fetita1 (2)fetita1 (2)

cea mai veche amintire din copilarie

miine e 1 iunie. bun prilej pentru niste amintiri simpatice

care e cea mai veche amintire a voastra din copilarie ?

***

cea mai veche amintire a mea e de la aproape 3 ani. ma dusesera la gradinita unde era sora mea sa o luam acasa. numai ca ea repeta pentru o serbare si faceau dansuri in sala de clasa, asa ca a trebuit sa mai asteptam pina au terminat. imi amintecs ca m-am uitat f curioasa din usa la ceea ce faceau si , dupa ce m-am plictisit, am inceput sa fac acelasi lucru in holul in care o asteptam.

era o miscare in cerc si pentru ca ei stateau cu capul in jos cind se invirteau in pas de dansuri populare, iar eu ii imitam pe hol, stiu si acum modelul covorului. alb cu roshu, cu un oval mare din flori roshu cu negru. ma incurca ovalul ala pentru ca eu trebuia sa merg in cerc.

***

m-am gindit de multe ori ce arata din caracterul meu aceasta cea mai indepartata amintire si mi-am dat  seama ca pe undeva inca mai fac asta: daca vad ceva ce fac altii cu succes, ma intreb daca pot si eu sa fac. de multe ori si incerc sa fac sa vad daca-mi iese.

spre deosebire insa de anii aia, acum stiu foarte clar ca sunt unele lucruri pe care eu nu le pot face. pentru ca unii oameni au cite un har pe care eu nu-l am.

***

care e cea mai veche amintire a voastra?

 

2 Comments Published

11 years ago / Reply

Eram în bucătărie și tanti care avea grijă de noi până se întorceau ai mei de la serviciu mă privea de sus în jos în timp ce bea dintr-o ceașcă neagră cu buline albe, cu toarta formată din două cercuri (pe care azi o folosește fratele meu și pe care, dacă stau bine să mă gândesc, ar trebui să o iau eu )

11 years ago / Reply

Tot pe la 3 ani,dupa ce am mancat o portocala,mi-am turnat sucul ramas in par. A doua zi dimineata , parul meu fusese spalat,dar stătea inca sarma. Sincer, nu ma condamn nici acum pentru ingeniozitatea de a ma”vopsi blonda”, desi eu sunt satena.

Leave a Comment


× 2 = sixteen


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!