fereastra blocatafereastra blocata

nu mai am ferestre la casa

nu mai am ferestre la casa, de luni.  adica am geamuri, doar ca ele sunt acoperite cu jaluzelele si draperiile. si vor ramine asa toata saptamina. iar asta imi face viata un iad, cind oricum nu era pe punctul de a fi vreun rai.

*

imi plac experimentele, mi se pare ca a te pune in situatii noi, iti arata alte cai despre pe unde poti merge – tu ca om, cu mintea si sufletul tau. de-a lungul timpului am facut o multime de experimente: am fost oarba pentru o zi, n-am vorbit mai multe zile, am incercat sa vad cum e sa traiesti intr-un scaun cu rotile.

asa ca atunci cind Gealan mi-a propus sa traiesc intr-o casa fara ferestre mi s-a parut un experiment care, inainte de toate, o sa-mi arate mie lucruri noi despre caracterul, temperamentul meu si-am zis foarte usor da.

ce n-am luat in calcul??

ca experimentul e intr-o saptamina in care am zeci de lucruri de facut pentru concertul VUNK, sunt speaker la Webstock ( intotdeauna vorbitul in public e un stres pentru mine; stiu ca nu credeti, dar e de la greu spre f greu), am in medie 3 intilniri pe zi si… din nu stiu care cauza nu pot sa dorm. adica de simbata noaptea, cind am dormit ca de obicei 4 ore, pina astazi cind scriu n-am reusit sa dorm mai mult de 2 ore pe noapte. (e o medie, au fost nopti in care n-am dormit deloc)

si, in aceste conditii, nu mai vad soarele acasa!!!

*

nu mi-am imaginat pina acum cit de important e soarele pentru mine.

ma gindisem ca o sa trisez la categoria “aer proaspat” pentru ca am aer conditionat care ia aer de afara. dar soarele?!  o, mamaaa.

sunt in faza in care, literalmente, de oboseala, stres si lipsa soarelui am nevoie de doua cuvinte spuse altfel ca sa ma incrunt si sa ma arat taioasa.

o casa fara ferestre inseamna pt mine ca trebuie sa stau tot timpul cu lumina aprinsa. cum ma deranjeaza lumina artificiala, am intins prin toata casa veioze cu intensitati de iluminare diferire – cam ca atunci cind mi-a explodat instalatia electrica dupa ce m-au inundat vecinii. una ramine deschisa si noaptea pentru ca altfel m-as lovi de mobile.

(abia acum am inteles cita lumina vine de la luna chiar si in noptile in care nu e luna plina)

sa nu ai habar cum e vremea afara decit daca te uiti pe site-uri? e foarte enervant pentru ca m-am intors de doua ori in casa zilele astea: o data sa-mi iau un pulovar, a doua oara (fix astazi) sa ma imbrac mai subtire.

ma enerveaza estetica locului pentru ca in dreptul ferestrei din camera in care stau cel mai mult timp, in mod normal stau niste flori simpatice. acum ele sunt scoase pe pervaz si nu le mai vad. e o draperie alba, care mascheaza locul. si-mi lipseste verdele de acolo.

cum imi lipseste, stiu, e un detaliu minor, dar imi lipseste tare , cum cade lumina pe la 4 dupa amiaza in casa mea, pe floarea de cafea.

fix ca in poza asta facuta acum citeva luni.

stiam ca lipsa soarelui duce la depresie, dar… e hardcore, credeti-ma.

cind o sa ma mai ordonez putin, si o sa ma mai linistesc, va spun si alte schimbari pe care le simt la mine. astea-s primele, organice, de suprafata. dar viata m-a invatat ca din experimentele astea iei lucruri mai profunde.

revin.

(daca as putea as dormi afara, asa cum incerc sa scriu de pe terase ca sa nu pierd soarele minunat de inceput de toamna si mirosul special care e in aer… dar trece si experimentul asta curind)

si arhi face acelasi experiment. puteti citi aventurile lui pe intuneric, aici

9 Comments Published

11 years ago / Reply

Sinteti pe drumul cel bun 🙂

11 years ago / Reply

In mare am prezis cateva din lucrurile astea, insa nici eu nu am luat in calcul programul tau, un weekend linistitor !

11 years ago / Reply

Buna,
Nu știu dacă ai apucat sa te uiti peste articol dar aceleași probleme le am si eu 😉 am uitat sa mentionez partea cu aerul curat .
Chiar acum, când scriu comentariul asta, sunt trezit de 10 minute. Sunt un zoombie. Au avut vietnamezii petrecere aseară si am preferat sa închid oblonul ca sa nu stea cu ochii pe geamul meu. Când m-am trezit nu știam cat e ceasul, era întuneric peste tot…sa nu mai zic ca pe întuneric nu mi se par suficiente 8 ore de somn, in condițiile in care dorm normal 5-6/noapte 😉
In plus, am o stare de nervozitate in primele ore , neexplicabila. Deci da, e hardcore fara ferestre si pot sa îți alin durerea sprijinindu-te moral in aceasta încercare cu tente sado-maso 😉 E unul din momentele in viața când pot sa afirm ca știu ce simți 😉

[…] nu mai am ferestre la casa, de luni.  adica am geamuri, doar ca ele sunt acoperite cu jaluzelele si draperiile. si vor ramine asa toata saptamina. iar asta imi face viata un iad, cind oricum nu era pe punctul de a fi vreun rai. (SIMPA – Bazavan.ro) […]

[…] Este o campanie-concurs Gealan prin intermediul BlogalInitiative. Ar trebui s-o dau mai departe Cristinei sau lui Arhi. Cum nu ma pot decide, eu zic sa decida ei: ori ma jurizeaza amandoi ori, prin tragere […]

[…] de a-și acoperi ferestrele timp de o săptămână, trăind într-o casă oarbă, se află și Cristina Bazavan (bazavan.ro) care își dorește să afle câteva sfaturi pe care să le poată lua în considerare […]

11 years ago / Reply

Pe mine lumina soarelui ma binedispune mereu. Nu cred ca as putea sa stau inchisa doar intre 4 pereti. Eu as face depresie, iar plantele mele infarct 😀

11 years ago / Reply

plantele le-am protejat, le-am pus pe pervaz afara.:)

[…] nu mai am ferestre la casa […]

Leave a Comment


one × = 4


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!