Cliseele din publicitate adunate intr-un video

Text de Raluca Antuca

Un spot de publicitate care ironizează publicitatea în sine.

Oamenii de știință fac cercetări amănunțite pentru a-ți oferi cel mai bun produs. Globul pământesc se învârte și ne arată cât de mici suntem în Univers. Muncitorii din fabrici zâmbesc și dau din cap, mulțumiți că-și fac treaba bine. Părinții plantează copaci alături de copiii lor, arătând cât de mult apreciază natura și mediul înconjurator. Oamenii sunt frumoși, zâmbesc și vorbesc unii cu alții.

Dissolve, o companie care produce filmulețe de tip stock (pentru uz în video comercial) a realizat un clip care reflectă perfect realitatea din reclame. Acesta este compus din mai multe secvențe pe care marile firme de publicitate le preiau atunci când realizează spoturi de promovare pentru un brand.

Filmulețul “This is a Generic Brand Video” duce cu ideea la capitalism și la America zilelor noastre, în care cererea și oferta joacă un rol crucial. Textul scris de Kendra Eash este super interesant, pentru că aduce în prim plan niște cuvinte cheie de la care pornește “The Big Idea” (în publicitate) sau conceptul de marketing. Spre sfârșit devine puțin emoționant, pentru că arată cât de diferiți suntem și ce nevoi avem.

Partea mea preferata este aceasta:

“We want to make sure we represent your needs and interests
Or at least a version of your skin color
In our ads.

Did we put a baby in here?
What about an ethnic old man whose wrinkled smile represents
the happiness and wisdom of the poor?
Yep.”

Dar și mai interesant este mesajul din spatele clipului și anume promovarea propriilor servicii ale companiei Dissolve! Au găsit un mod inteligent de a folosi produsele pe care le vând pentru a realiza ceva care atrage atenția. Practic, filmul se vinde singur. 🙂

Leave a Comment


1 + = nine


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!