meremere

3 minciuni pe care si le spun femeile

stiti genul ala de vorbe pe care si le spun femeile intre ele ca sa se motiveze, fara sa-si dea seama ca, de fapt, se strica la cap una pe cealalta?

astazi de dimineata am vazut 2 asemenea minciuni pe facebook, mai am una  pe care o tin in minte de ceva vreme dar mi-a fost teama de ce reactii ar putea genera parerea mea despre ea si n-am comentat-o. le pun in acelasi post ca sa ma certati o data si gata.

*

prima minciuna am gasit-o la Raluca, sharuita de la altcineva

ea mai si comenta, in gluma spune ea, “dar cine sa fie?!”

cred, ma iertati dragi doamne si domnisoare ca e o mare greseala daca ne imaginam ca facem noi de capul nostru totul. in spatele fiecarui om (femeie sau barbat) – de succes sau nu – e un sir lung de oameni care i-au modelat personalitatea, l-au slefuit pe dinauntru. de la oameni pe care i-a intilnit in viata si i-au fost suport pina la cei despre care a citit in carti sau reviste.

genul asta de mesaj adinceste cel mult o frustrare, pentru ca in loc sa dam credit si sa le multumim celor din jur, sa le intoarcem gesturile si atentia, ne centram pe noi si ne credem cei mai cei.

***

minciuna nr 2, am luat-o de la Angelica

 

viata mi-a demonstrat ca exista barbati care iubesc mai mult decit femeile. mi s-a intimplat mie (cel putin o data in mica mea existenta), cum li s-a intimplat altor citeva milioane de femei. si pentru cine ma stie ii e clar ca nu aveam si nici nu am un trup de pamela anderson si ca a fost cu siguranta, altceva -intangibil -, de care s-a indragostit

femeile si barbatii sunt poligami, in esenta lor. femeile aleg insa sa fie fidele pentru ca asta le acopera o necesitate de stabilitate, de siguranta. dar daca sunt oneste, recunosc ca, din cind in cind, in mintea lor apare tentatia. ii rezista din educatie.

cind devin fideli, si barbatii tot prin educatie isi exercita alegerea.

stiu ca domhul Osho e un destept al planetei, dar tot nu ma incurc sa nu spun ca e o minciuna ceea ce este mai sus.

poate ca percepem lucrurile diferit – femei vs barbati – dar iubim si , citeodata, suferim in egala masura.

***

si minciuna nr 3

nu mai am ilustratia pentru ea, din pacate. e vorba despre o fotografie care circula pe Facebook si spunea ceva de genul “o conversatie frumoasa e cel mai erotic lucru”

mrrrrr. conversatia poate sa fie un tool/ o uneala a erotismului, dar erotismul tine de cultura, de rafinament, de controlul emotiilor si al placerilor in favoarea celuilalt si mai tine, inainte de orice, de o inteligenta erotica.

ca sa nu dau nastere la foarte multe comentarii pe tema, prefer sa va trimit sa cititi despre inteligenta erotica (stiu e lung, e stiintific, e cu demonstratii facute de o cercetatoare faimoasa – esther perel -, n-are poze decoltate…)

luati-o ca pe o converstatie si ca sa nu para un monolog, din cind in cind, raspundeti-va la intrebarile la care raspund pacientii lui esther.

***

P.S. toate comentariile sunt moderate, nu va osteniti sa scrieti mesaje care nu respecta regula “te stergi frumos pe picioare de noroi, cind intri in casa mea” pentru ca nu vor fi publice.

3 Comments Published

11 years ago / Reply

Citind inceputul postarii ma asteptam sa faci niste afirmatii exagerate si revoltatoare. Dar tot ce ai spus mi se pare dictat de bunul simt si rationalitate. Nu prea stiu de ce te-ar certa lumea.
Ma voi referi doar la prima afirmatie, spunand ca purtam cu noi o parte din toti cei pe care i-am cunoscut si iubit vreodata… chiar daca sunt autori sau personaje din carti, cu care ne-am intalnit doar virtual. Insa, de multe ori ne amintim si ne calauzim dupa idei sau credinte ale unor oameni de care nu ne mai amintim sau pe care nu i-am placut.
E adevarat ca in lupta pentru putere si imagine, care se duce in aceasta lume, uneori femeile incearca sa-si sublinieze propria putere. Trecand peste faptul ca nimeni nu poate face nimic singur (in societate, omul ramane fiinta sociala si are nevoie de ceilalti, fie ca recunoaste, fie ca nu), cred ca ne facem un deserviciu, noua ci celorlalti, daca uitam de toti cei care, trecand prin viata noastra, devin o particica din noi.

[…] Prima, îi aparține frumoasei și îngrozitor de talentatei mele prietene Cristina Bazavan, pe care o iubesc și o admir din tot sufletul. Am preluat-o de pe blogul ei, S’impa bazavan.ro (http://bazavan.ro/2013/03/3-minciuni-pe-care-si-le-spun-femeile/). […]

10 years ago / Reply

Esther Perel are un fel special de a pune cap la cap si a exprima niste idei astfel incat ai impresia ca nimic nu e mai natural, te intrebi de ce nu te-ai gandit la asta inainte, pare la mintea cocosului. Cu toate astea, practica ne omoara 🙂
Eu mi-am cumparat cartea ei, am citit-o si stiu sigur ca am uitat deja multe dintre “revelatiile” avute, asa cum se intampla mereu, uitam lectii de viata si o luam de la capat…O tin la capatai si mai fac cate un refresh 🙂
Cred ca au un anume succes mesajele de “girl-power” fiindca a aparut un context propice pentru ele: sunt multe femei in mediul urban care lucreaza in joburi cu “greutate” (responsabilitati, reputatie, leardeship etc), care se confrunta acum cu dilema “can you have it all?” (imi amintesc aici de CEO Pepsi India, o doamna care atunci cand a ajuns acasa, unde vroia sa impartaseasca familiei vestea numirii ca CEO dupa multa munca, a fost intampinata de mama ei care a trimis-o sa cumpere lapte pentru sotul tavalit pe canapea, ce nu se arata multumit de ingrijirea primita :)) sau care infrunta singuratatea, la fel ca si barbatii, de altfel, atunci cand muncesc intr-un ritm aproape abrutizant.
N-ai noroc de contrazicere 🙂 Nici eu nu cred in povestile cu “femeile iubesc mai mult/altfel”, nici in cele care pretind ca femeile sunt monogame, iar barbatii poligami. De fapt, in nicio poveste care generalizeaza. Fiecare are dreptul la sclipiciul sau 🙂

Leave a Comment


8 + eight =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!