mincare colajmincare colaj

2 retete care se prepara in 30 de min

De mai bine de un an, in bucataria mea se afla un Multicooker Philips care imi salveaza mult timp din ceea ce ar trebui sa aloc gatitului, dar care ma si ajuta sa par o bucatareasa priceputa:).

Am scris despre cum l-am primit intr-o perioada a vietii mele in care eram foarte foarte aglomerata (link), dar si despre cum i-am tot testat limitele preparand cu ajutorul lui prajituri care nu se aflau in retetarul sau. (link)

Intre timp m-am convins ca am de-a face cu o tehnolgie inteligenta, ideala pentru zilele noastre cand facem torul la foc automat. Philips Multicooker este un aparat de gatit istet care nici nu ocupa spatiu mult in bucatarie, te ajuta sa salvezi timp si sa poti pregati retete traditionale si nu numai. In plus, te asteapta acasa cu mancarea calda, chiar daca aceasta a fost gatita in urma cu 24 de ore.

Zilele trecute am facut un nou experiment – am vrut sa vad daca pot pregati mancare din alte zone ale lumii si cam cat timp am nevoie de la momentul in care asez ingredientele pe masa pana la momentul in care mancarea e in farfurie pentru a va putea invita sa participati la o promotie speciala la vanzarea acestui super smart gadget pentru orice bucatarie.

Am mai povestit ca pentru mine e important sa pregatesc mancaruri gustoase, dar la fel de importat este ca timpul pe care eu il aloc gatitutului sa fie cat mai scurt; nu am nicio problema sa astept sa se coaca, fiarba etc. mai mult timp, dar imi doresc sa nu stau in bucatarie sa mestec in oale non stop. Daca se poate sa “sa faca” mancarea singura e perfect.

Iata doua retete pe care le-am pregatit, in ordine, una luni, alta marti.

 

Mincare cu naut turceasca

O conserva naut

2 rosii

1 ardei gras

O ceapa

2 catei usturoiul

Cimbru, piper, tarhon

O jumatate ceasca suc de rosii

Patrunjel

Se toaca marunt rosiile, ardeiul gras, ceapa, usturoiul. Cu multicooker-ul setat pe FRY pt 5 min, se pun in putin ulei ( eu folosesc de cinepa pentru multii sai acizi grasi, omega 3 si omega 6) usturoiul si ceapa.
Se adauga apoi rosiile, ardeiul gras, nautul, sucul de rosii, putin tarhon si cimbru si se seteaza multicookerul pe BOIL pentru 30 de min.

Cind timpul a trecut se adauga piper dupa gust (eu nu mai pun sare pentru ca orice conserva are sare si prefer sa maninc cu cit mai putina sare) si patrunjel.

Mincarea a fost gata in 50 de min, cu tot cu fotografii de la momentul in care am pus totul pe masa. Daca n-ar fi fost fotografiile ar fi durat undeva la 30 de min pentru ca as fi tocat unele ingrediente in timp ce altele erau pe foc:)

E absolut delicioasa, e o mincare de post si, dupa cum ati vazut, poate fi facuta foarte foarte usor.

Cea de-a doua reteta pe care am facut-o la categoria gustos, aratos si rapid a fost Penne Siciliene cu creveti.

500 creveti

Paste

3 catei usturoi

O rosie

O lingura smintina

Cimbru, patrunjel

O jumatate de pahar de wiskey

Cu Multicooker-ul setat pe FRY , 6 min, in putin ulei am pus usturoiul si rosia tocate marunt si crevetii. Am adaugat pastele si apa, am setat pe Stew pt 25 de minute. Dupa 15 min am adaugat  smintina si wiskey-ul, cimbrul.

Cum la momentul la care am pregatit aceasta mincare ma aflam intre pregatirea bagajelor pentru o deplasare in afara tarii si rezolvarea altor deadline-uri, pina am si mincat am beneficat din plin de functia speciala a tine mincarea calda pina la 24 de ore (aparatul intra automat in modulul de a tine mincarea calda dupa ce s-a terminat timpul programat pentru gatit), si-am mincat la mai bine de o ora de la preparare.

Si in acest caz, am terminat totul, cu fotografii cu tot, in mai putin de 40 de minute.

De ce am scris toate astea?

In acest moment este in desfasurare  noua promoţie Philips care va ajuta sa descoperiti retete din toata lumea si va ofera  sansa de a pleca intr-o calatorie gastronomica in marile orase ale Europei 

Zilele viitoare va mai arat si alte retete pe care le prepar cu Multicooker-ul si daca aveti retete similare, abia astept sa le incerc.

One Comment Published

10 years ago / Reply

Am avut ocazia sa ma intalnesc cu un astfel de aparat in aceasta vara cand am fost in Germania pentru 6 saptamani. Efectiv poti sa gatesti foarte multe retete, intr-un timp foarte scurt. Aproape zilnic mancam inghetata de capsuni facuta cu acest aparat – si cred ca avea nevoie de 1 minut pentru a o prepara.

Bine, cel pe care l-am folosit in Germania era un aparat mult mai complex decat acesta, din cate am inteles a costat 1000 de euro. Puteai sa faci orice cu el – paine, mancare gatita, diverse creme tartinabile, inghetata, etc… Am uitat momentan cum se numeste, dar o sa-mi amintesc 🙂

Leave a Comment


× three = 27


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!