ophone_photoophone_photo

acum printr-un sms poti sa trimiti si… o aroma

cam de cite ori ai vorbit la telefon si ti s-a spus “tocmai ce gatesc nush ce” / “port parfumul care-ti place tie” si ti-ai fi dorit sa simti atunci parfumul? (ma rog, e posibil sa-ti mai fi dorit si altele)

s-a inventat dispozitivul care preia un miros/ o aroma si o trimite prin telefon. se numeste O Phone, e creat de un profesor de la Harvard pe nume David Edwards.

creatia nu e un telefon, ci un device care seamana preia functii de Bluetooth si poate fi atasat telefonului. In momentul in care trimiti un mesaj text poti sa atasezi si una dintre creatiile OPhone, adica o aroma/ un miros pe care ti-l doresti. Ophone genereaza sintetic , dupa o reteta integrata, algoritmul pentru obtinerea mirosului care e transmis celuilalt telefon. la rindul lui, acesta odata primit algoritmul genereaza mirosul. in acest moment dispozitivul poate genera mirosuri de baza, gen scortisoara, dar cercetatorii spun ca isi vor rafina in curind algoritmii.

“Most scent dispensing technologies, like air fresheners work fine and dandy for what they are meant to do, but the problem has always been that the particles disperse in a way that lingers, sticks to clothes and disturbs those nearby us and limits its use,”  Edwards explains. “What we’re creating here is a true form of communication in that an odor or a sequence of odors is discretely tailored for the end user.”

 

profesorul inventator a facut deja si scenarii despre cum poate fi folosit catre entertainment inovatia sa si imi si imaginez cam cum vor arata filmele care, pe linga coloana sonora, vor avea si background cu arome.

dincolo de inventie, care e spectaculoasa si pare ireala, ma sperie gindul ca in curind vom putea trai inlocuind orice senzatie cu una artificiala produsa de un device, iar asta va duce la izolari cumplite pentru ca oamenii nu se vor mai intilni fata in fata.

 

Leave a Comment


1 + two =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!