si nu sunt exact cum vrea ea sa fie, ceilalti pot sa aiba gusturi diferite, preocupari diferite, interese diferite si stiluri de gandire diferite, asta nu inseamna ca nu sunt oameni buni sau ca nu poti invata ceva de la ei.

11 years ago / Reply

cistigatorul este Irina. primesti pe mail toate detaliile

felicitari

si multumesc tuturor ca ati participat la jocul meu

11 years ago / Reply

Multumesc mult. Astept mail-ul pentru detalii.

Leave a Comment


× 4 = eight


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!