1.1.

despre cum ii conducem pe altii

din cind in cind, citesc carti de psihologie aplicata. ma ajuta la interviuri pentru ca pot ghici mai mult din personajul pe care-l am in fata dincolo de cuvintele pe care le rosteste.

tocmai am citit asta.

Anxietatea poate fi folosita ca o arma cu care sa conduci o alta persoana. Daca un copil sau un adult sufera de anxietate, putem ghici ca exista o alta persoana care il sprijina.

Era odata un cuplu care insista ca gindeste liber.Astfel de oameni cred ca fiecare poate face orice vrea in casnicie, atit timp cit fiecare ii spune celuilalt ce se intimpla. Drept urmare sotul a avut citeva aventuri si i-a spus sotiei totul despre ele. Ea parea perfect multumita. Dar mai tirziu a inceput sa sufere de anxietate. Nu mai voia sa iasa din casa. Trebuia ca sotul ei sa o insoteasca mereu.

Putem vedea aici cum si-a folosit fobia sau anxietatea ca sa modifice acest aspect al relatiei lor.

Alfred Adler.

*

data viitoare cind sunteti anxiosi ginditi-va, onesti doar voi cu voi, ce ceva va deranjeaza de fapt.

stiu e luni, dar asa de mult mi-a plact fragmentul asta citit cind am deschis cartea la nimereala, mai ales ca se potriveste cu discutii pe care le-am avut ieri despre cum se schimba comportamentul oamenilor cind ii scoti din zona de confort, incit n-am rezistat sa nu-l public.

macar sa pun o foto frumoasa sa ma mai scot putin:)

4 Comments Published

12 years ago / Reply

Cristina, asta e o tema de gandire, fix pentru luni. Nu de alta, dar la sfarsitul saptamanii s-ar putea chiar sa fim mai bine cu noi insine.

P.S.: ai vreo recomandare de titlu pentru o carte de psihologie aplicata “pentru incepatori”? Ti-as fi recunoscuatoare. 🙂

12 years ago / Reply

nu sunt in masura sa recomand carti de psihologie. iarta-ma

12 years ago / Reply

Trebuie sa recunosc ca mi s-a intamplat de multe ori sa decopar ca eram anxioasa la un momentdat, iar cand parintii ma intrebau chiar ingrijorati ce mi se- ntampla , eu dadeam vina constant pe factori de tip, stres, parerile celorlalti despre mine etc.
Dar in ultimele trei luni, am constatat ca trebuie sa echilibrez reactiile generate de lauda, sa nu mai cred ca o zi nefavorabila preceda un la fel de sau chiar mai dezamagitoare, ca ziua de maine e sfanta- oricum s -ar dovedi intr-adevar.

12 years ago / Reply

Am vrut sa echilibrez reactiile de lauda si critica Scuzati-ma!

Leave a Comment


− 1 = seven


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!