falafel simpa detaliufalafel simpa detaliu

am creat o mincare… afrodisiaca :)

pentru mine Orientul e senzualitate si erotism, rafinament culinar si … textura ( in materialele din care sunt facute hainele, in mix-ul alimentelor etc).

Cind Radu Tanase de la Calif (unul dintre restaurantele cu specific oriental din Bucuresti care are o atentie foarte foarte mare asupra detaliilor si care isi produce “in house” tot ceea ce foloseste pentru preparatele din meniu; cu exceptia celor pe care le aduce din Orient direct – condimente, adica) m-a invitat sa creez un fel de mincare pentru restaurantul lui mi s-a parut provocarea suprema.

Nu sunt specialist, iar gusturile mele si perceptia mea asupra importanta si intelesul actiunii de a minca sunt putin diferite de practica uzuala.

*

Eu cred ca mincarea trebuie sa fie o bucurie, nu o necesitate; trebuie sa fie o experienta senzoriala si, pe cit posibil, sa-ti hraneasca si mintea, ba chiar si… libidoul.

Maninci ca sa-ti faci bine si sa te bucuri de experienta mesei; maninci ca sa aduci in organism energia de care ai nevoie ca sa fii mai luminos, mai fericit, mai sanatos.

Acum ca stiti asta, mai vreti sa gustati mincarea creata de mine?!

***

De astazi la Calif , pe str Avrig (linga Piata Iancului), se afla in meniu Falafelul S!mpa, iar eu sunt foarte foarte happy.

Falafelul S!MPA e o mincare vegetariana care e texturata, senzuala si… afrodisiaca.

Pe linga chiftelutzele de falafel mai contine sos de vinete cu tahina, ceapa cu tumac, roshii, seminte de rodie, totul pe o lipie preparata in casa, in cuptorul de linga tine, lipie care e “mingiiata” de un sos Domatos – un fel de zacusca dulce, cu baza de roshii dar si alte legume gustoase transformate in pasta.

Fiecare dintre ingrediente are rostul lui acolo, dar o sa va povestesc doar despre 2 (ma rog, 3) dintre ele.

tahina – este un sos pasta de susan care e afrodisiac, dar si stimulent intelectual si cu propietati anti ageing, regenerante. in combinatie cu vinetele coapte rezulta ceva de vis… sosul de vinete e dulce si onctuos, sosul de tahina e putin aspru si ramine pe papilele gustative.

linga ele, semintele de rodii, cu sucul lor dulce acrisor, dar foarte racoritator, sunt ca o surpriza de ziua ta. apar in mincare cind te astepti mai putin si, pur si simplu, iti explodeaza in gura.

(salata de vinete cu seminte de rodii este una din preferatele mele si obisnuiesc sa o prepar si acasa)

***

deci, avem Falafel S!mpa de astazi la Calif, pregatit la grill, cu putine calorii, fresh si… afrodisiac. costa 11 lei simplu, si 13 lei in meniul cu limonada. in week end-ul asta o sa fac si eu o vizita acolo sa le fac cinste prietenilor mei.

va astept sa-mi spuneti daca va place ce am creat:)

 

10 Comments Published

9 years ago / Reply

foarte tare ! o s incercam neaparat ..mai ales ca suntem fani calif…esti o smekera ! imi place de mor de tine !

9 years ago / Reply

Nu știu ce plăceri sexuale ai tu, legate de falafel, dar eu știu că voi renunța la Calif, atâta timp cât ești prezentă pe ecran. Și, ca să nu te simți specială, dacă apare nwradu pe ecran, tot nu mă duc!
Mi-ați tăiat pofta de mâncare cu foamea voastră.

9 years ago / Reply

ti-am mai spus: eu cred ca tu ma placi f mult si incerci sa te bagi in seama cu mine. faci asta repetitiv si in acelasi pattern:)
altfel nu-mi explic de ce mi-ai scris cam acelasi lucru si pe twitter si aici, in speranta ca iti voi si raspunde.

aceasta a fost prima si ultima oara cind iti raspund. si nu iti voi mai aproba comentariile, deci nu-ti consuma timp si energie sa-mi scrii. iti doresc zile fericite. si liniste.

9 years ago / Reply

L-am incercat vineri si e foarte bun 🙂 Ma mai rasfat si saptamana viitoare.

9 years ago / Reply

Am verificat azi dupa emisie. Am strambat din nas cand am auzit ca e fara carne, dar ai un 9 de la mine. 🙂

9 years ago / Reply

Fiind de aproape 2 ani in tabara vegetarienilor, am zis ca e obligatoriu sa-l incerc :). Mi s-a parut ca avea un pic cam multa ceapa (pentru gustul meu), dar in afara de asta a fost delicios.

9 years ago / Reply

Eu am fost saptamana trecuta sa gust falafelul si mi s-a parut absolut genial!! Felicitari si nu trebuie sa fii specialist culinar ca sa creezi ceva foarte bun, doar trebuie sa ai pasiune. Multumesc si cred ca ma duc la pranz sa mai infulec unul!

9 years ago / Reply

🙂 ce dragutz. iti multumesc mult.

[…] de la Calif – şi vă recomand – lahmacun (atenţie, picant!) şi, în ultima vreme, falafelul creat de Cristina Bazavan, care a nimerit o combinaţie interesantă între onctuozitatea tahinei şi explozia de aromă a […]

[…] viitoare am sa va povestesc de ce am acceptat eu sa intru in jocul de a crea un preparat pentru Calif, unul dintre locurile in care – desi e un fast food – toate ingredientele se prepara […]

Leave a Reply to Ioana Cancel reply


five + 2 =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!