de vazut: Jeux D’enfants

daca l-ati vazut deja, bravos.

daca nu, ar putea fi o optiune buna pentru week end.

dincolo de povestea care o sa placa mult doamnelor si domnisoarelor, e un exercitiu minunat despre cum poti sa construiesti o poveste pe contradictii si pe twist-ul actiunii la fiecare moment.

si sa pui intr-o forma simpatica partea cruda, cinica a iubirii.

e facut in 2003, dupa Amelie, seamana putin cu amelie, dar face niste lucruri in montaj si in structura care stau in picioare si acum f f bine.

ma rog, bucurati-va de film, partile astea tehnice le puteti vedea/gindi dupa aia.

*

si da, viata bate filmul: la momentul la care au filmat, Guillaume Canet si Marion Cotillard nu erau decit prieteni foarte buni, implicati fiecare in alte relatii (Canet era sotul lui Diane Kruger). patru ani mai tirziu, au devenit un cuplu, au facut si un copil si, ca in film, cintecul La vie en rose a jucat un rol important in viata lor; Marion a cistigat un Oscar interpretind-o pe Edith Piaf.

uneori, cind se aduna energiile care trebuie, ceea ce faci in munca nu e decit o anticipare a ceea ce-ti va oferi viata mai tirziu.
(e si asta un subiect de film:) )

3 Comments Published

10 years ago / Reply

Frumos, foarte!!! Dar finalul…offfff!!!

10 years ago / Reply

Buna ziua. Felicitari pentru recomandari. Recunosc ca va citesc zilnic pentru asta. Am citit multe carti in urma recomandarilor. Am vazut astfel si multe filme. Recunosc ca ma si bucur cand constat ca am citit/vazut cate ceva din recomandari. Multumesc.

Acesta e asa un film despre care nu pot sa spun ca e frumos. E un film pe care il iubesti si pe care, dupa ce l-ai vazut, o sa mai vrei sa il revezi.
Ma bag acum in seama pentru ca am vazut comentariul anterior referitor la final. Mi-e mi-a placut atat de mult filmul incat ” finalul meu “a fost unul numai al meu. Mi-am dat seama de asta, cand ” obligand” familie, prieteni sa vada filmul, la intrebarea daca are happy end am spus DA.
Dupa ce omuletii au vazut filmul a trebuit sa dau explicatii. 🙂

10 years ago / Reply

Mersi de recomandare …a facut “click”;-)

Leave a Comment


3 + three =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!